Rıdvan Dilmen: Bir kurban fazla keserler

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, gündemdeki gelişmeleri NTVSpor.net’de yapılan Futbol Net programında değerlendirdi

Published

on

Çok çarpıcı ifadeler kullanan Dilmen, Diagne’nin gitmesi durumunda Galatasaray camiasının bir kurban fazladan keseceğini söyledi. İşte Rıdvan Dilmen’in değerlendirmeleri:

“YUSUF YAZICI BENİM HAYALİMDEKİNİN %50’SİYDİ”

Yusuf Yazıcı, geçen sezon benim hayalimdeki Yusuf Yazıcı’nın %50’siydi. Zaman zaman oyun içerisinde küskünlüklerini görebiliyordun ama artık Trabzon’da misyonunu tamamlamıştı. Gönlüm isterdi ki Bayern Münih’e, Real Madrid’e gitsin. 5 yıl falan Lille’de kalacağını zannetmiyorum. Uğurcan’ın da dünyanın en önemli kalecilerinden olacağını düşünüyorum.

“DENİZ BANKO OLUR”

Deniz Türüç transferini beklemiyordum. Moses, Dirar derken, sağ çizgide o da. Deniz skor değiştirebilen bir oyuncu, henüz 26 yaşında. Duran top kullanabilen, her iki kanatta oynayabilen, skor katkısına baktığımızda kalitesinin altında gol atmış. Daha çok hücum yapan takımda, daha çok gol atabilir. Fenerbahçe’nin banko oyuncusu olacağını düşünüyorum.

”BÜYÜK TAKIM OYUNCUSU”

Büyük takımlarda oynamak kolay değildir ama Deniz belli. 4 büyük takımın hangisine gitse, oynayabilecek seviyede. Sol ayaklı oyuncu eksikliğinden Fenerbahçe, bol sol ayaklı oyuncuya gitti. Takımın kaleci hariç %60’ı solak. Bunun avantjaları da olacak, bu kadar solak oyuncunun zaman zaman hücumda zaafları da olacak. Kolarov da gelecek olursa, Hasan Ali’si, Kolarov’u, Muriqi’si, Deniz Türüç’ü, Emre Belözoğlu’su… İdeal kadronun 4’te 3’ü sol ayaklı olacak.

“VEDAT KONUSUNDA YANILDIM”

Ben pek oyuncularda yanılmam ama Vedat ile yanılgıya düşmedim değil. Acaba iki lig arasında sıkışmış bir santrafor mu diye düşündüm ama bu yıl benim de hiç beklemediğim bir çıkış yaptı. Fiziki kapasitesi iyi bir oyuncu, top tutma konusunda kendini geliştirdi, ayrıca kafa toplarında da ciddi kendini ilerletti. Hem uzun oyuncu olucaksınız hem pas kaliteniz bu kadar iyi olacak, bence etrafındakiler çok gol atıcak, ben onu bir yıldız adayı olarak görüyorum. Uzun yıllardır Fenerbahçe’ye ciddi anlamda verimli olacak ilk santrafor olabilir, top rakipteyken de Kruse’ye çok yardımcı olacaktır.

“DIAGNE GİDERSE BİR FAZLA KURBAN KESERLER”

Diagne giderse Fatih Hoca dahil Galatasaray Camiasının tamamı bayramda bir fazla kurban keser. Bence Diagne’nin futbolculuğu tamamen faydasız da değildir, davranışları Galatasaray’a pek uymuyor. Bu kadar tartışılırken kalmasını zor görüyorum, Galatasaray için ne hayırlıysa o olsun.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version