Connect with us

/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153

Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153

Koronavirüs Yüzünden Ücretsiz İzne Ayrılan Adamdan Haklı İsyan! “Nasıl Aç Kalacağız!”

Aydın’da çalıştığı fabrika tarafından ücretsiz izne gönderilen ve altı aydır bin 168 lirayla ailesini geçindirmeye çalışan Mehmet Nalbantoğlu, “Eşim beni on gün önce terk etti. Üç çocuğumla dayanacak gücümüz kalmadı. Biri bize bin 168 lira ile nasıl geçineceğimizi, nasıl aç yaşayacağımızı anlatsın” dedi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir fabrikada çalışan 38 yaşındaki Mehmet Nalbantoğlu, pandemi sürecinde 50’den fazla arkadaşıyla birlikte ücretsiz izne gönderildi.

Altı aydır bin 168 lira nakdi ücret desteğiyle geçinmeye çalışan 3 çocuk babası Nalbantoğlu, bu süreçte eşinin de kendisini terk ettiğini, 3 çocuğuyla, ödenen ücretle geçinmeye çalıştığını belirterek, “Biri bize bin 168 lira ile nasıl geçineceğimizi, nasıl aç yaşayacağımızı anlatsın” dedi.

FABRİKA YENİ İŞÇİ ALIMI İÇİN İLAN VERDİ

Ücretsiz izinde oldukları için halen fabrikanın çalışanı olarak göründüklerini söyleyen Nalbantoğlu, “Bizi işten çıkarmıyorlar, ancak 500 yeni eleman almak için ilan veriyorlar. Bu yöntemle işsizlik istatistiklerini düşürmeye çalışıyorlar” dedi.

Yaşadığı çaresizlik için yetkililere seslenen Nalbantoğlu, aldığım bin 168 lira ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçinebilirse, maaşımı kendisine vermeye hazırım” diye konuştu.

ŞİKAYETLER SONUÇ VERMEDİ

Fabrikanın motorlu araç bölümünde çalışırken pandemi süreciyle birlikte ücretsiz izne gönderildiklerini söyleyen Nalbantoğlu, “Mart’ın 23’ünde astım rahatsızlığından dolayı beni 3 ay ücretsiz izne çıkardılar. Ardından bu süreleri uzattılar. Altı aydır maaş ve sigortam ödenmedi. İşvereni defalarca CİMER’e şikayet ettiğim halde bir gelişme olmadı. AKP Aydın milletvekillerine ulaştım, sessiz kaldılar” ifadelerini kullandı.

Advertisement

DAYANACAK GÜCÜM KALMADI

Altı ayda sıfırı tükettiğini söyleyen Mehmet Nalbantoğlu, şöyle konuştu:

* Sadece bir bankanın kredi taksitine aylık bin lira ödüyorum. Üç çocuğumla geçinemeyince maaş aldığım bankadan kredi aldım, onlara 519 lire ödemem var. Kredi kartlarından toplam 8 bin lira harcadım. Kredi kartında bir kuruş limit kalmadı.

* Açlık sınırı 2 bin 500 liranın üzerinde siz ‘bin 168 lira ile vatandaşa geçimini sağla’ diyorsunuz. Kızım 8. sınıfa gidiyor. Öğretmeni evde çalışması için 4 kitap önerdi, kırtasiyeye sordum 205 lira.

* Bu rakam bırakın yaşamayı okul masrafına yetmeyecek. Bizlere verilen bin 168 lira ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçinebilirse, yemin ederim maaşımı veririm. Dayanacak gücüm kalmadı.

NASIL AÇ YAŞANIR ANLATSINLAR

Evlendikleri günden bu yana dönem dönem maddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Nalbantoğlu, son altı ayda yaşadıkları üzerine eşinin “Artık dayanamıyorum” diyerek evi terk ettiğini dile getirdi.

Advertisement

Nalbantoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Altı aydır işsizim ve ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu aile içine de yansıdı. Evlendiğimiz 2006 yılından bu yana dönem dönem sıkıntılar yaşadık. Eşim de artık aynı sorunları yaşamak istemiyorum dedi, on gün önce evi terk etti.

* En büyüğü 8 sınıfa giden üç çocuğum ile çaresiz kaldım. Ben ve çocuklarım nasıl geçineceğiz onun derdindeyim Aç nasıl yaşayacağımızı biri bize anlatsın.

İSTATİSTİK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kendileri gibi ücretsiz izne gönderilenlerin işe davet edilmesi yerine yeni işçi alımına gidilmesini, istatistiklere etki yapmayı amaçladığını söyleyen Nalbantoğlu şunları kaydetti:

* Beni ve arkadaşlarımı ücretsiz izne çıkarıp işe davet etmeyen şirket, benim çalıştığım bölüme 50, toplamda fabrikaya 500 personel alacağını duyurdu.

* Bunun üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi’ni aradım. Yaptığımız görüşmeden anladığım kadarıyla istatistikler de Türkiye deki işsizlik oranını düşük göstermek için bu yöntemi uyguluyorlar.

Advertisement

* Benim gibi binlerce insan ücretsiz izinli, ama iş akdimiz fesih edilmediği için çalışıyor görünüyor. İşyerleri ise asgari ücretle yeni personel alarak işsiz sayısının istatistiklerini düşürüyor. Ya iş çıkışımızı versinler ya da çalıştırmaya başlasınlar.

About Post Author

Advertisement
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply


Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493

Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493

Gündem

Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi

DEPREMİN AYRINTILARI

Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.

AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.

SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ

Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.

Kaynak: AFAD

About Post Author

Continue Reading

Ekonomi

Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.

ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:

  • 3.172 infaz ve koruma memuru
  • 91 hemşire
  • 52 teknisyen
  • 100 destek personeli (şoför)
  • 29 destek personeli (aşçı)
  • 2 destek personeli (kaloriferci)
  • 30 destek personeli (hasta bakıcı)
  • 24 destek personeli (hizmetli)

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:

  • Türk vatandaşı olmak
  • Adli sicil kaydı temiz olmak
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
  • Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
  • KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
  • İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.

İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?

Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.

EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?

En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.

About Post Author

Continue Reading

Gündem

Fatih Altaylı davasında flaş gelişme: İşte istenen ceza

Fatih Altaylı’nın İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu: 5 Yıl ve Üzeri Hapis İsteniyor

Gazeteci Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma tarihi 3 Ekim olarak belirlendi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı hakkında hazırlanan ve “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasını içeren iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Altaylı’nın 5 yıldan az olmamak şartıyla hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

DURUŞMA 3 EKİM’DE YAPILACAK

Mahkeme, tensip zaptında Altaylı’nın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşmanın 3 Ekim’de, Marmara Cezaevi Yerleşkesi’nin karşısında yer alan duruşma salonlarında yapılmasına karar verildi.

GÖZALTINA ALINMASINA NEDEN OLAN SÖZLER

Altaylı’nın YouTube kanalında 20 Haziran’da yaptığı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. İddianamede, bu ifadelerin çözümleme tutanağına yer verildi ve tehdit suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

ALTAYLI’NIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Fatih Altaylı savcılıktaki ifadesinde şu sözleri kullandı:
Söz konusu yayın ve cümleler bana aittir, ancak Cumhurbaşkanını ne tehdit ne de hakaret maksadım vardı. Tarihsel örnekler üzerinden halkın yöneticilere bakışını değerlendirdim.

ERDOĞAN “MÜŞTEKİ” OLARAK YER ALIYOR

İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “müşteki” olarak yer aldı. Cumhurbaşkanı’nın avukatının 23 Haziran’da savcılığa başvurarak şikayetçi olduğu belirtildi.

VİDEO YAYINI DELİL KABUL EDİLDİ

İddianamede, video içeriğinin herkese açık şekilde yayınlandığı, geniş kitlelere ulaştığı ve bu paylaşımın “iletme kastı” taşıdığı vurgulandı. Altaylı’nın sözlerinin, Cumhurbaşkanının hayatına yönelik tehdit içerdiği savunuldu.

EN AZ 5 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Sonuç olarak Altaylı hakkında, “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan en az 5 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.

Advertisement

About Post Author

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem3 gün ago

Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi DEPREMİN AYRINTILARI Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde...

Gündem3 gün ago

Fatih Altaylı davasında flaş gelişme: İşte istenen ceza

Fatih Altaylı’nın İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu: 5 Yıl ve Üzeri Hapis İsteniyor Gazeteci Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla...

Gündem3 gün ago

Manavgat’ta şüpheli ölüm: Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu

İsmail Kocalar isimli gizli tanık, Manavgat’ta göl kenarındaki kulübede ölü bulundu. Kocalar daha önce, ifadelerinin baskı altında alındığını açıklamıştı. GİZLİ...

Antalya Haberleri5 gün ago

Antalya’da denize girenler hastaneye koşuyor

Akdeniz sahillerinde denize giren vatandaşlar ciltte yanma, kaşıntı ve kızarıklık şikayetleriyle hastanelere başvuruyor. Uzmanlar, artan deniz suyu sıcaklığının zararlı mikroorganizmaların...

Gündem6 ay ago

Kadın garsonun yüzüne tabakla vurdu

Londra’daki Nando’s restoranında meydana gelen bir olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir ailenin akşam yemeği için gittiği restoranda, erkek...

Gündem6 ay ago

Son Dakika! Ekrem İmamoğlu’na yeni soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun düzenlediği "Heybedeki Turp" konulu basın toplantısının ardından başlatılan soruşturma, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özellikle...

Gündem6 ay ago

Yüksel Güran ve Salim Güran arasında ilişki var mı? Gerekçeli kararda net olarak açıklandı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada, 4 sanığa verilen 3 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. 950...

Gündem6 ay ago

Bolu yangınında yapılan en acı telefon görüşmesi ortaya çıktı

Bolu Kartalkaya’da çıkan otel yangını, Türkiye’yi yasa boğdu. Yangında 79 vatandaşımız hayatını kaybetti. Felaketin ardından geriye gözyaşı dolu aileler ve...

Gündem6 ay ago

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı: Türkiye donacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ocak itibarıyla yurt genelinde etkili olması beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı. Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve...

Trend Haberler