/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Grip Aşısı Krizi Kapıda! Yurtdışından Temin Edilecek!
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, corona virüsü salgını nedeniyle bu yıl grip aşısına yoğun bir talep olacağını ancak Türkiye’ye aşı tedarik eden iki büyük firmadan birisi olan Sanofi Pasteur’ün ‘geçen yılki adetler civarında’ planlama yaptığına dikkati çekti. Emir, “Pnömokok (zatürre) aşısından sonra grip aşısında da kriz kapıda. Sanayi Bakanı ile Sağlık Bakanı, yıllardır yerli aşı müjdesi veriyor ancak, yerli aşı üretimindeki eksiklik nedeniyle Türkiye, aşıda yine yabancı firmaların insafına kaldı” dedi.

COVID-19 pandemisine bağlı olarak risk gruplarının aşılanmasının öneminin daha da arttığına ve Türkiye genelinde vatandaşların zatürre aşısı yaptırmakta zorlandığına dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, zatürre ve grip aşısına yönelik sıkıntılarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kişileri ağır enfeksiyonlara karşı koruyan zatürre aşısının pandemi sürecinde hayati önem taşıdığını ifade eden Emir, şu ifadeleri kullandı:
ZATÜRRE AŞISINDA SIRA BEKLENİYOR
* Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında, zatürre aşısının 65 yaş üzeri vatandaşlarla 18-64 yaş arasındaki KOAH, astım, diyabet, kronik kalp yetmezliği, kronik böbrek hastalığı, kanser gibi eşlik eden hastalığı olan risk gruplarına ücretsiz uygulanması gerekmektedir. Ancak aile sağlığı merkezlerine müracaat eden vatandaşlara aşının mevcut olmadığı bildirilmekte vatandaşlar da panik halde eczanelere giderek zatürre aşısı için 365 TL ödemek zorunda kalmaktadır. Parası olan zatürre aşısını yaptırırken, parası olmayan vatandaşlar aile sağlığı merkezlerinde sıraya yazılmak zorunda kalmaktadır. Bu sıra gittikçe uzarken, bir an önce aşı olması gereken vatandaşlara 45 gün sonrasına gün verilmektedir.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir
İLAÇ FİRMASI ‘GEÇEN YILKİ ADET’ DİYE UYARDI
* Bilim Kurulu üyeleri, grip belirtilerinin koronavirüsle karıştırılmaması için tüm vatandaşlara Eylül ayından itibaren grip aşısı olmalarını önermekte ancak, Sağlık Bakanlığının yeterli sayıda grip aşısını temin edip edemeyeceğine dair soru işaretleri bulunmaktadır. Sağlık Bakanı, çok daha fazla grip aşısı temin etmek için çalışma yürüttüklerini belirtirken, tedarikçi firmalar bunun tam tersini söylemektedir.
* Türkiye’ye grip aşısı sağlayan iki büyük firmadan biri olan Sanofi Pasteur, geçtiğimiz günlerde eczanelere yolladığı yazıda “Tüm dünyada talep edilen tedarik miktarlarının tam olarak sağlanamaması durumu oluşabilir. Bu sebeple 2020-2021 sezonu için grip aşısı tedariğine Türkiye geneli için toplam olarak geçen yılki adetler civarında başlamaya planladığımızı bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.
AŞI KONUSU YABANCILARIN İNSAFINA KALDI
* Bir yandan ‘herkes grip aşısı yaptırsın’ derken, diğer yandan da yeterli sayıda aşının nasıl tedarik edileceğine dair bir planlama bulunmamaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yıllarca Türkiye’ye aşı müjdesi vermiş ancak Türkiye, aşı konusunda yine yabancı firmaların insafına kalmıştır. Türkiye’nin yerli ve milli aşı üretmekteki eksikliği dolayısıyla yabancı ilaç firmaları, böyle sıkışık anlarda Türkiye’yi kaderine terk eden yabancı firmalar, bir kez daha benzer tutumu sergilemiştir.
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Gündem
‘Eşlerine ve çocuklarına t*cav*z edip beyinlerine sıkın’ Canlı yayında AK Partililere korkunç tehdit

Zafer Partili olduğu iddia edilen bir TikTok kullanıcısı, canlı yayında şoke eden ifadeler kullandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, büyük tepki topladı.
CANLI YAYINDA ŞOK EDEN SÖZLER
TikTok platformunda yapılan bir canlı yayında, kullanıcı adı ezelfiliz.33 olan şahsın kullandığı ifadeler, sosyal medyada infiale yol açtı. Kendini Zafer Partili olarak tanıtan bu kişi, Erdoğan’a oy veren kesime yönelik son derece ağır ve tehdit içeren sözler sarf etti.
ŞİDDET İÇEREN AĞIR TEHDİTLER
Canlı yayında sarf edilen ifadeler arasında, cinsel şiddet ve öldürme çağrısı da yer aldı. Bahsi geçen kullanıcı, “Yüzde 52’lik kesime…” diyerek başlayan sözleriyle, etik ve hukuki sınırların ötesine geçti. Tepki çeken bu sözler kamuoyunun geniş kesimlerinde nefret suçusavcılık tarafından derhal soruşturmaya alınması</strong gerektiğini savundu.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Söz konusu yayının kesitleri kısa sürede X (eski adıyla Twitter), Instagram ve TikTok gibi platformlarda hızla yayıldı. Binlerce kişi, bu şahsın kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.
PARTİDEN VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Kullanıcının gerçekten Zafer Partisiyargı sürecinin başlatılmasını ve siyasi mercilerin tavır almasını bekliyor.
BU TÜR PAYLAŞIMLAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Uzman hukukçular, bu tür söylemlerin Türk Ceza Kanunu’na göre nefret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik kapsamında değerlendirilebileceğini belirtiyor. Sosyal medya platformlarının da bu içerikleri yayından kaldırması ve şahıs hakkında işlem başlatması çağrısında bulunuluyor.
About Post Author
Gündem
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi
DEPREMİN AYRINTILARI
Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.
AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.
SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ
Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.
Kaynak: AFAD
About Post Author
Ekonomi
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.
ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:
- 3.172 infaz ve koruma memuru
- 91 hemşire
- 52 teknisyen
- 100 destek personeli (şoför)
- 29 destek personeli (aşçı)
- 2 destek personeli (kaloriferci)
- 30 destek personeli (hasta bakıcı)
- 24 destek personeli (hizmetli)
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:
- Türk vatandaşı olmak
- Adli sicil kaydı temiz olmak
- Askerlikle ilişiği bulunmamak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
- Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
- KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
- İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)
BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.
İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?
Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.
EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?
En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login