/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Zalim bakıcı 3 yaşındaki çocuğa işkence etti, 7.5 yıl hapis cezası aldı; aile karara isyan etti
Balıkesir’de iş kadını Yeliz Kılıç’ın 3 yaşındaki oğlu Ayaz’a kötü davrandığı ve evdeki ziynet eşyaları ile kıyafetleri çaldığı iddiası ile yargılanan Özbek Gulnoza Rabieva, 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın az olduğunu belirten Yeliz Kılıç ise, bu olay yüzünden kendisinin ve çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Olay geçtiğimiz yıl Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde yaşanmıştı. Her şey, iş adamı Uğur Kılıç ve Yeliz Kılıç’ın çocukları Ayaz Kılıç’a bakması için işe aldıkları Gulnoza Rabieva’yı telefonuyla fazla vakit geçirmemesi yönünde uyarmasıyla başladı
Yeni Asır’ın haberine göre; sürekli olarak günün belli saatlerinde evini uzaktan kontrol eden anne Yeliz Kılıç, hep elektriklerinin kesildiğini ve bu yüzden de kamera kaydı olmadığını sandı. Ancak yaptığı bir araştırma sonrası bakıcı Rabieva’nın kameranın fişini çektiğini öğrendi.
7.5 YIL HAPİS CEZASI
Daha sonra Kılıç ailesi, Küçük Ayaz’ı ilaçla uyutup vücuduna zarar verdiği ve yaralanmasına sebep olduğu, evdeki eşyaları da çaldığı gerekçesiyle dava açtı. Bakıcı ise evdeki takıları ve eşyaları da çalarak kaçtı. Olayın peşini bırakmayan Yeliz Kılıç, bir süre sonra Gulnoza Rabieva’nın izini bularak kendi çalınan eşyalarla ve takılarının bulunduğu resimleri de savcılığa sundu. Yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanan Rabieva’nın davası sonuçlandı ve cani bakıcıya 7.5 yıl hapis cezası verildi.
AİLE CEZAYA İSYAN ETTİ
Davanın sonuçlanmasının ardından Kılıç ailesi, zalim bakıcı Gulnoza Rabieva’ya verilen cezanın az olduğunu söyledi. “Bu kadın bizim kabusumuz oldu” diyen Yeliz Kılıç, “Çocuğumun vücudu yara içinde. Uyutmak için verdiği ilaç ve yasak olmasına rağmen yedirdiği süt tozu onu mahvetti. Çocuğa bile acımamış vicdansız. Bu kadına verilen 7 buçuk yıl ceza az bile. Kimseye güvenemez hale geldik” diye konuştu.
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Gündem
‘Eşlerine ve çocuklarına t*cav*z edip beyinlerine sıkın’ Canlı yayında AK Partililere korkunç tehdit

Zafer Partili olduğu iddia edilen bir TikTok kullanıcısı, canlı yayında şoke eden ifadeler kullandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, büyük tepki topladı.
CANLI YAYINDA ŞOK EDEN SÖZLER
TikTok platformunda yapılan bir canlı yayında, kullanıcı adı ezelfiliz.33 olan şahsın kullandığı ifadeler, sosyal medyada infiale yol açtı. Kendini Zafer Partili olarak tanıtan bu kişi, Erdoğan’a oy veren kesime yönelik son derece ağır ve tehdit içeren sözler sarf etti.
ŞİDDET İÇEREN AĞIR TEHDİTLER
Canlı yayında sarf edilen ifadeler arasında, cinsel şiddet ve öldürme çağrısı da yer aldı. Bahsi geçen kullanıcı, “Yüzde 52’lik kesime…” diyerek başlayan sözleriyle, etik ve hukuki sınırların ötesine geçti. Tepki çeken bu sözler kamuoyunun geniş kesimlerinde nefret suçusavcılık tarafından derhal soruşturmaya alınması</strong gerektiğini savundu.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Söz konusu yayının kesitleri kısa sürede X (eski adıyla Twitter), Instagram ve TikTok gibi platformlarda hızla yayıldı. Binlerce kişi, bu şahsın kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.
PARTİDEN VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Kullanıcının gerçekten Zafer Partisiyargı sürecinin başlatılmasını ve siyasi mercilerin tavır almasını bekliyor.
BU TÜR PAYLAŞIMLAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Uzman hukukçular, bu tür söylemlerin Türk Ceza Kanunu’na göre nefret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik kapsamında değerlendirilebileceğini belirtiyor. Sosyal medya platformlarının da bu içerikleri yayından kaldırması ve şahıs hakkında işlem başlatması çağrısında bulunuluyor.
About Post Author
Gündem
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi
DEPREMİN AYRINTILARI
Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.
AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.
SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ
Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.
Kaynak: AFAD
About Post Author
Ekonomi
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.
ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:
- 3.172 infaz ve koruma memuru
- 91 hemşire
- 52 teknisyen
- 100 destek personeli (şoför)
- 29 destek personeli (aşçı)
- 2 destek personeli (kaloriferci)
- 30 destek personeli (hasta bakıcı)
- 24 destek personeli (hizmetli)
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:
- Türk vatandaşı olmak
- Adli sicil kaydı temiz olmak
- Askerlikle ilişiği bulunmamak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
- Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
- KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
- İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)
BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.
İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?
Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.
EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?
En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login