Gündem

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Published

on


Yaklaşık 4 yıl önce söylediği ifadeler sosyal medyada yeniden paylaşıldı. Yolcu, tek eşliği savunan erkekleri “sapıklıkla” itham ederek, “Tek eşi olan erkekliğini test ettirsin! Tek kadınla doyan erkek sapıktır” şeklinde konuştuğu bir videoya yer veriliyor.

Abdullah Yolcu, paylaşımda erkeklerin “farklı çeşitleri sevdiğini” iddia ederek, tek kadınla yetinen erkeklere test yaptırmalarını tavsiye etti. Ayrıca çok eşlilikten hoşlanmayan erkekleri eleştiren Yolcu, kadınlar için ise “yırtık” ifadesini kullanarak, erkeklerin çok eşlilik konusundaki düşüncelerini cennette hurilere olan inançlarıyla destekledi. Bu inanca göre erkekler cennette hurilerle birlikte olacakken, kadınların sadece kocalarıyla yetinmeleri gerektiğini belirtti.

Öte yandan, 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’a destek veren şeyhler arasında yer aldığı belirtilen Abdullah Yolcu’nun sözleri, tartışmalara yol açtı. Müslüman Kardeşler örgütüne bağlı Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı ve Libya Müftüsü dahil olmak üzere 55 şeyh, Türkiye’deki seçimlerle ilgili ortak bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, Türkiye’deki seçimlerin Müslümanları etkileyen bir konu olduğu vurgulanmış ve muhalefetin “Türkiye düşmanlarından” destek aldığı ifade edilmişti. Ayrıca açıklamada Türkiye’nin elektrikli araba üretimi gibi konulara da değinilmişti.

Trending

Exit mobile version