Fabrika önünde nakliyeci-işveren-polis gerginliği

Orhangazi’de faaliyet gösteren otomotiv yan sanayi bir sanayi kuruluşunda anlaşmalı olan Taşıyıcılar Kooperatifi kamyonları yerine başka bir firmaya ait kamyona iş verilince kooperatif üyeleri duruma tepki gösterdi.

Published

on

Fabrika önüne toplanan Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi çok sayıda kamyoncu fabrikanın usulsüz iş yaptığını, kooperatif ile sözleşmesi olduğu halde başka bir nakliye şirketine iş verdiğini belirterek fabrika önünü kapattı. Olay yerine çok sayıda polis sevkedilirken, kamyoncu esnafı mal yüklendiğini ileri sürdükleri kamyonun boşaltılmasını talep ederek fabrika önünden ayrılmayacaklarını belirttiler.

Olay bugün akşam saatlerinde Orhangazi Göl yolu üzerinde faaliyet gösteren Otomotiv yan sanayi Aka Otomotiv önünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre fabrikanın nakliye işini yapan ve taşıma sözleşmesi bulunan Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular, fabrikadan Çayırova Lojistik firmasına ait bir kamyon ile sevkiyat yapıldığı haberini alınca fabrika önünde toplandılar.

Kamyonun çıkışına izin vermediler

Olay yerine fabrika ile nakliye sözleşmesi bulunan Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Beytullah Güneş ile kooperatif yöneticileri ile birlikte çok sayıda kooperatif üyesi kamyoncu gelerek fabrika çıkışını kapattı.

Tır ile fabrika girişini kapattılar

Kamyoncu esnafı fabrikanın sözleşme şartlarına uymadığını, kooperatif ile sözleşmesi olmasına rağmen başka firmaya sevkiyat yaptırdığını belirterek, fabrika içinde bulunan TIR’ın içindeki malzemeleri boşaltarak fabrikadan çıkarılmasını istediler. Zaman zaman gergin anların da yaşandığı fabrika önüne bir TIR kamyonu çeken Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi yaklaşık 100 kişilik grup için polis ekipleri önlem aldı.

Fabrika yöneticileri devreye girdi

Öte yandan Fabrikanın sevkiyattan sorumlu yöneticileri de olaya müdahil olurken, yaklaşık 2 saatlik bekleyiş sonrasında fabrika içinde yüklü bulunan TIR’daki malzemelerin boşaltılması sonrasında kamyoncular fabrika önündeki bekleyişlerini bitirdikler. TIR’ın boşaltılmasından sonra ise fabrika yönetimi Taşıyıcılar Kooperatifine ati araçları fabrika içine alarak yükleme yapmaya başladı.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version