Reflüye ne iyi gelir? Mide yanması nasıl engellenir?

Reflü hastalığı diğer adıyla GERD, beslenme alışkanlıkları nedeni ile olan ve mide asidinin yutağa, oradan da ağıza kadar çıkan bir sindirim sistemi hastalığıdır

Published

on

Reflü hastalığı diğer adıyla GERD, beslenme alışkanlıkları nedeni ile olan ve mide asidinin yutağa, oradan da ağıza kadar çıkan bir sindirim sistemi hastalığıdır.

Oldukça yaygın bir sağlık sorunu olan reflü günümüzde ise her 4 kişiden birinde bulunuyor. Her ne kadar beslenme alışkanlıkları değiştirilmeye ve ilaçlarla önlenmeye çalışılsa bile her zaman sonuç alınamamakla birlikte artık dünyada 20 yıldır uygulanan Floppy Nissen Fundoplication ameliyatı ile hastalık son bulabiliyor.

Kıbrıs’ta 20 yıldır Reflü Hastalığı olan Hilmi Kadıoğlu 10 yıldır mide koruyucu ilaçlar kullanmasına ve diyet yapmasına rağmen midede yanma, ekşime, öğürme, geğirme, ağza acı su gelme ve öksürük gibi şikâyetlerle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu ve Op. Dr. Serkan Ayhan’ın gerçekleştirdiği Floppy Nissen Fundoplication Cerrahi Yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Bu anlamda Op. Dr. Serkan Ayhan, özellikle yıllardır reflü hastalığı ile mücadele eden hastalar için başarı sonucu yüzde 99 olan ameliyat hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version