Connect with us

Öne Çıkanlar

MHP’nin hedefinde Ali Sunal var! Bahçeli’nin danışmanı verip veriştirdi

Deprem felaketinin ardından Güldür Güldür Show’da yaptığı konuşmayla sosyal medyada gündem olan Ali Sunal’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’ten tepki geldi

Published

on

Güldür Güldür Show isimli komedi programının sunucusu tiyatrocu Ali Sunal, merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan depremlerin ardından yaptığı konuşmayla sosyal medyanın gündemine oturdu.

“NORMAL OLAN, VATANDAŞ OLARAK HESAP SORMAK”

Sunal yaptığı konuşmada, “Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ‘Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum’ dememesi normal midir sizce? Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak.” dedi.

“ALİ SUNAL HER HALİYLE CHP’Lİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün’de kaleme aldığı yazıda Sunal’ı sert sözlerle eleştirdi. Çiçek, yazısında “Kemal Sunal’ın siyasi görüşü nedir bilmiyoruz dedik ama oğlu Ali Sunal her hâlinden CHP’li ve sol düşünce havuzu içinde olduğu bellidir. Güldür Güldür programına Eren Bülbül’ü, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anımsatan hiçbir görselle çıkmayıp ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ şeklindeki afiş ve fotoğraflarla çıkmasından, Ekrem İmamoğlu gibi Türkiye’deki en çapsız, gayrimilli düşünceleri olan CHP’li Belediye Başkanı’yla olan samimiyetinden, Güldür Güldür programındaki hükümeti ve hükümet yanlılarını aşağılayan ama CHP ve kuyrukları için ‘Eksikliklerinizi görün’ tarzında yol gösteren skeçlerinden bu hâli çok net anlaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

“HADİ BAKALIM BU HAFTA ONLARA DA DEĞİN”

Yazısının devamında Ali Sunal için “Durduğu yere hizmet ediyor” diyen Çiçek, şöyle devam etti: “Elbette bunlar için bir yasaklama yoktur. Durduğu nokta neyse ona hizmet etmeye çalışıyor. Güldür Güldür programının oyuncu kadrosunun büyük bölümü de zaten sol düşünceye mensup olduğu için bu hizmet daha seri ve düzenli olmaktadır. Ali Sunal, elbette hükümetin eksiği ve yanlışı varsa eleştirilir. Ama muhalefetin depreme karşı karnesi de ortada… Hadi bakalım bu hafta da cesaretin varsa Güldür Güldür programında onlara da değin… Çapsız, vizyonsuz, hizmetsiz Ekrem İmamoğlu sana kızar mı yoksa?”

About Post Author

Continue Reading

Gündem

Son dakika – Van büyük bir depremle sallandı

AFAD’dan son dakika deprem açıklaması geldi. Van’ın Başkale ilçesine 69 kilometre uzaklıkta saat 14.47’de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Published

on

AFAD’dan  son dakika  deprem açıklaması geldi. AFAD’ın verilerine göre, İran sınırında 5,3 büyüklüğünde deprem oldu.

15.25 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem Van’ın Başkele Börüpek köyüne 69.5 kilometre mesafade olduğu belirtildi.

About Post Author

Continue Reading

Dünya

Avrupa’daki toz fırtınasında yoğun miktarda Sezyum-137 tespit edildi

Avrupa’da başlayan toz fırtınasında yüksek miktarda radyoaktif olan Sezyum-137 tespit edildi. Nükleer serpintinin Cezayir’den geldiği anlaşıldı

Published

on

Sahra Çölü’nden, kuvvetli mevsimsel rüzgarların kuzeye savurduğu toz Fransa’ya anormal düzeyde radyasyon taşıdı. Radyasyon seviyelerini izleyen Fransız STK Acro’ya (Radyoaktivite Kontrolü Derneği) göre bu salınım, Fransa’nın 1960’ların başında, Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’in bir Fransız sömürgesi olduğu dönemde çölde gerçekleştirdiği nükleer testlerden geldiğini belirtti.

Bir “bumerang” etkisinin, nükleer patlamalarda ortaya çıkan nükleer fisyonun bir ürünü olan sezyum-137’yi geri getirdiğini iddia etti. Acro, Fransa’nın İsviçre sınırına yakın Jura bölgesinde topladığı son Sahra tozu üzerinde testler yaptığını söyledi.

“Bu analitik sonuca dayanarak, geniş bir alandaki homojen birikintileri dikkate alan Acro, kilometre başına sezyum-137 miktarının 80.000 bq olduğunu tahmin ediyor. Nükleer patlamalardan 60 yıl sonra, çok uzaklardan gelen bu radyoaktif kirlenme, bize Fransa’nın sorumlu olduğu Sahra’daki çok yıllık radyoaktif kirlenmeyi hatırlatıyor”

Acro, Fransa

Sezyum-137 Nedir?

Sezyum-137, uranyum-235’in en yaygın fisyon ürünlerinden biri olan radyoaktif bir sezyum izotopudur. Kısa ila orta ömürlü fisyon ürünlerinin en problemli olanları arasındadır. Elementin nispeten düşük kaynama noktası (671 ° C, 1240 F) nedeniyle, Çernobil nükleer kazasında ve atom bombası patlamalarında olduğu gibi, yüksek sıcaklıkta aniden serbest bırakıldığında, 137C atmosferde kolayca buharlaşır ve taşınır. çok uzun mesafelerde havada. Radyoaktif serpinti sonrasında toprakta birikir ve sezyumun en yaygın kimyasal bileşikleri olan tuzların suda çözünürlüğünün yüksek olması nedeniyle çevrede kolayca hareket eder ve yayılır.

Tüp içerisinde Sezyum-137

About Post Author

Continue Reading

Covid-19

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yaptığı Video Konferansta “Hizmet Fonu” İçin Toplanan Paralara Dikkat Çekti!

Published

on

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenci velileri ve öğretmenler ile video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

“ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE EĞİTİME ULAŞAMAMA SORUNLARI OLUYOR”

Öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin dile getirdiği sorunlardan ortaya çıkan ortak sonucun interneti, televizyonu, bilgisayarı olmayan aileler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu ciddi bir sorun. Özellikle internet üzerinden haberleşirken, internet olsa bile zaman zaman kesintilerin olması hatta bazı yerlerde elektriklerin kesilmesi dolayısıyla eğitime ulaşamama gibi sorunlar çıktı” açıklamasında bulundu.

“1 LİRALIK BÜTÇEYLE ÖĞRENCİNİN SORUNUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

Kılıçdaroğlu, görüşme esnasında bir öğretmeninin her okul için ayrılan bütçenin yalnızca 500 TL olduğunu söylemesinin üzerine şu ifadeleri kullandı:

* Okulda ciddi sorunlar var. Yani Ezgi öğretmenimiz söyledi, 500 lira bir bütçe okullar için ayrılmış.

* Gerçekten şöyle bir düşününce öğrenci başına neredeyse 1 lira düşüyor. Dolayısıyla siz kalkıp 1 liralık bir bütçeyle öğrencinin sorununu çözemezsiniz.

* Bir başka gerçek daha var, o da acı bir gerçek aslında.

“BU PARANIN NEREYE HARCANDIĞINI KİMSE BİLMİYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara yatırım yapacak kaynağı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Parası yok Milli Eğitim Bakanlığı’nın. Örneğin; genel bütçe dışında Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullandığı ‘Evrensel Hizmet Fonu’ var.

* Bu tabletler, bilgisayarlar, cep telefonları satılırken oradan belli bir miktar vergi alınıyor ve ‘Evrensel Hizmet Fonu’na aktarılıyor bu para.

* ‘Evrensel Hizmet Fonu’ ile pek çok ihtiyaç giderilebilir. Okulların ihtiyacı giderilebilir, yoksul aile çocuklarının ihtiyacı giderilebilir.

* Peki bu para nerede ve burada ne kadar para toplandı? Ben milletvekiliyim, bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. Hiçbir veli bilmiyor. Hiçbir öğretmen bilmiyor.

* Nerede bu para? Ama biz bir çağrı yaptık Milli Eğitim Bakanlığı’na: tableti, bilgisayarı olmayanlar veya internet erişimine ulaşamayan aileler var.

* Bu ailelere internet erişiminin sağlanması ve bunun da ‘Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanmasını da söyledik.

* Ama anladığım kadarıyla adı var, ‘fon’ olarak duruyor, para toplanıyor ama bu paraların nereye harcandığını kimse bilmiyor. Temel sorunlarımızdan birisi bu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenci velileri ve öğretmenler ile video konferans yöntemiyle görüştü.

“60 BİN YARDIMCI HİZMET ELEMANINA İHTİYAÇ VAR”

Okullarda hijyen sorunu ve yardımcı personel sorununun hala devam ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Bunun çözülmesi lazım aslında. 60 bin kişilik yardımcı hizmet elemanına ihtiyaç var bütün okullarda bunun olabilmesi için.

* Söyledik, yardımcı hizmet personelini diğer bakanlıklardan veya geçici işçi çalıştırarak hijyen sorununu çözemezsiniz.

* Hijyen sorununu çözmeniz için kadrolu eleman almanız lazım, onları eğitmeniz lazım, onları yetiştirmeniz lazım.

“CHP’Lİ BELEDİYELER EK DERSLİK İHTİYACINI BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDEREBİLİR”

57 bin ek dersliğe ve 92 bin yeni öğretmene ihtiyaç olduğunu belirten ve bunların da henüz karşılanamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

* Biz hatta şu teklifi yaptık, dedik ki: ‘Okul için bize arsa göstersinler, bizim belediyeler okulları yapsınlar bütün kurallara uygun olarak. Milli Eğitim Bakanlığı’da gelsin, denetlesin. Okulları Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edelim.

* Dolayısıyla ek derslik ihtiyacı da büyük ölçüde giderilmiş olur. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, ‘57 bin de ek derslik olursa pandemi kurallarına göre çocuklarımı okullarına devam edebilir’ diye. Biz yapmaya hazırız.

“YOKSUL AİLELERİN İNTERNET MASRAFININ KARŞILANMASI LAZIM”

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin internet masraflarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Varlıklı aileleri karşılamıyorsanız bütçe yetersizliği nedeniyle, en azından gelir düzeyi düşük olan ailelerin internet masrafının karşılanması lazım.

* Bu konuda şöyle bir çağrı yaptık: ‘İnternet sağlayıcısı kurumlarla Milli Eğitim Bakanlığı oturup konuşsun. En azından internet sağlayıcısı kurumlar bu süre içinde internet fiyatlarını biraz düşürsünler. Maliyetleri düşürsünler biraz. Herkes toplumsal bir fedakarlığı yapacaksa internet sağlayıcısı kurumların da fedakarlık yapması lazım’ diye ifade ettik.

“TÜRKİYE HAK ETTİĞİ YÖNETİME KAVUŞACAK”

Umutsuzluğun büyük bir tehlike olduğunu ve asla umutsuz olunmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

* Türkiye büyük bir ülke aslında. Düşündüğümüzden çok daha büyük bir ülke. Kaynakları olan ve zengin bir ülke Türkiye. Ve biz hep birlikte Türkiye’nin sorunlarını çözebiliriz.

* Sorun yaşıyorsak, birileri sorunu çözemiyorsa o zaman sorunu çözecek olan insanları en azından devlet yönetiminde görevlendirmeliyiz ve onlar gelmeli. Bakalım sorunları çözecekler mi, çözmeyecekler mi. Onları da denemeliyiz.

* Biz şuna kesinlikle inanıyoruz: Sorunları çözmek, önce sorunu yaşayanı dinlemekle başlar. Sorunu yaşayanı dinleyeceksiniz ki sorunu çözen kişi o sorunu çözebilsin.

* Eğer siz sorunu yaşayanı dinlemiyorsanız, ‘hayır ben hem sorunu biliyorum hem çözümünü biliyorum’ derseniz ülkeyi yönetemezsiniz.

* Geldiğimiz nokta bu. Ama ben inanıyorum bu ülke hak ettiği yönetime kavuşacak. Sorunlarımızı da çözeceğiz.

About Post Author

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem10 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem10 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem10 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem11 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem11 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem1 yıl ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem1 yıl ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem1 yıl ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem1 yıl ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending