Connect with us

Asayiş

Kendisini Hızır Aleyhisselam olarak tanıtıp üç üniversite bitiren vatandaşı dolandırdı!

İzmir’in Konak ilçesinde Hızır Aleyhisselam olduğunu iddia eden şahsın üç üniversite bitiren kişiyi kurban borcu olduğunu ve paraları Cebrail Aleyhisselam’a vereceğini söyleyerek 2 bin 500 lira dolandırmasına ait görüntüler ortaya çıktı. Mağdur olaydan 3 gün sonra dolandırıldığını anlarken, zanlı polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Published

on

3 Mart günü Cumhuriyet Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, yolda yürüyen Ş.T., kır saçlı, beyaz sakallı ve kırmızı montlu bir şahsın yanına gelerek, “Beklediğin kişi benim, beni Allah gönderdi. Ben Hızır Aleyhisselam’ım. Senin bir kurbanın var, bana para vermen lazım. Bunu Cebrail’e götüreceğim” dedi. Kendisine dua eden adam ile birlikte aynı gün saat 13.30 sıralarında banka şubesinden 2 bin 500 lira çekip veren Ş.T., olaydan 3 gün sonra dolandırıldığını anladı.

ÇOK SAYIDA SUÇTAN KAYDI VAR

Polis merkezine giderek şikayetçi olan üç üniversite mezunu bitirdiği öğrenilen Ş.T.’yi dolandıran şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüphelinin çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan T.Ç. olduğunu belirledi.

DOLANDIRICILIK ANI KAMERADA

T.Ç. ile mağdur Ş.T.’nin birlikte banka şubesine gittiği görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde T.Ç. ile Ş.T.’nin birlikte konuşup yürüyerek banka şubesine gittikleri, Ş.T.’nin şubeye girip aldığı paraları T.Ç.’ye teslim ettiği anlar yer aldı.”O SIRALAR İÇİMDEN DUA EDİYORDUM”Mağdur Ş.T., polis merkezinde verdiği ifadesinde, “1.70 boylarında aşırı kilolu, kır saçlı, beyaz sakallı şahıs yanıma yaklaşarak, ‘Beklediğin kişi benim. Beni Allah gönderdi. Ben Hızır Aleyhisselam’ım. Senin bir kurbanın var, bana para vermen lazım. Bunu Cebrail’e götüreceğim’ dedi. Ben de o sıralar içimden dua ediyordum. Nasıl oldu bilmiyorum ama şahsa inandım ve bankaya giderek bin TL çektim. Zanlı parayı az bulunca bankamatikten bin 500 TL daha çekerek toplam 2 bin 500 TL para verdim. Parayı verdikten sonra ayrıldık. Ayrılınca da dolandırıldığımı anladım” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLA YAKALANDI

Düzenlenen operasyonla Basmane semtinde yakalanan şüpheli, emniyetteki ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Ç., sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Continue Reading

Asayiş

“Ben Hızır’ım” dedi: Üç üniversite bitiren adamı dolandırdı

İzmir’in Konak ilçesinde Hızır Aleyhisselam olduğunu iddia eden şahsın üç üniversite bitiren kişiyi kurban borcu olduğunu ve paraları Cebrail Aleyhisselam’a vereceğini söyleyerek 2 bin 500 lira dolandırmasına ait görüntüler ortaya çıktı. Mağdur olaydan 3 gün sonra dolandırıldığını anlarken, zanlı polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Published

on

3 Mart günü Cumhuriyet Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, yolda yürüyen Ş.T., kır saçlı, beyaz sakallı ve kırmızı montlu bir şahsın yanına gelerek, “Beklediğin kişi benim, beni Allah gönderdi. Ben Hızır Aleyhisselam’ım. Senin bir kurbanın var, bana para vermen lazım. Bunu Cebrail’e götüreceğim” dedi. Kendisine dua eden adam ile birlikte aynı gün saat 13.30 sıralarında banka şubesinden 2 bin 500 lira çekip veren Ş.T., olaydan 3 gün sonra dolandırıldığını anladı.

ÇOK SAYIDA SUÇTAN KAYDI VAR
Polis merkezine giderek şikayetçi olan üç üniversite mezunu bitirdiği öğrenilen Ş.T.’yi dolandıran şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüphelinin çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan T.Ç. olduğunu belirledi.

DOLANDIRICILIK ANI KAMERADA
T.Ç. ile mağdur Ş.T.’nin birlikte banka şubesine gittiği görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde T.Ç. ile Ş.T.’nin birlikte konuşup yürüyerek banka şubesine gittikleri, Ş.T.’nin şubeye girip aldığı paraları T.Ç.’ye teslim ettiği anlar yer aldı.

“O SIRALAR İÇİMDEN DUA EDİYORDUM”
Mağdur Ş.T., polis merkezinde verdiği ifadesinde, “1.70 boylarında aşırı kilolu, kır saçlı, beyaz sakallı şahıs yanıma yaklaşarak, ‘Beklediğin kişi benim. Beni Allah gönderdi. Ben Hızır Aleyhisselam’ım. Senin bir kurbanın var, bana para vermen lazım. Bunu Cebrail’e götüreceğim’ dedi. Ben de o sıralar içimden dua ediyordum. Nasıl oldu bilmiyorum ama şahsa inandım ve bankaya giderek bin TL çektim. Zanlı parayı az bulunca bankamatikten bin 500 TL daha çekerek toplam 2 bin 500 TL para verdim. Parayı verdikten sonra ayrıldık. Ayrılınca da dolandırıldığımı anladım” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLA YAKALANDI
Düzenlenen operasyonla Basmane semtinde yakalanan şüpheli, emniyetteki ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Ç., sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Continue Reading

Asayiş

KADES ihbarına giden polisleri pusuya düşürdüler

İstanbul’da KADES ihbarına giden polis memurları şüpheli erkeğin saldırısına uğradı. Hastanede tedavileri yapılan dört polis memuru darp raporu alarak şüpheli erkek ve onun iki arkadaşından şikayetçi oldu.

Published

on

Beyoğlu’nda meydana gelen olayda, Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) gelen ihbar üzerine, bildirilen adrese giden polis ekibi, yabancı uyruklu Z.Z adlı kadının, A.A. tarafından darp edildiğini tespit etti.

POLİSLERE KAFA ATTI

Kaçmak için bir binanın çatısına çıkan A.A., polis ekibi tarafından kısa sürede yakalandı. Gözaltı işlemi sırasında direnerek, tehdit ve hakaret eden şüpheli, kelepçe takılırken iki polis memurunu kafa atarak yaraladı.

SALDIRGAN ‘ARKADAŞLAR’ DA OLAYDA

A.A., desteğe gelen diğer polis ekibinin yardımıyla gözaltına alındı. Şüpheli, polis otosuna götürülürken bu kez de arkadaşı O.F. ile arkadaşının babası S.C. polisi engellemeye çalıştı. Bu sırada yaşanan arbedede 2 polis memuru daha yaralandı. Polis ekipleri saldırgan baba ile oğlunu güçlükle kontrol ederek gözaltına aldı.

DARP RAPORU ALDILAR

Hastanede tedavileri yapılan 4 polis darp raporu alarak, kendilerine saldıran 3 kişiden şikayetçi oldu. Şüpheliler hakkında, ‘Mukavemet, hakaret, görevli memura görevini yaptırmama ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa muhalefet’ suçlarından işlem yapıldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Continue Reading

Asayiş

Milet Bahçesi’nde ürküten görüntü! Tahliye borusunu temizleyen çalışanlar, cenin buldu

Kocaeli’nin Darıca ilçesi Millet Bahçesi’nde yer alan atık su deposunun tahliye borusunu temizleyen çalışanlar, boruda cenin buldu. Çalışanların durumu ekiplere haber vermesiyle olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Published

on

Kocaeli’nin Darıca ilçesi Millet Bahçesi’nde yer alan atık su deposunun tahliye borusunu temizleyen çalışanlar, boruda cenin buldu. Çalışanların durumu ekiplere haber vermesiyle olayla ilgili inceleme başlatıldı.Darıca ilçesi Yalı Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi’ndeki atık su deposunda meydana gelen olayda, tahliye borularından gelen atık malzemeleri temizlemek için depoya gelen çalışanlar, fileye küçük bir şeyin düştüğünü gördü.

ÖLÜ HAYVAN ZANNEDDİLER CENİN ÇIKTI

Düşen şeyin ölü bir hayvan yavrusu olduğunu düşünen çalışanlar, bir fidanın altına gömmek istedikleri sırada bunun bir cenin olduğunu fark etti. Bunun üzerine çalışanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bölgede inceleme yapan ekipler, cumhuriyet savcısına da konuyla ilgili bilgi verdi. Yapılan çalışmaların ardından cenin, torbaya koyularak DNA örneği alınmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı.

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending