Connect with us

İstanbul Haberleri

İstanbul’da Seyir Halinde Bir Araç Kontrolünü Kaybederek Reklam Panosuna Çarptı! Araç 2’ye Bölündü 1 Ölü!

İstanbul Bakırköy’de otomobiliyle önce refüje çıkan daha sonra da reklam panosu direğine çarpan sürücü otomobil içinde sıkıştı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin dışarı çıkardığı sürücü hayatını kaybetti.

Published

on

Kaza saat 13.00 sıralarında Bakırköy Atatürk Havalimanı Caddesi Atatürk Havalimanı istikametinde meydana geldi. Tamer Ünver henüz bilinmeyen bir nedenle 34 TA 8881 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Dünya Ticaret Merkezi önünde refüje çıkan sürücü önce aydınlatma direğine çarparak direği yerinden söktü daha sonra da refüjde bulunan reklam panosunun direğine çarparak durdu. Şiddetli çarpma nedeniyle yerinden sökülen aydınlatma direği de yolun diğer istikametine kadar fırladı. 

Kaza sonrası otomobil içinde sıkışan sürücü için olay yerine AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekipleri otomobil içinde sıkışan sürücüyü çıkarmak için önce otomobili reklam panosundan ayırdı. Daha sonra otomobilin bazı bölgelerini kesilerek sürücüye ulaşılmasının ardından sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Tamer Ünver’in hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine gelen cenaze aracıyla Ünver’in cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Kaza sonrası hurdaya dönen otomobil de çekici ile bulunduğu yerden kaldırıldı. Kaza nedeniyle Atatürk Havalimanı Caddesi’nde bir süre trafik yoğunluğu yaşandı. Polis ekipleri kazanın neden meydana geldiği ile ilgili çalışma başlattı.

Son dakika haberler: Görenler dehşete düştü Bakırköy’de feci kaza

İstanbul Haberleri

Marmara’da Hissedilen Deprem İstanbul’u da Vurdu! 4.2’lik Deprem

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında saat 16.38’de olan 4.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedilmişti. Saat 21.06’da Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Published

on

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında 16.38 bir deprem meydana geldi. İstanbul’da da hissedilen depremin büyüklüğünü Kandilli önce 4.3 daha sonra 4.2 olarak açıkladı, AFAD da 4.2 olarak duyurdu.

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü merkezüssünün Silivri açıkları olduğunu ve yerin 12.9 kilometre derinliğinde meydana geldiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin merkezüssünü Tekirdağ-Marmara Ereğlisi açıkları olduğunu ve 18.87 kilometre derinlikte gerçekleştiğini kaydetti.

BİR DEPREM DAHA

AFAD, Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında saat 21.06’da yerin 17.77 kilometre derinliğinde 3.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin Marmara Denizi’nde İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında yerin 14.4 kilometre derinliğinde ve 3.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği depremin kentte hissedildiğini belirterek “Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ: HASAR İHBARI YAPILMADI

Tekirdağ Valiliği, depremle ilgili herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:https://secureframe.doubleclick.net/container.html?ecs=20200924

* İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıklarında 24.09.2020 tarihinde saat 16.38 sıralarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir.

* Deprem; ilimiz merkez ve ilçeleriyle komşu illerde hissedilmiş olup, deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, 110, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

* Gelişmeler AFAD ve valiliğimiz tarafından takip edilmektedir.

Continue Reading

İstanbul Haberleri

Marmara-İstanbul Depreminin Ardından Uzmanlardan Korkutan Açıklama!

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında saat 16.38’de bir deprem gerçekleşti. Uzmanlar deprem ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Published

on

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında saat 16.38’de bir deprem gerçekleşti. İstanbul’da da hissedilen 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Haber Global yayınına katılan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, önemli açıklamalarda bulundu.

MARMARA’NIN İÇİNDEN DEVAM EDECEK

Meydana gelen depremin, daha büyük depremlerin alıştırması olduğunu ifade eden Ercan, şunları söyledi;

*Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz. Biri Küçükçekmece bir tanesi de Marmara Ereğlisi önü diye. Bu deprem 7 ile 7.2 arasında.

*Bir hafta önce de Şarköy’de oldu. Aynı kırık üzerinde Tekirdağ kolu üzerinde deprem olmaya başladı. Tekirdağ kolu Büyükçekmece’den başlıyor, buradan Kumburgaz’a oradan Silivri’ye geçiyor.

*Depremin olduğu yer Tekirdağ kolunun odak noktası. Buradan kırık devam ediyor, Uçmakdere’den Yayaköy’e gidiyor.

*Bu kez öyle bir izlenim veriyor ki Marmara’nın içinden devam edecek ve Gelibolu kesiminden kırılma yapacak. Bunlar büyük depremin alıştırmaları.

“ANA FAYIN HAREKET ETMEDİĞİ ANLAMINA GELİYOR”

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası İstanbul depreminin ‘Kumburgaz segmenti’ adı verilen parça üzerinde beklendiğini hatırlatarak 4.2 büyüklüğündeki depremin de ‘Kumburgaz segmenti’nin batı ucunda meydana geldiğini kaydetti.

Sözbilir, şunları söyledi:

* Bu deprem, kırılması beklenen parçanın batı ucunda gerçekleşmiş. Son 1 yıl içinde orada aslında çok sayıda deprem oldu. Diğer depremler de buna çok yakın yerde.

* Bu bölgede kırılma devam ediyor, anlamına geliyor. Şu anda 4.5 büyüklüklerinde kırılmalar da oradaki enerji birikiminin boşalmasını sağlıyor.

* Fayın en batı ucu, fayın bitim yeridir. Fay saçaklanıyor. Küçük ölçekli faylar sürekli deprem üretiyor. Bu durum, ana fayın kendisinin daha hareket etmediği anlamına geliyor.

GÖRÜR: YERİ ENDİŞE VERİCİ

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının minimum 7.2 büyüklüğünde deprem beklenilen fayın üzerinde olduğunu duyurdu.

Naci görür şunları kaydetti:

* Arkadaşlar Marmara’da olan 4,3’lük depremi görüyorsunuz.

* Min. 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde. Yeri endişe verici.

* Bu deprem fayda az da olsa stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir.

* Bu da sözkonusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir.

Continue Reading

İstanbul Haberleri

Rasim Öztekin Kavuğu Şevket Çoruh’a Devretti! İmamoğlu 2 Ünlü İsmi Ağırladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuğun eski ve yeni emanetçileri Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh’u Florya’da ağırladı. İmamoğlu, Öztekin ve Çoruh’la, kavuğu ve emanetçilerini tasvir eden bir alan üzerinde çalışacaklarının müjdesini paylaştı.

Published

on

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuk, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda geçtiğimiz 20 Eylül’de düzenlenen törenle Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a devredilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Öztekin ile Çoruh’u Florya’daki Başkanlık Konutu’nda ağırladı.

“KAVUK, ÇOK KIYMETLİ BİR SİMGE”

Öztekin ve Çoruh’a tebriklerini ileten İmamoğlu, usta oyuncularla kavukla ilgili bir niyetini paylaştı. “Siz gelmeden, Genel Sekreter Yardımcımız Mahir Polat’la konuştuk” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kavuk, gerçekten çok kıymetli bir simge. İstanbul, neticede bunun başlangıcı ve ev sahibi. Simgesel bir yerde hem tarihsel sürecini anlatan hem de alan kişilerin büstlerinin olduğu, yarın bir başka olduğunda da devam edebilecek bir tanzimle, böyle bir alanı İstanbul’a hazırlamak istiyorum dedim arkadaşlarıma. Sizin de fikrinizi alalım. Sizlerin uygun gördüğü metin ve tasarım çalışılması üzerine ya da sizin davet edeceğiniz başka kişiler de olabilir, Ferhan Bey gibi. Biz, bir çalışma yapalım buna. Kalıcı ve dokunulmayan bir yer olmalı diye konuştuk. Böyle bir niyetim var. Sizin büstünüzün dışında, kavuğun da bir büstü olmalı orada.”

ÖZTÜRK VE ÇORUH’TAN DESTEK

İmamoğlu’nun talebini olumlu karşılayan Öztekin, İBB Başkanı’na “Esas o olmalı. Bunlar da alanlar olmalı” sözleriyle yanıt verdi. Öztürk ve Çoruh, samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbette İmamoğlu ile kavuğun devrinden kaynaklı tartışmalar ve pandemi nedeniyle yaşadıkları zorluklarla ilgili görüşlerini paylaştı.

Sanatçıların bu süreçte yaşadığı zorlukların farkında olduklarını ve bu konuda çalışmaları bulunduğunu aktaran İmamoğlu, “Bunu tek başına İBB çözebilir mi; emin değilim. Ama bunu bırakmayacağız” dedi.

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem8 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem8 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem9 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem9 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem11 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem11 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem11 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem11 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending