Son dakika: AKP’de, 40 milletvekili yeni parti için istifa…

Son dakika haberi… AKP’den 40, MHP’den 17 vekil, Babacan’ın kuracağı yeni parti için istifaya hazırlanıyor.. Yeni Parti kurmak için istifa ettiğini duyuran AKP’nin kurucularından Ali Babacan’ın ardından Ankara ve AKP kulislerinden gelen ‘istifa iddiaları deprem etkisi yarattı.. Günlerdir kulislerde ‘AKP’den 80 vekil ayrılacak’ söylentileri dolaşıyordu. Son İddialara göre ilk etapta 40 vekilin önümüzdeki haftalarda istifa ederek Ali Babacan saflarına katılacak. Öte yandan yine kulis bilgilerine göre MHP’den de Babacan’ın partisi için kopuşlar bekleniyor..

Published

on

AKP’den istifa eden eski Bakan Ali Babacan’ın ardından partide gizli bir hareketlilik yaşanıyor. İddiaya göre 40 civarında AKP vekil istifalarını cebne koydu!..

Başkanlık sisteminin getirdiği tek adam yönetimi ve Erdoğan’ın partiden kopuşundan rahatsız olan yaklaşık 40 vekilin partiden istifa ederek Babacan’ın kuracağı yeni partiye geçmesi bekleniyor. Abdullah Gül ve Ali Babacan, yeni parti için AKP’li vekillerin yanı sıra MHP’den de bazı vekiller ile temas halinde.

“YOĞUN BİR İKNA ÇABASI VAR”

Sürecin nasıl işleyeceği belirsizliğini korurken, AKP yönetiminin söz konusu vekilleri ikna etmek için yoğun çaba harcadığı öğrenildi.

PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version