Ekonomi

İslam Memiş’ten gram altın uyarısı! “40 yılda bir gelecek fırsat”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ünlü ekonomist İslam Memiş, gram altında 40 yılda bir gelecek fırsatın kaçırılmaması için saat verdi. Memiş, gram altında yeni bir rekora gidildiğini duyurdu.

Published

on

En güvenilir yatırım aracı altın, yeniden yükselişe geçiyor. Seçimlerin ardından dolar kurunda yaşanan yükselişten destek bularak 1600 TL seviyesini aşan gram altın bugün 1.627 TL’yi görerek tarihi rekor kırdı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında saat vererek yeni yükselişlere işaret etti.

ALTIN YÖNÜNÜ YUKARI ÇEVİRDİ

Küresel piyasalar, ABD’de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları Fed’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği beklentisine rağmen ABD tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflamasından aldığı destekle yeniden yükselişe geçti. Ons altın 26 Haziran’dan bu yana ilk kez 1944 dolar seviyesine yükseldi.

GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

Ons altın ve Dolar/TL kurundan destek alan gram altın fiyatı 1.627 TL ile rekor tazeledi. Çeyrek altın 2.722 TL, Cumhuriyet altını 11.038 TL ve 22 ayar bileziğin gramı 1576 TL’den satışa sunuluyor.

KÜRESEL PİYASALAR ABD’YE KİLİTLENDİ

Küresel piyasalar yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve perşembe açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine odaklandı. New York Fed’in dün açıkladığı Tüketici Beklentileri Anketi’nin sonuçlarına göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi Haziran’da yüzde 3,8 ile Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Analistler, yarın açıklanacak söz konusu verilerin piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini ifade ediyor.

İSLAM MEMİŞ SAAT VEREREK UYARDI

Kişisel Youtube kanalında dikkat çeken bir video paylaşan Finans Analisti İslam Memiş, yarın saat 15:30’da açıklanacak ABD enflasyon verisinin sonrasına dikkat çekti. Borsa, dolar, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sıralayan Memiş, “ABD’de bu çarşamba 15:30’da enflasyon verisi açıklanacak. Bunun da yüzde 3.2’ye kadar gerilemesini bekliyorum. En son açıklanan yüzde 4 civarındaydı. Piyasalarda genel kanı da bu şekilde. Enflasyon tarafındaki gerilemeyle birlikte piyasalarda çarşamba günü, 15:30’dan sonra mutlaka bir dalgalanma olacaktır ama bu dalgalanma belirlenen bant aralığını bozmayacaktır” diyerek uyarı yaptı.

“BÖYLE FIRSATLAR 40 YILDA BİR GELİR”

Altın fiyatları için Memiş, henüz riskin geçmediğini belirtti. 1895 ve 1860 dolar bant aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, “1952 dolar üstünde kapanış göremeyebiliriz” dedi. Gram altında ekran ile serbest piyasadaki makas aralığının yeniden açıldığını belirten Memiş’in tahmin ve yorumu şu şekilde:

“Dolar/TL kuru ve ons tarafı yatay seyrettiğinden gram altın da belli bir bant aralığında kalmayı sürdürüyor. Ancak gram altında mutlaka makas aralığına dikkat etmeli! Çünkü makas aralığı tekrar geri döndü.

Ekranda 1615 lira görülen gram altın, fiziki tarafta 1635 lira. 20-25 lira fark oluştuğunu önemsemek gerekiyor. 1550-1650 lira aralığı geçerliliğini koruyor. Yıl sonuna kadar hedefi 1750-1800 lira aralığı. Düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim ancak maliyet düşürmek için parite işleminden yararlanmalı.

Gram altın için ilk aşamada bin 550 lira demiştik, yıl sonuna kadar bin 750 direnç noktasını mutlaka test edilebilir diye düşünüyorum. Bu nedenle ileride de fırsatlar oluşacaktır. Ancak şu andaki piyasalar tabiri caizse 40 yılda bir gelecek bir duruma dönüştü.”

Trending

Exit mobile version