/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Borcunu ödemeyen arkadaşını sopa ve satırla öldüresiye dövdü! O anlar anbean kamerada
Beyoğlu’nda borç verdiği arkadaşının parayı geri vermemesi üzerine sinirlenen bir şahıs, arkadaşını sopa ve satırla öldüresiye dövdü. Dehşet anlarını cep telefonuyla kaydettiren şahıs, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi Ömer Hayyam Caddesi üzerindeki bir depoda geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen alacak verecek olayının görüntüleri ortaya çıktı. Borç verdiği arkadaşını parasını alamadığı için öldüresiye döven şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay günü Hüseyin K. ismindeki şahıs, daha önceden borç verdiğini iddia ettiği İran uyruklu Davud G. ile semtte karşılaştı. İkili bir süre sohbet ettikten sonra K’nin otomobiline binerek bir depoya geçti. K, G’ye burada “Borcumu ne zaman vereceksin?” diye sordu. Ancak G. iddiaya göre K’ya “Keyfim ne zaman isterse o zaman vereceğim” dedi.
ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ
Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Duruma sinirlenen K. eline geçirdiği sopayla G’yi darp etmeye başladı. Dakikalarca sopayla G’ye vuran K. bir süre sonra eline aldığı satırı yan çevirip bu şekilde darp etmeye başladı. Darp esnasında ağır hakaret ve küfürler eden K. kendisine yalvaran G’yi öldüresiye dövdü. Hüseyin K. o anları bir de arkadaşına kaydettirdi. Olayın ardından siniri geçen K., G.’nin gitmesine izin verdi.
TUTUKLANDI
Darp edilmesinin ardından İran uyruklu Davud G. emniyete giderek şikayette bulundu. Şikayetinde alıkonularak darp ve tehdit edildiğini, üzerindeki paraların ise alındığını söyleyerek davacı olduğunu belirtti. Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, darpçı şahsın eşkalini ve kimliğini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalar sürdüğü esnada Hüseyin K. geçtiğimiz Mayıs ayında emniyete giderek teslim oldu. İfadesinin alınmasının ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin K., çıkartıldığı mahkemece “nitelikli yağma”, “şantaj” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklanarak Paşa Kapısı Cezaevine gönderildi
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Ekonomi
Binlerce emeklinin aylıkları kesilebilir: SGK işlemlere başladı

Sahte sigortalılık tespit edilen emeklilere resmi tebligatlar ulaştırılmaya başlandı. Kesilen maaşlar faiziyle geri isteniyor, ödemeyenler için hapis cezası ihtimali var.
AYLIK KESİNTİLERİ AĞUSTOS’TA BAŞLADI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2025 yılının ilk aylarında başlattığı geniş çaplı denetimlerin ilk aşamasını tamamladı. Sahte sigortalılık ve geçmişe dönük prim usulsüzlüklerine odaklanan incelemeler sonucunda, binlerce emeklinin maaşı iptal edildi.
Ağustos ayı itibarıyla, maaşı kesilen emeklilere resmi tebligatlar gönderilmeye başlandı. Gönderilen yazılarda, kesinti gerekçeleri ve varsa itiraz süreci hakkında bilgilere yer veriliyor.
EMEKLİ MAAŞLARI FAİZİYLE GERİ İSTENİYOR
SGK mevzuatına göre, usulsüzlük tespit edilen vatandaşlardan sadece maaşları değil, bugüne kadar alınan tüm ödemeler de yasal faiziyle birlikte geri talep edilecek. Bu kapsamda milyonlarca liralık geri ödeme işlemi gündemde.
GERİ ÖDEMEYENE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
SGK kaynakları, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen emekliler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını ve bu kişilerin hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade ediyor.
Henüz denetim süreci tamamlanmayan ya da usulsüzlük tespit edilmeyen emeklilere herhangi bir yazı gönderilmeyecek. Ancak daha önce savunması alınan bazı kişilere, maaş kesintisi sonrası tebligatlar ulaştırılmış durumda.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
SGK’nın yürüttüğü denetimlerin önümüzdeki aylarda da süreceği bildirildi. Emeklilerin, kendilerine ulaşan resmi yazıları dikkatle incelemeleri ve itiraz haklarını süresi içinde kullanmaları büyük önem taşıyor.
Kaynak: SGK Açıklamaları
Bağlantı: https://www.sgk.gov.tr
About Post Author
Antalya Haberleri
Antalya’da denize girenler hastaneye koşuyor

Akdeniz sahillerinde denize giren vatandaşlar ciltte yanma, kaşıntı ve kızarıklık şikayetleriyle hastanelere başvuruyor. Uzmanlar, artan deniz suyu sıcaklığının zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına yol açtığını belirtiyor.
SU SICAKLIĞI 31 DERECEYİ GÖRDÜ
Antalya başta olmak üzere Akdeniz kıyılarında sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Kentte hava sıcaklığı 45 dereceye, deniz suyu sıcaklığı ise 31 dereceye kadar yükseldi. Bu olağan dışı sıcaklıklar, deniz ekosisteminde dengesizliğe neden olarak zararlı mikroorganizmaların hızla çoğalmasına yol açtı.
VATANDAŞLAR HASTANELERE BAŞVURDU
Ekol TV muhabiri Hafize Korkmaz’ın aktardığına göre, Antalya’da denize giren birçok vatandaş ciltte yanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Özellikle çocuklar ve hassas cilt yapısına sahip bireylerde bu belirtiler daha yoğun yaşanıyor. Bir vatandaş, “Denize girdikten sonra vücudumda yanma ve kaşıntı başladı. Sırtımda ve kollarımda sivilceye benzer kızarıklıklar çıktı,” dedi.
ŞAMANDIRA İPLERİ TEHLİKE SAÇIYOR
Şikayetlerin büyük kısmının şamandıra iplerine temas eden kişilerde yoğunlaştığı belirtiliyor. Bu iplerin üzerinde çoğalan mikroorganizmaların ciltte tahrişe neden olduğu bildiriliyor.
UZMANDAN KRİTİK UYARI
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, artan sıcaklıkların deniz suyunun kimyasal dengesini bozduğunu vurguladı. Gökoğlu, “Özellikle denizde uzun süredir bulunan eski şamandıra ipleri ve mantar bariyerler zararlı mikroorganizmalarla kaplanıyor. Ciltle temas ettiğinde ise elektrik çarpmasına benzer yanma hissi oluşturabiliyor,” dedi.
UZMANLARDAN ÖNERİLER
Uzmanlar, denize girmeden önce gözlem yapılması ve mümkünse koruyucu giysi kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması tavsiye ediliyor.
Kaynak: Ekol TV – Hafize Korkmaz
About Post Author
Alanya Haberleri
Alanya’nın tanınmış doktoru hemşiresi ile uygunsuz görüntülerini yayınladı

Alanya kamuoyunun yakından tanıdığı doktor A.D. hemşiresi ile uygunsuz fotoğraflarını sosyal medya hesabında yayınladı.
Doktor A.D. kendi sosyal medya hesabından birlikte çalıştığı hemşiresi ile uygunsuz görüntülerini yayınladı.


Bir diğer iddia ise, hesabın başkaları tarafından ele geçirilip doktora ait özel fotoğrafların yayınlanma ihtimali de konuşulan konular arasında.
Doktor A.D’den henüz konu ile ilgili bir açıklama gelmezken olayın gizemi sürüyor.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login