Connect with us

Trendler

After the departure of the Turkish IYI Party from the Table of 6, Ince’s speech in the past became the agenda again

When the IYI Party opposed Kılıçdaroğlu’s candidacy and got up from the Table of 6, a program that Hometown Party Muharrem Ince had previously participated in became the agenda again. In the program “The National Alliance is dissolved. Kılıçdaroğlu cannot get his candidacy accepted at the table. If he does, he will leave in the evening, other alliances will be born. Nothing will come out of there,”Ince said, noting that he knew in advance what would happen.

Published

on

Table of 6 is 12. he held his meeting yesterday hosted by the Felicity Party. After the meeting, it was stated in the text signed by the 6 political party leaders that an agreement was reached on the joint candidate and the name will be announced on Monday. But the day after the meeting, the GOOD Party lifted the boiler and got up from the table.

THE IYI PARTY OPPOSED KILIÇDAROĞLU’S CANDIDACY

IYI Party leader Meral Akşener, in a statement today, stated that 5 political party leaders proposed Kılıçdaroğlu for the candidate, while they proposed Mansur Yavaş and Ekrem Imamoğlu, and opposed Kılıçdaroğlu’s candidacy.

INCE’S SPEECH IN THE PAST HAS BEEN ON THE AGENDA

While all these developments were taking place, what Hometown Party Muharrem Ince said in a program he participated in in the past became the agenda again. It drew attention to the fact that Ince knew correctly up to the comma, the point in advance that they would be in the program.

“HE LEAVES THE TABLE IN THE EVENING”

Ince, in the said program, “The Nation Alliance is disintegrating. Kılıçdaroğlu cannot get his candidacy accepted at the table. If he does, he will leave in the evening, other alliances will be born. Nothing will come out of there,” he

Continue Reading

Sağlık

Eklem Ağrısı Nedir? Ne İyi Gelir? Nasıl Tedavi Edilir? Eklem Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Vücutta iskelet sistemini oluşturan kemiklerin birbirine bağlandığı kısımlar eklem olarak adlandırılır. Eklemler vücutta bulunan kemiklerin düzenli bir şekilde hareket etmesini sağlar ve etrafı kıkırdak, bağ, tendon ve kaslarla çevrilidir. Bu yapıda bulunan herhangi bir dokunun ağrıması veya yanması sonucu eklem ağrıları oluşabilir. Bu eklem ağrıları artralji olarak da adlandırılır. Ağrılar vücudun alışık olmadığı ve ani olarak gerçekleştirilen zorlu hareketler sonucunda meydana gelebilir. Eklem ağrıları genellikle hafif şiddette ağrılar olmakla birlikte, belirli fiziksel aktivitelerden sonra ağrının şiddetlenmesi söz konusu olabilir. Özellikle ağırlık taşımak veya zorlayıcı hareketler yapmak ağrıları arttırabilmektedir. Bununla birlikte bazı durumlarda eklem ağrıları farklı bir sağlık sorunundan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle eklem ağrıları hafife alınmamalı, birkaç gün içerisinde şiddetinin azalmaması durumunda tedavi için mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır.

Published

on

Eklem ağrıları nedir?

Eklem ağrıları yaşlı insanlarda daha sık görülmekle birlikte genç yaştaki bireylerde de rastlanabilen bir sağlık sorunudur. İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan eklem ağrıları genellikle eklem sıvısının azalması veya kıkırdak dokunun gücünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Obezite, yaralanmalar ve bazı hastalıklar, yoğun spor aktiviteleri eklemlerin zarar görmesine ve buna bağlı olarak ağrı oluşumuna yol açabilir. Nadir de olsa psikolojik sorunlardan kaynaklanan ekrem ağrıları da söz konusu olabilmektedir.

Günlük aktivitelerde vücut gereken dengeyi eklemler yardımıyla sağlar. Eklemlerde oluşan ağrılar hem günlük aktivitelerin yerine getirilebilmesini, hem de iş yaşamını zorlaştırır. Bu nedenle nedeni her ne olursa olsun eklemlerde meydana gelen ağrılar yaşam standartlarını oldukça fazla etkiler ve ağrıların bir an önce tedavi edilmesi gerekir. 

Eklem ağrıları belirtileri nelerdir?

Bazı hastalarda eklem ağrıları oldukça hafif seyredebileceği gibi bazı hastalarda ise oldukça şiddetli boyutlara ulaşabilmektedir. Ağrılar nöbetler halinde kendini gösterebilir ve bu durum günlük yaşamı olumsuz etkiler. Eklemlerde ağrı oluşumuna neden olan hastalıklarda ağrı ile birlikte yaygın şekilde görülen belirtiler şunlardır:

  • Eklemlerde şişlik,
  • Eklemleri kaplayan deri yüzeyinde kızarıklık ve sertlik,
  • Ağrılara bağlı olarak görülen çeşitli hareket ve yürüyüş bozuklukları
  • Ağrıyan eklemi hareket ettirmekte güçlük çekme

Yukarıdaki belirtiler eklem ağrıları yaşayan kişilerde yaygın olarak görülen ortak sorunlar olup ağrının şiddetine göre belirtilerin yoğunluğu değişebilmektedir. Yoğun sportif aktivite sonucunda ortaya çıkan ağrılar çoğunlukla istirahat sonucunda geçer ve herhangi bir ciddi sonuç doğurmaz. Fakat nedensiz yere oluşan eklem ağrıları genellikle altta yatan farklı bir sağlık sorununu işaret eder. Ağrıları hafif şiddette olan kişiler çoğu zaman eklem ağrılarını önemsemeyip bir uzmana danışma gereksinimi hissetmez. Ancak eklemde ağrı oluşumuna neden olan hastalıklar tedavi edilmediği durumda ilerleme eğilimine sahip olduğundan ağrılara gereken önemi vermek ve muayene olmak için sağlık kuruluşlarına başvurmakta fayda vardır.

Eklem ağrıları neden olur?

Eklem ağrıları birçok hastalığın bir belirtisi olarak ortaya çıkabileceği gibi doğrudan bir kemik ve eklem hastalığını da işaret edebilmektedir. En yaygın görülen eklem ağrısı nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Avesküler nekroz yani sınırlı kan akışına bağlı olarak kemik dokusu ölümü
  • Kemik kanseri
  • Kemik kırık ve çıkıkları
  • Eklem iltihabı
  • Fibromiyalaji
  • Gonokokal artrit
  • Gut hastalığı
  • Hipotiroidi
  • Lösemi
  • Sistemik Lupus Eritematozus (Lupus hastalığı)
  • Lyme hastalığı
  • Osteomiyelit (kemik enfeksiyonu)
  • Paget kemik hastalığı
  • Romatizmal ateş
  • Romatoid artrit (inflamatuar eklem hastalığı)
  • Raşitizm
  • Eklem burkulmaları

Yukarıda belirtilen hastalıklar dışında çok yaygın olarak görülen osteoartrit (kireçlenme) hastalığı, eklemler arasında bulunan bağ dokunun yıpranmasından dolayı ağrılara sebep olabilir. Bağ dokuda meydana gelen kireçlenmenin tedavi edilmemesi sonucunda hareket kabiliyetinde kalıcı kayıpların oluşma riski vardır. Yaşlılar ve sürekli aynı hareketi yapmak zorunda olan bireyler osteoartrit hastalığına yakalanma konusunda daha büyük bir risk altındadır. Bunun haricinde bursit yani kesecik iltihabı, eklemlerin hareketini kolaylaştıran içi dolu keseciklerin iltihaplanması şeklinde gelişen ve şiddetli eklem ağrılarına yol açabilen bir diğer hastalıktır. Eklemlerde oluşan ağrıların nedeni tam olarak belirlendikten sonra altta yatan hastalığa yönelik uygulanacak olan tedavi ile birlikte eklem ağrıları büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir.

Eklem ağrıları teşhisi nasıl konulur?

Eklem ağrılarının birkaç gün içerisinde hafiflememesi durumunda kemik ve eklemlerde daha fazla tahribata yol açmaması için bir uzmana danışmak oldukça önemlidir. İlk olarak yapılacak olan fiziksel muayenede ağrının nerede olduğu, eklemlerin hareket kabiliyeti ve ağrı olan bölgede şişlik, sertlik veya kızarma olup olmadığı uzman tarafından kontrol edilir. Ağrıya sebebiyet veren hastalığın tespit edilebilmesi amacıyla muayeneden sonra hekim tarafından bazı kan testleri istenebilir. Eklemde meydana gelen şişlikler çoğunlukla iltihaplanma sonucu oluşmaktadır. Kan testleri ile eklemde herhangi bir iltihaplanma durumu olup olmadığı da kontrol edilebilir. Eklemde meydana gelen herhangi bir kırık veya çıkık oldukça fazla ağrıya sebep olacaktır. Bu gibi durumların varlığından şüphelenilmesi durumunda veya kemiklerde bulunan yapısal bozuklukların tespit edilebilmesi amacıyla röntgen istenebilir. Bunun yanı sıra eşlik eden hastalıkların araştırılması için MR (manyetik rezonans) ve BT (bilgisayarlı tomografi) incelemeleri de yapılabilir. Uzman tarafından gerekli görülen sağlık taramaları yapıldıktan sonra elde edilen sonuçlar değerlendirilerek ağrıya neden olan hastalığın teşhisi koyulur ve buna yönelik olarak tedavi süreci planlanır.

Eklem ağrıları tedavi yöntemleri nelerdir?

Eklem ağrılarının ne şekilde tedavi edileceği, ağrıya neden olan hastalığın türüne göre değişkenlik gösterir. Tedavide ağrıların ve beraberinde görülen olumsuzlukların hafifletilmesine yönelik olarak uygulanan semptomatik tedavinin yanı sıra ağrıyı oluşturan hastalığa yönelik ayrıca tedavi uygulanmalıdır. Romatizmal hastalıklardan dolayı kaynaklanan eklem ağrıları çeşitli ilaçlar ve fizik tedavi uygulamaları ile tedavi edilebilir. Hatta bazı romatizmal hastalıkların tedavisi için kaplıcalar da önerilmektedir. Fazla kilolar eklemlerin daha fazla yorulmasına sebebiyet vereceğinden düzenli beslenerek kilo kontrolünün sağlanması oldukça önemlidir. Bu nedenle aşırı kilo almanın önlenmesi önemli bir tedavi yöntemidir. Eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrılarda ise antibiyotik kullanımı önerilebilir. Kırık ve çıkıklar gibi travmatik durumlar ile bazı eklem hastalıklarının tedavi sürecinde cerrahi operasyonlardan da faydalanılması gerekir. Bazı hastalarda kemik ve eklem onarımının desteklenmesi amacıyla kalsiyum ve D vitamini takviyelerinden faydalanılabilir. Bunların haricinde eklem ağrılarına yol açan hastalıkların oluşmadan önlenebilmesi için hareketli yaşam tarzını benimseme amacıyla düzenli bir egzersiz planına uyum sağlamakta fayda vardır. Yapılacak olan egzersizlerin öncesinde kas ve eklemlerin zorlanmasını önlemek amacıyla ısınma hareketleri yapılmalıdır. Masa başında çalışan kişilerde de eklem ağrılarının oluşma riski çok yüksek olduğundan iş saatlerinde mümkün olduğunca sık aralıklarla ayağa kalkılarak bir süre dolaşılması, sandalyede yapılabilecek küçük egzersizlerin uygulanması gerekir.

Eğer siz de eklem ağrılarından şikayetçiyseniz veya yukarıda verilen belirtilerden bazılarını taşıyorsanız mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli muayene ve tetkiklerin yapılmasını talep edebilirsiniz. Eklemlerde hissedilen ve uzun süre boyunca devam eden basit ağrılar önemli hastalıkların habercisi olabilir. Dolayısıyla ağrıların kendiliğinden iyileşmesini beklemek yerine bir an önce muayeneden geçerek hekiminizin belirlediği teşhise göre tedavi sürecinize başlamalısınız. Bu sayede hastalığınızın ilerleyerek kalıcı sonuçlara yol açmasını önleyebilir, ileriki yaşlarda daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi garantileyebilirsiniz.

Continue Reading

Bursa Haberleri

EBA’ya Giremiyorlar! 6 Çocuklu Babanın İsyanı Yürekleri Dağladı!

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçen öğrencilerden evlerinde bilgisayar ve interneti olmayanlar mağduriyet yaşıyor. 3 çocuk babası Orhan Sönmez, “Evde bir tane akıllı telefon var, onunla girmeye çalışıyorlar. Bu nedenle evde çocuklar arasında zaman zaman kavga oluyor” diyor.

Published

on

Türkiye’de bilgisayarı, interneti hatta televizyonu bile olmayan on binlerce hane bulunuyor. Bu hanelerde yaşayan öğrenciler, uzaktan eğitime geçişle birlikte online derslere giremiyor ve en temel haklardan biri olan eğitime uzak kalıyor.

“BİR HAYIRSEVER İNTERNET BAĞLATTI AMA TELEFON, BİLGİSAYAR YOK”

Bursa’da 6 çocuk babası Nuri Aksünger (33), “Biri anaokulunda olmak üzere 4 çocuğum okula gidiyor. Hayırsever bir vatandaş evimize internet bağlattı. Fakat ona bağlanacak ne cep telefonu ne bilgisayar ne de tabletimiz var. Alabilecek gücüm de yok” dedi.

“ÇOCUKLARIM OKUMA YAZMAYI UNUTTU”

“Okullar açıkken sorun yoktu, pandemiyle birlikte devreye EBA girdi” diyen Aksünger,”Bir televizyonumuz var ve çocuklarımdan aynı anda biri ders dinleyebiliyor. Çocuklarım bu yüzden eğitimde çok geride kaldı. İkinci sınıfa giden çocuğum okuma yazmayı umuttu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaymakamlığa çıktım, beni Sosyal Yardımlaşma’ya gönderdiler. Üç ayda bir 400 TL yardım yapıyorlar ama eve gelinceye kadar o da bitiyor. Yazın tarlaya işe gidiyorum. Kışın da pet şişe topluyorum, onu da yasakladılar. İş olursa doyuyoruz. Yoksa da aç kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TELEFONUMUN EKRANI KÜÇÜK ÇOCUĞUM DERSLERİNİ GÖREMİYOR”

Elazığ’da yaşayan ev hanımı Selvi Yıldırım (35), 5. sınıf öğrenci velisi. Yıldırım, “Evimizde internetimiz var ama çocuğumun tableti yok. Telefonumdan EBA sistemine giriyor ancak telefonumun ekranı küçük olduğu için çocuğum derslerini göremiyor. Çocuğum bir derse giriyorsa ikinci dersine giremiyor. Dün bir tane dersimiz vardı ancak telefondan sisteme girdiğimiz için sorun oldu, derse giremedik.

Bazen arka arkaya 2 ders yapıyorlar ancak telefon yetersiz geldiğinden dolayı derslerin hepsine giremiyoruz. Çocuğum derslerine giremeyince ağlıyor. Eminim bizim gibi binlerce aile vardır ya tableti olmayan kişileri tespit edip tablet versinler ya da EBA ikinci bir sistem oluştursun. Çocuklarımızın bu şekilde eğitim görmeleri imkansız bir duruma gelecek yakında” sözlerini kullandı.

“TEK TELEFON VAR, ÇOCUKLAR BU YÜZDEN KAVGA EDİYOR”

Mersin’de yaşayan 40 yaşında 2 çocuk babası Hakim Durak yaşadıklarını şöyle paylaştı.

“2 çocuğum var. Biri 5. sınıfa, diğeri 7’ye gidiyor. Evde internet yok. Telefondan internete girmeye çalışıyoruz. Evde tabletimiz yok, sıkıntı yaşıyoruz. EBA’ya giremiyoruz. Bazen kesinti oluyor, internet paketimiz çabuk bitiyor. Tek telefon üzerinden girmeye çalışıyorlar ve aralarında tartışma çıkıyor.”

“TELEFONDAN GİRMEKTE ZORLANIYORUZ”

3 çocuk babası, Elazığ’da yaşayan 37 yaşındaki Orhan Sönmez, “İnternetimiz var ama EBA’ya giremiyoruz. Evde hiç tabletimiz yok. Bir tane akıllı telefon var, onunla girmeye çalışıyorlar. İdare etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle evde çocuklar arasında zaman zaman kavga oluyor. Maddi durumumuz yetersiz. Çocuklarımız eğitimden mahrum kalıyor” diye konuştu.

“DERSLER ÇAKIŞINCA EVDE KAVGA ÇIKIYOR”

Konya’da çalışan inşaat işçisi Resül Akgül (36), “Benim 2., 4. ve 5. sınıfa  giden 3 çocuğum var. Evde internet ve tablet yok. Çocuklar derslerini telefondan takip etmeye çalışıyorlar ama olmuyor. Çoğu zaman çocukların dersleri çakışıyor.

Birisi dersini takip ederken diğer iki çocuğum dersi takip edemiyor. İster istemez çocuklar telefon yüzünden kavga ediyor. Bunun yanında EBA TV’de de sürekli sorun çıkıyor. En kısa sürede bütün veli ve öğrencilerin rahat edebileceği bir çözümün bulunmasını istiyoruz” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLE BİLGİSAYAR ALMAM ÇOK ZOR”

Eskişehir’de 4 çocuk babası 46 yaşındaki Yüksel Yıldırım evinde ne bilgisayar ne de internet olduğunu, buna rağmen 3 çocuğunun eğitim alması gerektiğini söyledi.

Belediyede temizlik işçisi olarak asgari ücretle çalıştığını ifade eden Yıldırım, “4 tane çocuğum var. Evimizde ne internet var ne de bilgisayar. Çocuklarımdan 2 tanesi okuyor. Birisi ilkokul 1. sınıfa başladı. En büyük çocuğum üniversiteyi kazandı. Ancak maddi durumum iyi olmadığı için okutamayacağım.

Diğer çocuklarımın da EBA aracılığıyla eğitim alması gerekiyor. Onlar da bilgisayar ve internetimiz olmadığı için bu yıl eğitim alamayacaklar. Çocuklarımızın eğitimlerinin devam etmesini istiyoruz. Ancak elimizdeki imkanlar da bu kadar. Babadan kalma evde yaşıyoruz. Asgari ücret 6 kişilik ailemizin geçimini sağlamaya yetiyor. Bir asgari ücretle bilgisayar almam, eve internet bağlatabilmem çok zor” dedi.

“BİR ÇOCUĞUM DERSE GİRERKEN DİĞERİ BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR”

Eşi esnaf olan Manisa’da yaşayan ev hanımı Reyhan Yıldırım (32), üç çocuğunun olduğunu, en büyük oğlu Yusuf Cihan Yıldırım’ın (13) 8. sınıfa, 9. yaşındaki oğlu Musa Çağan Yıldırım’ın ise 4. sınıfa gittiğini belirterek, “Evde internet ve bilgisayarımız yok. Her şeyin fiyatının yükseldiği ve hayatın pahalandığı bir zamanda bir bilgisayar almak gerçekten zor” dedi.

“Eşim esnaf. Esnafın sıkıntı yaşadığı zamanda bilgisayar almak veya internet bağlatmak gerçekten güç. Bunun için çocuklarım EBA’ya cep telefonu üzerinden bağlanıyor. Elimizden geldiği kadar çocuklarımızın eğitimden geri kalmalarına gayret gösteriyoruz” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Eşim çalıştığı içinde evde sadece benim cep telefonum bulunuyor. Bu nedenle kimi zaman çocuklarımın ders saatleri çakıştığı için biri derslere girerken birisi beklemek zorunda kalıyor. Çevremizde birçok ailenin de bu tür sıkıntılar yaşadığını öğrendim. Bu konuda Milli Eğitimin Bakanlığı’nın veya devletimizin bir çalışma yapması gerekir. En azından biz yine çocuklarımıza uzaktan eğitim sağlayabiliyoruz. Ancak bunu sağlayamayan aileler de var. Onlara destek olunması gerekir.”

Continue Reading

Asayiş

150 İsim Veririm Demişti! Cübbeli Şimdi Emniyette

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü silahlanan selefi dernekleriyle ilgili iddiaları üzerine bilgi vermek üzere İstanbul Emniyeti’ne götürüldü.

Published

on

İsmailağa tarikatının ekran yüzü ve sözcüsü konumunda olan Cübbeli Ahmet Hoca, selefi derneklerinin yaklaşık iki bininin silahlandığını gündeme getirmişti. Cübbeli, verdiği röportajda konuyla ilgili kendisine sorulan sorusu üzerine “Savcılıktan davet edilirsem en az 150’sinin adını verebilirim” demişti.

İki gün önce emniyet yetkilileri bilgisine başvurulacağını ilettikleri Cübbeli’ye gerekli hazırlıkları yapmasını ve gidiş saatinin güvenlik nedeniyle açıklanmamasını bildirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyete Müdürlüğü’ne götürüldü. Cübbeli, Terörle Mücadele Şubesi’nde selefi örgütlerle ilgili çalışmaları yürüten birimde bildiklerini ve kendisine ulaşan istihbari kaynaklı bilgi ve belgeleri anlatacak.

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem10 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem1 sene ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem1 sene ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem1 sene ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem1 sene ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending