Boyun Bölgesindeki Kızarıklıklar Nasıl Geçer? Neler Yapılmalı? Belirtlileri Nelerdir?

Published

on

Vücudun herhangi bir bölümünde oluşabilen kızarıklıklar daha çok boyun bölgesinde görülmektedir. Boyun dışında göğüs, göğsün üst kısmı ve yüzde de sıkça görülmektedir. Kızarıklıkların oluştuğu bölgede sıcaklık, ısı artışı ve kaşıntı hissedilir. Boyunda kızarıklıklar çoğunlukla ciddi sağlık sorunları teşkil etmemektedir. Aşırı stres, utanma, aşırı sinir gibi yoğun hissedilen duyguların etkisi olarak boyunda kızarıklıklar görülebilmektedir. Boyundaki kızarıklıklar daha çok hissedilen duyguların fiziksel sonucu şeklinde görülür.

Boyunda kızarıklıklar, fizyolojik nedenler dışında sağlıksız ve düzensiz beslenmekle de doğrudan alakalıdır. Bol baharatlı, bol acılı ve yağlı yiyecek tüketen kişilerde boyunda kızarıklık problemi görülebilmektedir. Özellikle yemek yaparken biberden tahriş olan elin boyuna götürülmesi sonucunda da boyun bölgesinde kızarıklıkların oluşmasına neden olabilmektedir. Ayrıca herhangi bir yiyeceğe karşı kişinin alerjisi olması ama ona rağmen o yiyeceklerin tüketilmesi de boyun ve göğüslerin üst kısmında kızarıklıklara neden olabilmektedir.

Boyunda kızarıklıklar beraberinde kaşıntıyla görülmektedir. Kızarık bölgede oluşan kaşıntı isteği, kaşınmasıyla beraber kabarıklıkların ve şişkinliklerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle kızarık bölgenin kaşınmamasına dikkat edilmelidir.

Boyunda Kızarıklık Nedenleri Nelerdir?

  • Alerji hastalıkları
  • Beslenmeye bağlı alerji rahatsızlıkları
  • Ciltte aşırı kuruluk
  • Aşırı sıcak su teması
  • Yoğun hissedilen duygular(öfke, utanma gibi..)
  • Cilt hastalıkları

Boyundaki Kızarıklık Nasıl Geçer?

Boyunda kızarıklıkların oluşmasının bir çok nedeni olabilmektedir. Ancak bu kızarıklıklar daha çok alerji hastalıklarından kaynaklandığı için kendiliğinden, tedavi gerektirmeden iyileşmektedir. Cilt hastalıklarından kaynaklı kızarıklıklar uzun süre iyileşmeyebilmektedir. Eğer uzun süredir boyun bölgesinde kızarık problemi yaşıyorsanız, kesinlikle uzman bir cilt doktoruna başvurmanızı öneriyoruz.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version