Gündem

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye’ye giriyor.

Published

on

Dünyanın en çok nüfusuna sahip olan Çin’de son derece geniş pazar olanakları sebebi ile pek çok üretici, iç pazara araç yetiştirmekte zorlanıyor.

ÇİN BÜYÜK NÜFUSU İLE BAŞKASINA İHTİYAÇ DUYMUYOR
f5haber’de yer alan habere göre, küresel bazda dış pazara açılacak olan devlerin ilk durağı Hindistan. 3 milyara yakın insan popülasyonu kapasitesine sahip bu ülkeler olunca pek çok üretici Avrupa’ya açılmaya dahi gerek duymuyor.

İLK DURAĞI TÜRKİYE OLACAK
Piyasalarda yer alan son kulis bilgilerine göre Çib otomotiv devi Changan kabuğunu kırarak yeni pazarlara yelken açmak istiyor. Çinli otomobil devinin dış pazardaki ilk durağının ise Türkiye olacacağı iddia edildi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL
Türkiye pazarında önemli bir potansiyel gören Changan yetkilileri f/p bazlı modelleri ile bu pazarda söz sahibi olmak istiyorlar.

270 BİN LİTAYA SIFIR OTOMOBİL
Hali hazırda Changan’ın en ucuz 2023 model otomobili Türkiye’de vergiler ve kar marjları da dahil olmak üzere 270 bin TL gibi bir fiyata satılabileceği iddia ediliyor.

TÜRKİYE PAZARINA EN UYGUN OTOMOBİLLE GİRMEK İSTİYOR
En azından hesaplamalar bunu gösteriyor. Hali hazırda Changan’ın Türkiye pazarında bu tarz ucuz bir modeller girmesi de en doğru hamle olacaktır.

ŞU AN EN UCUZ SIFIR OTOMOBİL 360 BİN TL
Hali hazırda en uygun otomobillerin fiyatı 360 bin TL seviyelerinde. Dolayısıyla Çinli dev Türkiye’ye ilaç gibi gelebilir.

Trending

Exit mobile version