S400 ALIMI ABD PROJESİ MİYDİ?

Türkiye’nin S400 hava savunma sistemi alması ABD’nin teknoloji transferi için bir proje miydi? Rus basınından çok çarpıcı iddialar

Published

on

Rus havacılık haber sitesi avia.pro, 4 Mayıs 2020 tarihli haberinde, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gönderdiği yardımlar ve S400 alımı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Türkiye’nin gönderdiği tıbbi malzeme yardımlardan bahseden Rus haber sitesi, gündemi sarsan bir iddiada bulundu. Haber sitesi, Türkiye’nin koronavirüsle mücadele için ABD’ye gönderdiği tıbbi yardım kolilerinin Rus Hava Savunma sistemi S400 parçalarının gizlice taşınması için bir kılıf olduğunu ileri sürdü.

S-400 Hava Savunma Sistemi’nin alımı ABD’yi rahatsız etmişti

Kaynağı belirtilmeyen sitedeki haberin başlığında, “Erdoğan’ın S-400’ün parçalarını ABD’ye taşıdığından şüpheleniliyor” denildi.

Öte yandan, Rus sitesi, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletlerinden 10 milyar dolarlık kredi almayı düşündüğünü de iddia etti.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Türk S400’lerinin bir ay önce hizmete girmesi gerekiyordu. Ancak Ankara’da öngörülemeyen durumlar açıklandı. Son zamanlarda S400 konusu genellikle oldukça kayıtsız. Türkiye’nin daha önce bildirildiği gibi güvenilir bir ortak olmadığını akılda tutmak önemlidir. Bu nedenle Rus S400 teknolojilerinin ABD’ye aktarımı o kadar da mantıksız durmuyor.


bornova escort

hdk3.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version