Connect with us

Dota 2 vs LoL | Dota 2 mi daha iyi League of Legends mı?

Dota 2 ve League of Legends (LoL) arasında ezeli rekabet sürüyor. LoL mü Dota mı? sorusuna yanıt aradık. İşte en büyük rekabet, Dota 2 vs LoL.

Published

on

Yılların rekabeti. Bir türlü tercih yapamayan oyuncuların karasızlığı ve fanatik oyuncuların hırsı. Dota 2 ve League of Legends yıllardır aynı kıyaslamalara meydan okuyan iki kardeş oyundur esasında. Bu yazımızda “LoL mü Dota mı” sorusunda cevap arayacağız. Ama kıyaslamaya geçmeden önce MOBA türüne yabancı olanlar için kısa bir özet geçelim.

MOBA NEDİR?

Eğer daha önce herhangi bir RTS (Real Time Strategy) oynamışsanız, LoL ve Dota’nın temel düzeni en azından biraz aşina olmalısınız. MOBA ise bu türden evrilmiş ayrı bir oyun türüdür. Bu oyun türünde beşe beş mücadelede takım savaşı üzerine geliştirilen taktiklerle rakibin merkezini yok etmek hedeftir.

MOBA oyunlarında genellikle sağ tıklayarak karekterinizi iletletirsiniz. League of Legends, Q ve W, E ve R’yi kullanarak asıl yetenekleriniz için; D ve F’yi büyüler için ayırır. Eşyalar varsayılan olarak 1-6’ya kadar atanır. Dota 2, kontrol gruplarına ayrılan sayı tuşlarıyla (StarCraft’a benzer şekilde) ve öğe yuvalarınıza bağlı Z, X, C, V, B ve N işlevlerini biraz farklı yapar. Dörtten fazla yeteneği olan bazı Şampiyonlar da D ve F gibi diğer tuşların kullanılmasını gerektirir.

Son vuruş – öldürme darbesini bir köleleğe teslim etme – her iki oyunu da oynamak için öğrenmeniz gereken en temel beceridir. Minyona son vuruş yapmak altın almak için en önemli yoludur. Bu şekilde güç elde ederek rakip kuleleri alt edersiniz ve düşmanı merkezini yok edersiniz.

Defense of the Ancients (Dota) 2, Valve tarafından hafta birkaç kez güncellenir

DOTA 2 VS LOL – HANGİSİ DAHA İYİ?

League of Legends ve Dota 2 oyuncu sürekli diğer oyun hakkında “çöp” imasında bulunur. Aslında iki oyun da aynı yerden gelmekte. Genel fikir birliği, League of Legends’ın Dota’nın basitleştirilmiş bir versiyonudur olduğu yönündedir. Ancak çok az oyuncu aslında iki oyun arasındaki gerçek farklılıkları görebilir.

Dota 2’nin LoL’den daha derin bir oyun olduğu ortada. Ancak, bu LoL’den daha iyi bir oyun olduğu anlamına gelmez. Kişisel olarak çoğu kişi LoL’ü rahatça oynadığından daha çok zevk alıyor.

League of Legends’ın sahip olduğu karakter yelpazesi etkileyeci

ŞAMPİYONLAR VE KAHRAMANLAR

League of Legends ve Dota 2’deki oynanabilir karakterlere sırasıyla Şampiyonlar ve Kahramanlar (Hero) adı verilir. Bir oyundan diğerine geçiyorsanız, bunu aklınızda bulundurun. Aslında, Dota 2’yi oynarken LoL’de kullandığınız terminolojileri kullanmayın; LoL’de, başlangıçta seçim yapabileceğiniz sınırlı sayıda Şampiyonunuz var. Daha fazlasını istiyorsanız, bunları ücretsiz olarak satın alabileceğiniz Şampiyonlar olmasına rağmen, Riot Store’dan oyun oynayarak kazandığınız bir çeşit oyun içi para ile satın alabilirsiniz. Dota 2’de tüm Hero’lar ilk Dota’ya benzer şekilde en başından itibaren ücretsizdir.

Her iki durumda da, olayları nasıl gördüğünüze bağlı olarak iyi bir şey veya kötü bir şey olabilir. LoL’deki sınırlı Şampiyon sayısı, bir ya da iki Şampiyonu uzun bir süre boyunca uzmanlaştırmanıza ya da “main” Şampiyon haline getirmenize izin verir. Özellikle de bir smurf League of Legends hesabı kullanarak düzenli olarak pratik yapıyorsanız, onları kullanma konusunda çok uzman olmanızı sağlar. Dezavantajı, özellikle diğer Şampiyonları kullanmak zorunda kaldığınız zamanlarda, esnek olmanızı engellemesidir. Dota 2’de, başlangıçta mevcut olan Hero’ların sayısı çok fazladır. Ancak tüm havuza erişiminiz olduğundan, esnek olmanızı sağlayan farklı Herolar kullanarak pratik yapmak daha kolaydır.

Dota 2’de başlamak zor, öğrenmek çok zor, ustalaşmak daha da zor

ROLLER VE BUILD DİZİLİMİ

Şu anki LoL metası, tüm takımların üst koridorda bir tank veya yakın muharebe oyuncusu, orta koridorda büyü yapma konusunda yetkin bir Şampiyon, takımın taşıması için belirlenmiş bir Carry Şampiyon ve onun Desteği ile başlaması için oyuncuyu zorlamakta. Son olarak ise ortak ve belirli bir koridor yerine harita etrafında dolaşarak çeşitli görevleri yerine getiren Orman Şampiyonu. Esnekliğe yer yok. Bu yüzden üç destek Şampiyonu kullanan bir takım önerme konusunda zahmet etmeyin. Bu olmayacak. Arkadaşlarınızla ​​oynamadığınız sürece ve hepiniz düşman ekibinin gardını düşürerek hazırlıksız yakalamak için deneme yapmaya karar vermediğiniz sürece böyle bir oyunla karşılaşmazsınız. Troller hariç.

Dota 2’de hangi Hero’ların nereye gittiğini belirleyen sabit roller yoktur. Bir takım iki destek ve üç yakın dövüşçü Hero ya da bir destek ve dört büyücü ile oynayabilir ve kimse “Ne yapıyorsunuz oğlum siz?” demez. Ve mesele şu ki, elbette ki oyuncu becerilerine bağlı olan yukarıda belirtilen dizilimleri kullanarak maç kazanmak mümkün. Ayrıca, Hero’lar üç kategoriye ayrılır: Güç, Çeviklik ve Zeka. Seçtiğiniz kategori hariç diğer kategoriler için tasarlanan buildleri kullanarak denemeler yapabilseniz de, Hero’nun ana kategorisi her zaman hangi yapıyı takip etmeniz gerektiğini belirler. Kısacası LoL, roller ve buildler söz konusu olduğunda çok daha az esnektir.

League of Legends (LoL) bazı dönemlerde yayınlanan tematik etkinlikleriyle ünlü

DOTA 2 İLE LOL ARASINDAKİ OYNANIŞ FARKLILIKLARI

İlk bakışta, LoL ve Dota 2’nin oynanışları pek farklı değil. Çünkü, belirtildiği gibi ataları pratik olarak aynı oyundur. Ancak ikisini birbirinden ayıran birkaç ayrıntı var. Yeni başlayanlar için Dota 2’de rünler, kabiliyetler ve büyüler (sıçra, tutuştur vs.) yok. Bunların tümü LoL başlamadan önce karar verilen özelliklerdir. Dota 2 rüne benzer bir özellik de içeriyor, ancak biraz farklı bir şekilde.

LoL ile Dota 2 arasındaki belki de en göze çarpan oyun farkı dost ateşi. Evet, müttefiklerini vurabilme yeteneğinde olduğu gibi. LoL’de böyle bir şey yoktur. Dota 2’de dost birimleri vurabilir ve öldürebilirsiniz.

LoL’de eğlence ön planda

Canı düşük olduğunda kendi Creeplerinizi (LoL’de Minyonlar) öldürebilirsiniz. Bu da şeridinizdeki rakip Hero’yu daha fazla altın kazanma şansını etkin bir şekilde yok eder. Bu mekanik Dota 2’de erken oyunu daha da zorlaştırıyor. Son vuruş atmak için gözleriniz hem düşman Creep’inde hem de dost Creep’de olmalı. Eğer LoL’de koridor farmının zor olduğunu düşünüyorsanız, Dota 2’de sert bir tokatla uyanabilirsiniz.

Canı yeterince düşük olan ve zehir gibi, olumsuz yönde hasar alan dost Hero’ları öldürebilirsiniz. Bu, deneyimi ve altını önlediği gibi yaklaşmakta olan Rampage (LoL’deki 5’te 5) durumunu da engeller.

EN İYİ ÜCRETSİZ 10 OYUN LİSTEMİZE GÖZ ATIN!

Kuleleri yok edilmek üzere olduklarında da aynı şekilde yıkabilirsiniz. Bu kulenin son vuruşunun büyük miktarda altın kazanmasını önler.

LoL’de, genellikle bir pusu kurarken veya bir genk atarken, gizlemek için çalılar kullanabilirsiniz. Dota 2’de ortam daha da büyük bir rol oynamaktadır. Uzun menzilli bir Hero olarak daha yüksek bir yerden saldırırken ağaçları kesmek ve avantaj elde etmek ile birlikte bazı Hero’lar Dota 2’de bulunan gündüz / gece döngülerinde günün saatine göre daha güçlü olabilirler. Bazı Hero’lar geceleri yüksek görüş, yüksek hasar gibi avantajlara sahip olurlarken bazıları gündüzleri bu avantajları elde eder. Hatta gündüzü geceye dönüştüren Hero’lar bile vardır.

LoL’ün haritası

LoL’de Şampiyonlar tıklandığı anda arkalarına dönerler. Dota 2’de, Hero’lar gerçekte bir dönüş animasyonuna sahiptir ve onları daha durgun hale getirir. Dönerken daha yavaştırlar.

Dota 2, farklı stratejiler denemek, rakiplerini test etmek ve takımlarda zayıf bağlantılar ve stratejik olumsuz taraflar aramak için ekiplerle geçirilen ilk 20 dakika kadar bir satranç maçı gibidir. Maçlar yavaş tempolu ve dürtmeler ile doldurulur. Öte yandan LoL, yeni başlayanlar için daha eğlenceli bir seçenek. Oyun yüksek tempoyla ve hızlı başlayarak daha da hızlı bir şekilde devam eder.

Dota 2’de oyuncular ayrıca, haritanın hemen yanında bulunan ve tüm dost Creep ve kuleler için %100 hasar önleme kazandıran, ortak bir küresel yetenek olan Glyph’i kullanabilir. Takımdaki herkes aktif hale getirebilir ve 300 saniyelik bir dolum süresine sahiptir. Glif ayrıca ilk Tier 1 kuleniz düştüğünde yenilenir.

Dota 2’nin haritası

PES ETMEK

DOTA 2’deki en kötü şeylerden biri kaybedeceğinizi bildiğiniz halde elinizden bir şey gelmeyeceği halde bile maç bitmeden sonuna kadar beklemek zorunda kalacağınızdır.

LoL, daha kısa eşleşmelere sahiptir ve okuldan (veya genel olarak çalışmaktan) bir molada veya öğle arası eğlenmek için harikadır. Oyunun tadını çıkarabilir ve yenilgiyi göreceğiniz anda pes etmek için oylama başlatabilirsiniz.

Bu hem çömezler hem de ustalar için harika. Daha kısa maçlar, farklı kahramanlar öğrenmek için daha fazla maç oynayabileceğiniz anlamına gelir.

LoL’ün iyi bir oyun olmasına karşın oyuncu kitlesi çok kötü

TOPLULUK

LoL’ün turnuvaları tartışmasız olarak Dota 2’den daha popüler. Ancak LoL’ün topluluğu çömezleri fazlasyıla ezen ve yükselmelerine genellikle engel olan zehirli bir topluluğa sahip olmasıyla ün salmaktadır. Eğer bir LoL maçında kaybediyorsanız, 10 yaşındaki çocuklar tarafından nefret dolu kelimeler, küfürler, tehditler ve çok daha fazlasını görebilirsiniz. Dota 2 sahnesi genellikle daha bağışlayıcı olarak görülüyor, çünkü muhtemelen oyun daha zor. Ancak yine de diğer çevrimiçi çok oyunculu oyunlarda olduğu gibi hala trollerden payını alıyor. Fakat bu topluluğun genel karakteri değil. LoL’de 10 yaşındaki çocuklardan kurtulmanın hiçbir yolu yok. Dota 2’de ise en azından Ruslardan kurtulmak için dil ve bölge seçimi yapabiliyorsunuz. LoL’de bölge seçimi sadece oyun içi / oyun dışı para ile yapılabiliyor ve bu işlem kalıcı şekilde hesabı etkiliyor.

KARAKTER SAYISI

LoL’de oynayacak daha fazla Şampiyon var. Kahraman rotasyonlarına sahiptir. Yani parasını ödemek istemeyenler için kahramanlar sınırlıdır ve serbestçe seçilemezler. Ancak, League of Legends’ın göze çarpan Şampiyonları var ve yeni Dota 2’den daha sık bir şekilde yeni karakterler geliyor.

Bu muhtemelen ücretsiz olarak LoL oynayan birçok oyuncu için önemli değil sadece sayılara bakanlar için LoL, listesinin büyüklüğü ve çeşitliliği söz konusu olduğunda iyi bir fikir verebilir.

Dota 2’de sadece eğlence değil strateji, taktik ve yetenek de ön planda

KOSTÜM VE SKİN’LER

Dota 2’de her karakterin her parçasını (skin) Steam Mağazası’ndan satın alarak özelleştirebilirsiniz. Bu kombinler yapmanızı sağlar ve size daha özel hissettir. Üstelik güzel kostümleri ucuz fiyatlara bulabilirsiniz. LoL oyuncuları için bazı Hero’ların silah, kıyafet ve efektlerini 2 Türk Lirası’nın altında edinebilmek hayret verici gelebilir. Ama Dota 2 oyuncuları için bu sıradan bir şeydir.

LoL’de ise karakter kostümleri paket halindedir. Tasarım Şampiyon’un tamamını etkiler ve daha fazla özelleştirme yapamazsınız. Kostümlerin ücretleri ise Dota 2’ye göre nispeten daha pahalıdır. En düşük fiyatlı LoL kostümüyle Dota 2’de 4 Hero’yu donatabilirsiniz. Tabi bu Dota 2’de astronomik fiyatlı Skin’ler olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ama yine de Dota 2’de her cebe uygun bir seçenek verebiliyor.

LOL MÜ DAHA KOLAY DOTA 2 Mİ DAHA KOLAY?

LoL ve Dota 2 tartışması genellikle oyunun ne kadar kolay olduğunu öğrenmek için eskilerin lehine çevriliyor. LoL, Dota 2 kadar mekanik içermemesi nedeniyle, daha düşük bir beceri kitlesine sahiptir ve kavraması daha kolaydır. Şüphe yok ki, League of Legends, Dota 2’ye kıyasla yeni oyuncular için çok daha iyi bir oyun deneyimi sunar.

Bu, Dota 2’yi nasıl oynayacağınızı öğrenmenin imkansız olduğu anlamına gelmez. Yardımcı olmak için, Dota 2’nin her şeyini denemek için kullanabileceğiniz bir “demo” modu vardır. LoL’dekinin aksine bu sistem yeni oyuncular için çok daha fazla seçenek sunar. Riot Games bu deneme sistemini LoL’e getirmemek için çok diretmiştir. Getirdiğinde ise hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü Dota 2’ye göre çok ama çok yalın.

Dota 2’nin öğrenme eğrisi oldukça zorlu olduğundan, diğer oyunculara karşı hemen oynamak kötü bir fikirdir. Size koçluk yapma deneyimi olan biriyle oynamıyorsanız, önce botlarla oynamaya devam etmek istersiniz. Birkaç Hero’ya hakim olun ve oyunun nasıl çalıştığını nasıl rahat hissettiğinizi keşfedin. Ancak, ilk 50 oyun kadar muhtemelen iyi vakit geçiremeyeceğinizi unutmayın. Genelde, kendinizden çok daha fazla deneyime sahip oyuncularla eşleşmiş olduğunuzu göreceksiniz. Bunun sebebi, oyunun sizi kiminle eşleştirmesi gerektiğini bulmaya çalışıyor olmasıdır. Sizi dener ve neler yapabileceğinizi, neler yapamayacağınızı ölçer ve buna göre sizi eşleştirir.

HANGİSİNİ TERCİH ETMELİSİNİZ?

Açıkçası bu tamamen sizin oyun anlayışınıza kalmış bir seçenek. LoL size kolaylık ve hızlı ödüllendirme gibi bazı güzel şeyler sunar. Kolay öğrenirsiniz ve bol eğlenirsiniz. Fakat vakit geçtikçe oyuncu kitlesinden soğumaya başlar, oyuncularla iletişime geçmek artık rahatsızlık verici boyutlara ulaşır. MOBA türünde bir oyunda iletişim kopukluğu tahmin edeceğiniz üzere ölümcüldür.

Dota 2 ise size emek vermek zorunda olduğunuzu yüzünüze vura vura gösterir. Hiçbir şeyi hızlıca elde edemezsiniz. Öğrenme zorluğu çok fazladır. Öyle ki Invoker tarzında Hero’ları oynamaktan çekinen profesyoneller biliniyor. Eğer emek vermekten hoşlanıyorsanız, oyun oynamakta beyninizi gerçekten yormak istiyorsanız ve strateji manyağı iseniz kesinlikle tercihiniz Dota 2 olmalı.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gündem

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Published

on

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde alıcılı ve dalgalı bir seyir izleyen gram altın için şaşırtan tahmin bu kez hükümete yakın isim Necmettin Batırel‘den geldi.

Necmettin Batırelgram altın fiyatlarının yakında uçuşa geçeceğini söyledi.

İşte Necmettin Batırel’in o altın tahmini:

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock‘un iştiraki iShares, spot Bitcoin ETF çıkarmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC‘e) başvuru yapması sonrası Bitcoin hızlı ralli yaşamıştı. Şirket Bitcoin‘in değerine endeksli hisse senedi gibi alınıp satılan araç çıkarmak istemişti. SEC, bir sürprize imza atarak ilk kaldıraçlı Bitcon ETF‘ye onay verdi. Yani vadeli satışlara izin verildi, peşin satışlara değil. Bu yüzden 31 bin 400 dolara yükselen Bitcoin‘in değeri 30 bin 400 dolara düştü. Teknik analize göre 30 bin 700 üzerinde tutunamazsa 29 bin 350 ardından 28 bin 200 dolar desteklerine dönecek. Son 12 ayda fiyatı yüzde 43,28 artan Bitcoin’in hızlı yükselişinden sonra kar satışlarıyla düzeltme yapması kaçınılmaz. Kripto paralardaki yoğunlaşma altının Haziran ayında sert düşüşüne yolaçtı. 1910 dolarla dip yapan ONS yaşanan son gelişmeler üzerine yeni haftaya 1928 dolarla başladı.

Uluslararası Finans Enstitüsüne göre ilk çeyrek sonunda küresel borçlar 305 trilyon dolarla rekor düzeye ulaşmış durumda. Hane halkı borçları 57.6; kamu borçları 85.7; banka borçları 69.8; finans dışı şirket borçları 91.9 trilyon dolar oldu. Şiddetli borç krizi doları ve altını güçlendirecek. Düşük küresel ekonomik büyüme, yüksek faiz oranları, önemli borç yükleri ve yüksek enflasyon krizi tetikleyecek. Dolar ve altın sistem tehdit altına girdikçe ve yeni bir para sistemi önerildiğinde değerini katlayacak.. Onsun uzun vadede önce 5 bin ardından 8 bin dolara yükseleceği tahminleri yapılıyor. Hisse senetlerinden kaçış hızlandıkça yani piyasalar eridikçe altının onsu 2023 Ekim ayına kadar 3 bin dolara ulaşacak diyenler var.. Hisse senedi piyasaları 1982’de başlayan 41 yıllık boğa hareketinin sonuna yaklaştı. ABD merkez bankası 2022 Haziran ayında yüzde 9,1 ile zirveye ulaşan yüksek enflasyonu durdurmak amacıyla faiz oranlarını 500 baz puan artırdı. Ama yüksek faiz ekonomik büyümeyi sekteye uğrattı, işsizlik artıyor İmalat sektörü endeksi Haziran’da 46.3 ile hayal kırıklığı meydana getirdi.

Continue Reading

Gündem

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Published

on

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı hamleler yapıldı. Fakat şimdiye kadar istenilen sonuç alınabilmiş değil, Renault, yeni hamlesiyle pazardaki tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Renault küresel bir marka. Dolayısıyla sadece Avrupa değil, Asya’daki rekabete de ayak uydurması gerekiyor. Bunun için de ortalamanın üzerinde olan fiyatları biraz daha aşağılara çekmeleri gerekiyor. Nitekim bunu da yeni Clio versiyonuyla yapacaklar.

Hali hazırda Renault Clio, Türkiye’de de olduğu üzere en ucuz binek HB otomobillerden biri. Nitekim bu durum pek çok ülkede aynı şekilde diyebiliriz. Lakin özellikle Asya pazarında Clio’dan çok daha ucuz olan otomobiller var.

Bilindiği üzere Çin, ucuz otomobil üretme konusunda bir dünya markası. Bu otomobillerin Türkiye ya da Avrupa’da çok fazla görülmemesinin temel nedeni ise Çin ve Hindistan’daki yoğun talep. Zaten bu iki ülkede 2.5 milyara yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bu talebi karşılamak çok da kolay değil.

Continue Reading

Ekonomi

Borsada en çok kazandıran hisseler

Borsa, seçimden sonra ciddi bir artış gördü. Yurt dışı yatırımcının ağırlığı artarken yerli yatırımcının da gözü kulağı borsada en çok kazandıran hisseler gibi bilgilerde… Peki borsada en çok hangi hisse kazandırdı? Borsa 100 en çok kazandıran hisseler neler?

Published

on

Borsa İstanbul 100 endeksi bu hafta boyunca 6.400 bandındaki dirence takıldı. Hareketli bir seyir izleyen BIST100 endeksinde günlük hacim 90 milyar TL’yi bulu. Haftanın son iş gününde ise en çok yükselen sektör sigorta oldu. Ardından gıda, holding, teknoloji ve metal ürünleri yer aldı. Bankalar ise kısmi bir düşüş gördü. Yatırımcıların gözünde ise merak edilen konu en çok kazandıran hisseler oldu.

BIST100 en çok yükselen hisseler neler?
BIST100 en çok yükselen hisseler neler?

Peki Borsada en çok kazandıran hisseler neler? İşte BİST 100 en çok kazandıran hisseler:

BRYAT
TUKAS
BIOEN
ASUZU
DOAS
Bu hisseler arasında BRYAT ve TUKAS tavan fiyatından işlem gördü.

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler ise;

CANTE
ALFAS
PENTA
YKBNK
VAKBN

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending