Connect with us

Cilde Buz Uygulamanın Yararları Nelerdir? Nelere İyi Gelir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Buz küpleriyle yapılan cilt masajları cilde tazelik kazandırır, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Sivilce üzerine buz uygulamasıyla sivilcenin kızarıklığı ve şişliği azaltılabilir. Buzun cilde yararlarından buz ile cilt bakımı yaparak nasıl faydalanabileceğinizi anlatan cilde buz uygulamasının faydaları esraninportresi’nde.

Published

on

Buz küpleriyle yapılan cilt masajları cilde tazelik kazandırır, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Sivilce üzerine buz uygulamasıyla sivilcenin kızarıklığı ve şişliği azaltılabilir. Buzun cilde yararlarından buz ile cilt bakımı yaparak nasıl faydalanabileceğinizi anlatan cilde buz uygulamasının faydaları esraninportresi’nde.

Söz konusu olan güzellik ipuçları olduğunda buz küpleri en az akla gelen ve en az kullanılan cilt bakım ürünlerinden biridir. Aslında en kolay sahip olabileceğiniz, uygulaması en pratik ve de çok yönlü bir cilt bakım uygulaması. Muhtemelen herkesin dondurucusunda bir miktar vardır.

Buz küplerinin yüz üzerinde oldukça şaşırtıcı etkileri vardır. Çok basit bir adımla cilde buz uygulamasını bir rutin haline getirerek cilt sorunlarıyla daha kolay şekilde başa çıkabilirsiniz. Böylelikle pahalı ürünler kullanmak zorunda da kalmayacaksınız muhtemelen. Peki cilde buz uygulamasının  faydaları neler? Bu uygulamaları yaparken dikkat edilmesi gerekenler, su dışında yapılabilecek faydalı buz küpleri neler? Tüm detayları aşağıda okuyabilirsiniz.

Cilde Buz Uygulamasının Faydaları

1 buzun cilde faydalari_mini

1- Sivilceleri Küçültme :

Yüz üzerinde buz uygulaması yapmanın en popüler faydalarından biri büyük aknelerin, sivilce şişliklerini küçültmesidir. Sonuçta sivilce küçük bir yaralanmadır. Buz özellikle kızarıklık ve şişliği sakinleştirir ki özellikle de kistik akne varsa işe yarar. Ağrıyı, çürükleri uyuşturduğu gibi rahatlatabilir.

Bununla birlikte, sivilcelerin hassas olduğunu da unutmayın. Ayrıca buz küpünde bakteri olabileceğini de ihtimaller arasına ekleyin ve bu nedenle sivilceye ve yüzünüze buz uygulamasını dikkatli yapın. Gerekiyorsa buz küpünüzü temiz bir kağıt havluya sararak cildinizi daima koruyun.

Dikkat : Ayrıca cilde bu uygulaması yaparken aynı noktada buzu uzun süre tutmamanızı, yüzde gezdirerek yapmanızı öneririm. Çünkü hassas cildi olanlar, damarları cildin üst tabakasına çok yakın olanlarda nadiren de olsa küçük damar çatlamalarına sebep olabilir. Bu yüzden ince bir havlu veyaz bez ile uygulama yapmak daha iyi olacaktır.

2- Solgun Cildi Canlandırın :

Yüzünüzde bir buz küpünü gezdirerek donuk cildi canlandırmak mümkündür. Soğuk dolaşımı artıracak ve cildinize renk gelmesine yardımcı olacaktır. Makyajınızı uygulamadan önce bile cildiniz doğal olarak aydınlatılacaktır. Gün doğumu ile birlikte, sabah ilk iş bir buz küpü uygulaması yapmak, canlı bir uyandırma çağrısı olarak etkisini ikiye katlar.

3- Cilde Masaj :

Yüzünüzü biraz buz küpü terapisi ile tedavi edebilirsiniz. Birkaç buz küpünü ince, temiz bir havluyla sarın ve hafifçe yüzünüzün her yerine sürtün. Havlu içerisinde buz küplerinin yüze yaptığı masajı hissetmelisiniz. Bu, dolaşımı arttırırken yüzünüze güzel bir masaj terapisi yapacaktır.

4- İltihabı Rahatlatır :

Yüzeye buz küpleri uygulaması yapmak kızarıklık ve tahrişi azaltabilir. Belki iltihaplı akneniz patlamış durumdadır ya da belki de alerjik reaksiyonunuz kötüdür. Durum ne olursa olsun, iltihabı hafifletmesi, yüzünüze bir buz küpü uygulaması yapmanın en iyi avantajlarından biridir.

5- Güneş Yanıklarını Yatıştırır :

Güneşte çok eğlenirken, yüzüne aloe veralı buz küpleri uygulayın. Aloe vera’nın soğutma etkisi güneş yanıkları üzerinde kesinlikle şaşırtıcı derecede etkili hissedecektir. Daha da fazla rahatlama için, küpleri vücudun diğer bölümlerine sürebilirsiniz.

Aloe vera yok mu? Yüzünüzde ve bedeninizde salatalık suyu ile hazırlayabileceğiniz buz küplerini deneyin. Tek ihtiyacın su ve salatalık.

3 buz küpleri_mini

6- Şiş Gözleri Rahatlatır :

Şişmiş gözleri yatıştırmak için çay poşetlerini kullanmak en popüler güzellik ipuçlarından biridir. Peki neden faydaları bir kat daha arttırmayalım? Yeşil çay hazırlayıp buz küpleri haline getirebilir ve cilt üzerine uygulayabilirsiniz.Bu özellikle göz çevresinde yaşadığınız şişlik sorununu azaltacaktır.

Buna vaktiniz yoksa en basit şekilde iki dilim salatalığı buzluğa atın ve bir kaç dakika bekletip biraz donmasını sağlayın. Ardından gözlerinizin ve tabii cildinizin üzerinde gezdirerek hem salatalığın faydasından hem de buzun cilde faydasından yararlanmış olursunuz.

şiş gözler için salatalık

7- Peeling :

Kolay yüz bakımı için, cilde sütlü buz küpleri uygulayın. Sütteki laktik asit ölü hücreleri kaldıracak ve cildi tazeleyecektir. İlave peeling etkisi için rendelenmiş salatalık veya yaban mersini ekleyebilirsiniz. Cildinize bir gerdirme etkisi verir tam anlamıyla.

8- Kırışıklıkları Durdur :

Kırışıklıklardan endişe duyuyorsanız, her gün yüzünüze buz küpleri uygulayın. Bu hızlı yüz kırışıklıkları oluşma ihtimalini sınırlayarak cildi sıkılaştıracaktır.

9- Cilt Bazı :

Fondöten altında baz kullanıyor musunuz? Bir daha ki sefere makyaj yapmadan önce yüzünüze bir buz küpü sürtün. Bu bütçeye uygun şekilde cildinizi pürüzsüz bir tuval haline getirecektir! Makyajın kusursuz görünmesine yardımcı olup, geçici olarak gözenekleri en aza indirecektir.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gündem

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Published

on

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde alıcılı ve dalgalı bir seyir izleyen gram altın için şaşırtan tahmin bu kez hükümete yakın isim Necmettin Batırel‘den geldi.

Necmettin Batırelgram altın fiyatlarının yakında uçuşa geçeceğini söyledi.

İşte Necmettin Batırel’in o altın tahmini:

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock‘un iştiraki iShares, spot Bitcoin ETF çıkarmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC‘e) başvuru yapması sonrası Bitcoin hızlı ralli yaşamıştı. Şirket Bitcoin‘in değerine endeksli hisse senedi gibi alınıp satılan araç çıkarmak istemişti. SEC, bir sürprize imza atarak ilk kaldıraçlı Bitcon ETF‘ye onay verdi. Yani vadeli satışlara izin verildi, peşin satışlara değil. Bu yüzden 31 bin 400 dolara yükselen Bitcoin‘in değeri 30 bin 400 dolara düştü. Teknik analize göre 30 bin 700 üzerinde tutunamazsa 29 bin 350 ardından 28 bin 200 dolar desteklerine dönecek. Son 12 ayda fiyatı yüzde 43,28 artan Bitcoin’in hızlı yükselişinden sonra kar satışlarıyla düzeltme yapması kaçınılmaz. Kripto paralardaki yoğunlaşma altının Haziran ayında sert düşüşüne yolaçtı. 1910 dolarla dip yapan ONS yaşanan son gelişmeler üzerine yeni haftaya 1928 dolarla başladı.

Uluslararası Finans Enstitüsüne göre ilk çeyrek sonunda küresel borçlar 305 trilyon dolarla rekor düzeye ulaşmış durumda. Hane halkı borçları 57.6; kamu borçları 85.7; banka borçları 69.8; finans dışı şirket borçları 91.9 trilyon dolar oldu. Şiddetli borç krizi doları ve altını güçlendirecek. Düşük küresel ekonomik büyüme, yüksek faiz oranları, önemli borç yükleri ve yüksek enflasyon krizi tetikleyecek. Dolar ve altın sistem tehdit altına girdikçe ve yeni bir para sistemi önerildiğinde değerini katlayacak.. Onsun uzun vadede önce 5 bin ardından 8 bin dolara yükseleceği tahminleri yapılıyor. Hisse senetlerinden kaçış hızlandıkça yani piyasalar eridikçe altının onsu 2023 Ekim ayına kadar 3 bin dolara ulaşacak diyenler var.. Hisse senedi piyasaları 1982’de başlayan 41 yıllık boğa hareketinin sonuna yaklaştı. ABD merkez bankası 2022 Haziran ayında yüzde 9,1 ile zirveye ulaşan yüksek enflasyonu durdurmak amacıyla faiz oranlarını 500 baz puan artırdı. Ama yüksek faiz ekonomik büyümeyi sekteye uğrattı, işsizlik artıyor İmalat sektörü endeksi Haziran’da 46.3 ile hayal kırıklığı meydana getirdi.

Continue Reading

Gündem

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Published

on

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı hamleler yapıldı. Fakat şimdiye kadar istenilen sonuç alınabilmiş değil, Renault, yeni hamlesiyle pazardaki tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Renault küresel bir marka. Dolayısıyla sadece Avrupa değil, Asya’daki rekabete de ayak uydurması gerekiyor. Bunun için de ortalamanın üzerinde olan fiyatları biraz daha aşağılara çekmeleri gerekiyor. Nitekim bunu da yeni Clio versiyonuyla yapacaklar.

Hali hazırda Renault Clio, Türkiye’de de olduğu üzere en ucuz binek HB otomobillerden biri. Nitekim bu durum pek çok ülkede aynı şekilde diyebiliriz. Lakin özellikle Asya pazarında Clio’dan çok daha ucuz olan otomobiller var.

Bilindiği üzere Çin, ucuz otomobil üretme konusunda bir dünya markası. Bu otomobillerin Türkiye ya da Avrupa’da çok fazla görülmemesinin temel nedeni ise Çin ve Hindistan’daki yoğun talep. Zaten bu iki ülkede 2.5 milyara yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bu talebi karşılamak çok da kolay değil.

Continue Reading

Ekonomi

Borsada en çok kazandıran hisseler

Borsa, seçimden sonra ciddi bir artış gördü. Yurt dışı yatırımcının ağırlığı artarken yerli yatırımcının da gözü kulağı borsada en çok kazandıran hisseler gibi bilgilerde… Peki borsada en çok hangi hisse kazandırdı? Borsa 100 en çok kazandıran hisseler neler?

Published

on

Borsa İstanbul 100 endeksi bu hafta boyunca 6.400 bandındaki dirence takıldı. Hareketli bir seyir izleyen BIST100 endeksinde günlük hacim 90 milyar TL’yi bulu. Haftanın son iş gününde ise en çok yükselen sektör sigorta oldu. Ardından gıda, holding, teknoloji ve metal ürünleri yer aldı. Bankalar ise kısmi bir düşüş gördü. Yatırımcıların gözünde ise merak edilen konu en çok kazandıran hisseler oldu.

BIST100 en çok yükselen hisseler neler?
BIST100 en çok yükselen hisseler neler?

Peki Borsada en çok kazandıran hisseler neler? İşte BİST 100 en çok kazandıran hisseler:

BRYAT
TUKAS
BIOEN
ASUZU
DOAS
Bu hisseler arasında BRYAT ve TUKAS tavan fiyatından işlem gördü.

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler ise;

CANTE
ALFAS
PENTA
YKBNK
VAKBN

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending