Dünya

Rusya’dan NATO ve Ukrayna’ya uyarı “Batı’nın her türlü provokasyonuna yanıt veririz”

Published

on

Son haftalarda tartışmaların merkezine oturan Moldova’nın Transdinyester bölgesiyle ilgili Rus yetkililerden açıklama yapıldı. Moskova, Kiev’in Moldova’nın ayrılıkçı bölgesindeki Rus barış güçlerine karşı herhangi bir “provokasyonuna” yanıt vereceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna veya Batı tarafından Moldova’nın ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde Rus barış güçleri veya vatandaşları için tehdit oluşturan herhangi bir eylemin Rusya’ya saldırı olarak görüleceğini belirterek Kiev’i ve Batılı destekçilerini bölgede “provokasyon” yapmamaları konusunda uyardı.

ABD, NATO VE UKRAYNA’YA UYARI

Yeni yayınlanan bildiride bakanlık, Ukrayna’nın Transdinyester sınırına önemli sayıda askeri personelin yanı sıra donanım ve topçu yığdığını belirten verilere atıfta bulunarak “ABD’yi, NATO devletlerini ve Ukrayna’yı maceracı bir adıma karşı” uyardı.

Rusya, sorunların çözümünde “siyasi-diplomatik” yollardan yana olsa da, “Rus silahlı kuvvetlerinin Kiev tarafından yapılacak herhangi bir provokasyona uygun tepkiyi vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

‘RUSYA’YA SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİRİZ’

Açıklamada, Moldova’nın Transdinyester bölgesindeki vatandaşlarını ve askeri personelini korumaya kararlı olduğunu vurgulayarak “Güvenliklerine tehdit oluşturan herhangi bir eylem, uluslararası hukuka göre Rusya’ya yönelik bir saldırı olarak görülecektir” ifadelerinde bulunuldu.

Trending

Exit mobile version