Magazin

Sadece üstün zekası olanlar resimdeki gizli balığı 9 saniyede bulabiliyor! IQ’nuzu test edecek zeka bulmacası

Optik illüzyon IQ testi: Yüksek IQ’ya sahip kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %5’i resimdeki deniz canlılarının arasına gizlenmiş balığı 9 saniye içinde fark edebilmektedir. Yapabilir misin?

Published

on

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki deniz canlıları arasında bir Balığın saklandığı resimde görülebilir.

RESİMDEKİ GİZLİ BALIĞI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda resimde denizin altında pek çok canlı görebilirsiniz. İllüzyon, izleyicileri resmin içindeki deniz canlıları arasında gizlenmiş Balığı bulmaya davet ediyor. İnsanların sadece %5’inin bu görseldeki gizli Balığı bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ’nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

Trending

Exit mobile version