Yeni iş bulmanın kolay yolları – İş bulma siteleri 2019

Günümüz iş dünyasında deyim yerinde ise tam anlamıyla ekmek aslanın ağzında. Ülkenin ekonomik istikrarsızlığını da gözönünde bulundurursak sıradan vasıfsız hatta yeni mezun üniversiteli bile iş bulmakta oldukça zorlanacaktır. bu yazımızda iş bulmanın kolay yollarına değineceğiz.

Published

on

İş bulmak için öncelikte hangi alanda çalışmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Bilgisayar, Üretim, Sanayi, Tezgahtarlık, Kasiyerlik… vb. Kararınızı verdikten sonra internet ortamında bulunan iş bulma sitelerine yönlenin ama herşeyden önce İŞKUR üzerinden kayıt yapın. İŞKUR Türkiye’nin resmi devlet eli ile işletilen iş ve işçi bulma kurumudur.

CESUR OLUN YAPAMAM DEMEYİN

İş hayatına atılmanın en temel kuralı cesur olmaktır. İlk anda size verilen iş büyük ihtimal karmaşık ve zor gözükecektir pes etmeyin yaparım deyin ve bakın nasıl yapacaksınız. Çünkü o işi yapanların sizden bir fazlası yok aynı yaradılışa sahipsiniz.

HEMEN PES ETMEYİN

Yukarıda belirttiğimiz gibi zorluklarla karşılaşacaksınız kesinlikle pes etmeyin, size kendinizi ezdirin demiyoruz ama daha dirençli ve güçlü olmaya çalışın. Her iş başlangıcında bir ortama yabancılık kendini dışlanmış hissetme, yalnızlık gibi duygular önplana çıkar bunları bir süre görmezden gelin. kazanan siz olacaksınız.

YÖNETİCİLER YAKININIZ DEĞİL AMİRİNİZDİR

Elinizden geldiğince yöneticilerle mesafenizi koruyun. Yönetici işi gereği size yaklaşıp muhabbet kurmak isteyebilir siz kısa ve öz yanıtlarla geçiştirin. Gammazlık yapmayın çünkü o ispiyonladığınız kişi ile birarada yaşayacak olan sizsiniz. Amiriniz gammazı alır kullanır sizi bir kenara atar siz yalnız kalırsınız.

İŞ BULMAK İÇİN BAŞVURULACAK YERLER

En başta dediğimiz gibi iş bulmanın ilk adımı İŞKUR‘dur. E-Devlet üzerinden gireceğiniz İŞKUR’a form doldurarak başlayabilirsiniz. İŞKUR formlarında illa tek meslek belirtmek zorunda değilsiniz. alternatif meslekleri de yazın.
Otelcilik Mesleği düşünürseniz MODHOTEL internet sitesini ziyaret edin
YENİBİRİŞ sitesi oldukça faal bir site bu siteyi de gözden geçirin
KARİYER.NET sitesi iş bulmak için son derece etkili bir site
ELEMAN.NET sitesi yine aynı şekilde çok etkili bir site

Bu ve bunun gibi birçok etkili ve faaal iş ve işçi bulma siteleri mevcut siz yürümek istediğiniz yola karar verin iş bulmayı dert etmeyin bulunacaktır.

Bol şanslar, umarız en kısa sürede hayalini kurduğunuz işinize kavuşursunuz.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version