Gündem

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa’da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan ‘fahri imam’, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa’da yaşayan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, 10 Haziran tarihinde kaybolmuş ve ailesinin zorla gönderdiği Menzil tarikatına ait medresenin yanındaki ahırda asılı halde ölü bulunmuştu.

Published

on

Şanlıurfa Valiliği, Abdülbaki’nin ailesi tarafından dini eğitim veren kursa zorla gönderildiği iddiaları üzerine adli ve idari soruşturma başlatmıştır. Soruşturma kapsamında söz konusu kurs kapatılmış, kursun öğrencilerden sorumlu olan ‘fahri imam’ olarak bilinen A.P. gözaltına alınmıştı.

Abdülbaki’nin kaybolduktan 30 saat sonra, kursun yakınında bulunan atıl vaziyetteki ahırda vatandaşların ihbarı üzerine bulunduğu ortaya çıkmıştır. Adli Tıp Kurumu’nun ön otopsi raporuna göre, çocuğun sol ön kolunda dışta iki paralel 2 santimlik sıyrık ve sol üst kolunda 3 santimlik bir yara tespit edilmiştir. Anal ve genital muayenede ise ölüme bağlı doğal şişme ya da genişleme dışında herhangi bir özellik saptanmadığı bulgularına ulaşıldı.

Abdülbaki’nin ailesi tarafından zorla kursa gönderildiği iddiaları ortaya atılmış ve çocuğun bir yıl içinde iki kez kaçarak eve döndüğü ancak ailesi tarafından tekrar kursa götürüldüğü ileri sürülmüştür. Beşat Mahallesi’nde 2018 yılında açılan kursum Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olmadığı belirtildi.

Şanlıurfa Barosu, Abdülbaki’nin ölümüyle ilgili olarak ailesinin şikayetçi olmamasına rağmen suç duyurusunda bulundu. Ancak gözaltına alınan A.P., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı A.P., ifadesinde olay günü Abdülbaki’nin okula gitmediğini ve sabah namazını kıldıktan sonra dışarı çıktığını belirtti. Kamera kayıtlarının da bu durumu doğruladığını ifade etti.

Trending

Exit mobile version