Gündem

Çin’in eski liderini kollarından tutup salonun dışına aldılar! Sebebi ise bilinmiyor

Eski Çin Devlet Başkanı ve Komünist Parti Genel Sekreteri Hu Cintao, Pekin’deki 20. Ulusal Kongresi’nin kapanış oturumunda anlaşılmayan bir nedenden dolayı görevliler tarafından salonun dışına çıkarıldı. Eski liderin sağlık sorunu sebebiyle çıkarıldığı tahmin ediliyor.

Published

on

Kapanış oturumunda, Merkez Komite’nin seçilmesinin ardından basın mensuplarının salona alındığı sırada, ön sırada Devlet Başkanı ve Genel Sekreter Şi Cinping’in solunda oturan Hu ile onun yanındaki Meclis Başkanı Li Canşu ile arasında diyalog geçtiği görüldü.

KOLLARINDAN TUTTULAR

Şi, görevlileri çağırarak zihni karışmış görünen 79 yaşındaki eski lidere yardım etmelerini istedi. Görevliler Hu’yu ikna edemeyince koltuk altından tutarak sandalyesinden kaldırmaya çalıştı.

BİR SÜRE SONRA İKNA OLDU

Önce bundan memnun olmadığı, dışarı çıkmak istemediği gözlenen Hu, bir süre sonra görevliler eşliğinde salonu terk etti. Hu, çıkarken Başbakan Li Kıçiang’ın omzuna dokunarak destekleyici bir jest yaptı. Eski liderin neden salondan çıkarıldığıyla ilgili henüz açıklama yapılmazken, sağlık sorunu sebebiyle olabileceği tahmin ediliyor.

10 YIL GÖREV YAPMIŞTI

Hu Cintao, 2002-2012 yıllarında Çin Devlet Başkanlığı ve ÇKP Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştu. Şi Cinping, 2007-2012 yıllarında Hu’nun yardımcılığını yürütmüştü.

Trending

Exit mobile version