Erdoğan’ın müjdesi ne? Türkiye, Karadeniz’de doğalgaz mı buldu?

Türkiye’nin Karadeniz’de doğalgaz bulduğuna dair yapılan haberler gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan’ın bugün duyurduğu büyük müjde keşfedilen bir doğalgaz rezervi mi?

Published

on

Bloomberg’den Çağan Koç ve Selcan Hacaoğlu’nun haberine göre, Türkiye Karadeniz’de büyük bir doğalgaz rezervi buldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cuma günü hayallerimizi süsleyen bir müjdeyi inşallah milletimize vereceğiz. Yeni bir dönem açılacak” ifadelerini kullanarak duyurduğu müjde düşünülenden çok daha büyük. 

Habere göre; Türkiye, Karadeniz’de büyük olasılıkla doğalgaz rezervi keşfetti. İki yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü Türkiye için yeni bir çağ başlatacak bazı “iyi haberler” vereceğini duyurmasının ardından konuştu. 

Keşfin boyutu ve derinliği ve onu çıkarmanın mümkün olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Erdoğan, açıklamayı planladığı haber hakkında detay vermedi. Ancak Türk Lirasının haberlerin ardından dolar karşısında kazanımlarını artırdı. Saat 17.45’te Türk Lirası dolara karşı % 2 değer kazandı. Konuşmasının ardından Borsa İstanbul 100 Endeksi de % 2 artarken, rafinerici Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin hissesi Tüpraş ve petrokimya üreticisi Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin hisseleri sırasıyla% 8,1 ve% 9,9 arttı.

Türkiye Enerji Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz ay Türk sondaj gemisi Fatih’in Türkiye’nin batı Karadeniz kıyılarında bulunan sözde Tuna-1 bölgesinde aramaya başladığını söylemişti.

Keşif, Türkiye’nin tartışmalı sularda aktif olarak petrol ve gaz kaynakları aradığı Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Kıbrıs ile toprak anlaşmazlıkları nedeniyle gerginliğin arttığı bir zamanda gerçekleşti. Fransa, Türkiye’nin adımlarını engellemek için askeri varlığını geçici olarak arttırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel Çarşamba günü AB’nin bölgede artan gerginliklerden endişe duyduğunu söyledi.

ALBAYRAK’TAN ‘EKSEN’ VURGUSU

Hazine Bakanı Berat Albayrak, yaptığı konuşmada ‘Türkiye’nin ekseninin değişeceği’ni vurgulamıştı. Bu da hükümet sisteminde özellikle Meral Akşener’in vurguladığı ‘reform’ların yapılması ihtimalini doğuruyor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version