/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Gülistan Doku İntihar Etmemiş!
Tunceli’de 5 Ocak’ta kaybolan ve bir daha haber alınamayan Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen, Gülistan’ın intihar ettiği iddialarının bilirkişi raporuyla çürütüldüğünü söyledi. Sözcü’ye konuşan Çimen, ”Bu aşamadan sonra artık soruşturmanın ‘insan öldürme’ şeklinde yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

Tunceli’de 5 Ocak’ta kaybolan ve 213 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun intihar anına ait olduğu iddia edilen ve Emniyet’in MOBESE kameralarından elde ettiği görüntüler bilirkişi tarafından incelendi.
Görüntülere ilişkin raporda “Köprü ayağındaki efekt bir piksel artığı olup, kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” denildi.
Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Emniyet’in soruşturma raporunda dile getirdiği ‘baraja atlayarak intihar etti’ iddiasının bilirkişi raporuyla çürütüldüğünü söyledi.
“TEZLERİMİZ BİLİMSEL RAPORLA TEYİT EDİLDİ”
Avukat Çimen soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Başsavcılıkça dosyaya atanan resmi bilirkişi raporuyla Gülistan Doku’nun veya herhangi bir nesnenin suya düşmediğine dair kesin bir delil bu raporla elde edildi.
Emniyet asayiş şube müdürlüğünün 05.01.2020 günü saat 12.25 ye Müvekkilim Gülistan Doku’nun suya düşen bir nesne görünümü verdikleri tutanağın gerçeği yansıtmadığı da ortaya çıkmıştır.
Emniyet’in raporu sonrasında Gülistan’ın baraja atladığı değerlendirilmiş ve soruşturma sadece suda arama şeklinde gerçekleşmişti.
Bu aşamadan sonra artık soruşturmanın insan öldürme şeklinde yürütülmesi gerekmektedir. Soruşturmanın başından itibaren ileri sürdüğümüz tezlerimiz resmi bilimsel rapor ile teyit edilmiştir. Yani intihar etmediği anlaşıldığına göre ilk aşamadan itibaren insan öldürme şeklinde düşünülmeli.
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Gündem
‘Eşlerine ve çocuklarına t*cav*z edip beyinlerine sıkın’ Canlı yayında AK Partililere korkunç tehdit

Zafer Partili olduğu iddia edilen bir TikTok kullanıcısı, canlı yayında şoke eden ifadeler kullandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, büyük tepki topladı.
CANLI YAYINDA ŞOK EDEN SÖZLER
TikTok platformunda yapılan bir canlı yayında, kullanıcı adı ezelfiliz.33 olan şahsın kullandığı ifadeler, sosyal medyada infiale yol açtı. Kendini Zafer Partili olarak tanıtan bu kişi, Erdoğan’a oy veren kesime yönelik son derece ağır ve tehdit içeren sözler sarf etti.
ŞİDDET İÇEREN AĞIR TEHDİTLER
Canlı yayında sarf edilen ifadeler arasında, cinsel şiddet ve öldürme çağrısı da yer aldı. Bahsi geçen kullanıcı, “Yüzde 52’lik kesime…” diyerek başlayan sözleriyle, etik ve hukuki sınırların ötesine geçti. Tepki çeken bu sözler kamuoyunun geniş kesimlerinde nefret suçusavcılık tarafından derhal soruşturmaya alınması</strong gerektiğini savundu.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Söz konusu yayının kesitleri kısa sürede X (eski adıyla Twitter), Instagram ve TikTok gibi platformlarda hızla yayıldı. Binlerce kişi, bu şahsın kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.
PARTİDEN VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Kullanıcının gerçekten Zafer Partisiyargı sürecinin başlatılmasını ve siyasi mercilerin tavır almasını bekliyor.
BU TÜR PAYLAŞIMLAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Uzman hukukçular, bu tür söylemlerin Türk Ceza Kanunu’na göre nefret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik kapsamında değerlendirilebileceğini belirtiyor. Sosyal medya platformlarının da bu içerikleri yayından kaldırması ve şahıs hakkında işlem başlatması çağrısında bulunuluyor.
About Post Author
Gündem
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi
DEPREMİN AYRINTILARI
Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.
AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.
SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ
Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.
Kaynak: AFAD
About Post Author
Ekonomi
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.
ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:
- 3.172 infaz ve koruma memuru
- 91 hemşire
- 52 teknisyen
- 100 destek personeli (şoför)
- 29 destek personeli (aşçı)
- 2 destek personeli (kaloriferci)
- 30 destek personeli (hasta bakıcı)
- 24 destek personeli (hizmetli)
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:
- Türk vatandaşı olmak
- Adli sicil kaydı temiz olmak
- Askerlikle ilişiği bulunmamak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
- Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
- KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
- İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)
BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.
İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?
Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.
EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?
En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login