Çok cep telefonu kullananın çok seks partneri oluyor

ABD’de yapılan bir araştırma, cep telefonlarını aşırı kullanan üniversite öğrencilerinin daha fazla seks partneri olduğunu ortaya koydu.

Published

on

Araştırmaya göre bu öğrencilerin notları da daha düşük ve daha fazla alkol sorunu yaşıyorlar. Öte yandan aynı kişiler depresyon ve anksiyeteye de daha açık.

BBC Türkçe’nin haberine göre; araştırmaya 3 bin 400’den fazla kişi, yanıtladıkları anket üzerinden katıldı.

Araştırmayı değerlendiren British Psychological Society (Britanya Psikoloji Topluluğu) üyesi Dr. Abiel San bu sonucun endişe verici olduğunu söyledi.

Journal of Behavioral Addictions’ta (Davranışsal Bağımlılıklar Dergisi) yayımlanan araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin akıl sağlığı ve genel anlamda sağlıklarını değerlendirmek ve cep telefonlarının üzerlerindeki etkisini anlamaktı.

Chicago, Cambridge ve Minnesota üniversitelerinden araştırmacılar, bunun için Sağlık ve Bağımlılık Yapıcı Davranışlar adlı anketi hazırladı.

NORMAL İLİŞKİLERİ GÖZARDI ETMEK DEMEK

Araştırmacılar son bir yıl içinde iki veya daha fazla seks partnerine sahip olan öğrencilerin sayısının cep telefonunu aşırı kullanmayanlarda yüzde 27,2, aşırı kullananlarda yüzde 37,4 olduğunu tespit etti.

Son bir yılda altı veya daha fazla seks partneri olanların oranı, aşırı cep telefonu kullananlarda normalin iki katı oldu.

Araştırmanın yazarlarından Cambridge Üniversitesi’nden Psikiyatrist Dr. Sam Chamberlain, bunun nedenini tam olarak tespit etmenin zor olduğunu söyledi:

“İnsanların cep telefonlarında çöpçatanlık uygulamaları kullanması bunun nedenlerinden biri olabilir ama insanlar fazla cep telefonu kullanımı nedeniyle normal ilişkileri göz ardı ediyor da olabilir. En güçlü bulgu, fazla telefon kullananlarda dürtüselliğin de yüksek olmasıydı. Bu insanların bu yüzden daha fazla seks partneri olabilir.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version