/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Trump BAE İle Yaptığı Anlaşmadan Sonra Nobel’e Aday Oldu!
ABD Başkanı Donald Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi… Geçen yıllarda Kuzey Kore-Güney Kore arasındaki normalleşme sürecine katkıları dolayısıyla takdir edilen ve “Nobel’e aday gösterilmeli” denilen Trump, bu yıl başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin tepki gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail anlaşması yüzünden aday gösterildi.

Başta Türkiye, Filistin ve İran olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çeken Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail anlaşması ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı… Norveçli sağcı siyasetçi Christian Tybring-Gjedde, ABD Başkanı Donald Trump’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi.
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail’in diplomatik ilişkilerinin normale dönmesi ve ticaretin tekrar başlamasına yönelik anlaşmada arabulucu olan ABD’nin hamlelerinin önemli olduğunu söyleyen Tybring-Gjedde, “Trump’ı aday gösterdim bunun için de 3 sebep var. Birincisi ülkelerle ilişkiyi güçlendirdi, bunu müzakere ederek gerçekleştirdi. Silahları ve askerleri azalttı. Orta Doğu’daki askeri gücü azalttı. Üçüncü kriterim de barışı desteklemesi ve büyük çabalar göstermesi” dedi.
Trump’tan önce aday gösterilen eski ABD başkanları Barack Obama, Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson ve Jimmy Carter bu ödülü kazanmıştı.
ANKARA ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkilerin normalleşmesi ve diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması kararı sonrasında Ankara çok sert ifadeler kullanmıştı.
Dışişleri Bakanlığı, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu riyakar davranışını tarih de bölge halklarının vicdanı da unutmayacak ve asla affetmeyecektir. Zaten ölü doğan ve hiçbir geçerliliği olmayan ABD planı üzerinden gizli hesaplar yapmaya çalışan BAE, bu şekilde Filistin’in iradesini de yok saymaktadır” açıklamasını yapmıştı.
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Gündem
‘Eşlerine ve çocuklarına t*cav*z edip beyinlerine sıkın’ Canlı yayında AK Partililere korkunç tehdit

Zafer Partili olduğu iddia edilen bir TikTok kullanıcısı, canlı yayında şoke eden ifadeler kullandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, büyük tepki topladı.
CANLI YAYINDA ŞOK EDEN SÖZLER
TikTok platformunda yapılan bir canlı yayında, kullanıcı adı ezelfiliz.33 olan şahsın kullandığı ifadeler, sosyal medyada infiale yol açtı. Kendini Zafer Partili olarak tanıtan bu kişi, Erdoğan’a oy veren kesime yönelik son derece ağır ve tehdit içeren sözler sarf etti.
ŞİDDET İÇEREN AĞIR TEHDİTLER
Canlı yayında sarf edilen ifadeler arasında, cinsel şiddet ve öldürme çağrısı da yer aldı. Bahsi geçen kullanıcı, “Yüzde 52’lik kesime…” diyerek başlayan sözleriyle, etik ve hukuki sınırların ötesine geçti. Tepki çeken bu sözler kamuoyunun geniş kesimlerinde nefret suçusavcılık tarafından derhal soruşturmaya alınması</strong gerektiğini savundu.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Söz konusu yayının kesitleri kısa sürede X (eski adıyla Twitter), Instagram ve TikTok gibi platformlarda hızla yayıldı. Binlerce kişi, bu şahsın kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.
PARTİDEN VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Kullanıcının gerçekten Zafer Partisiyargı sürecinin başlatılmasını ve siyasi mercilerin tavır almasını bekliyor.
BU TÜR PAYLAŞIMLAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Uzman hukukçular, bu tür söylemlerin Türk Ceza Kanunu’na göre nefret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik kapsamında değerlendirilebileceğini belirtiyor. Sosyal medya platformlarının da bu içerikleri yayından kaldırması ve şahıs hakkında işlem başlatması çağrısında bulunuluyor.
About Post Author
Gündem
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi
DEPREMİN AYRINTILARI
Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.
AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.
SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ
Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.
Kaynak: AFAD
About Post Author
Ekonomi
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.
ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:
- 3.172 infaz ve koruma memuru
- 91 hemşire
- 52 teknisyen
- 100 destek personeli (şoför)
- 29 destek personeli (aşçı)
- 2 destek personeli (kaloriferci)
- 30 destek personeli (hasta bakıcı)
- 24 destek personeli (hizmetli)
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:
- Türk vatandaşı olmak
- Adli sicil kaydı temiz olmak
- Askerlikle ilişiği bulunmamak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
- Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
- KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
- İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)
BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.
İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?
Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.
EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?
En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login