/home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
">
Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
Warning: Attempt to read property "cat_name" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 153
İşte 16 Eylül Koronavirüs Tablosu!
Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor…

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;
*Kaybettiğimiz ilk hastadan sonra 7 bin 185 hayat benzer şekilde son buldu. Bugün ağır hasta sayımız binin üzerinde, vaka sayımız yüz binlerle ifade ediliyor.
*Salgın giderek tırmandı. Bugün biz ve dünya, virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz. Bu daha zor ama umutların gerçekleştirmeye yakın olduğu dönemdir.
*Az önce salgının dünyada tırmanışta olduğunu belirttim. DSÖ’ye göre 29 milyon 500 bin vaka, hayatını kaybeden insan sayısı ise 1 milyona yaklaştı.
*Vefat sayımız Türkiye kıyaslanabileceği Almanya gibi ülkeler dikkate alındığında, tedavide başarı gösterdiğini ortaya koymaktadır. 9 aydır devam eden salgın mücadelesinde toplumların duyguları benzerlikler gösteriyor.
*İnsanlar yaşananlara karşı bıkkınlık, hayatın yavaşlamasına karşı öfke duyuyor. Gençler engellenmiş duygularla baş başa. Yarının belirsizliğine ilişkin duygu, bugün en belirgin duygudur. Asıl ilginç olan da salgının bize getirdiği izole edilmişlik hissi ve tüm bu olumsuzlukları sadece bizim yaşadığımız yanılgısıdır.
HEYECAN VEREN AÇIKLAMA YAPACAĞIM
*Gerektiğinde size ulaşmaya hazır sağlık ordumuz var. Karamsarlık için neden yok. Hayatta normal akışına hazırlanıyor. Salgın sona yaklaşan bir salgındır. Bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım.
*Çare belirdiğinde tahammül ve dirayet artar. Eğer yolumuza dirayetle, bıkkınlığa düşmeden devam edersek, maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarsak başka görüntülere sahne olmayız. Devletlerin gücünün salgındaki güçleriyle sınandığı bu dönemde biz güçlüyüz ve güçlü kalmaya devam etmeliyiz.
*Bazı ülkelerde yaşanan bu olaylarda el birliğiyle izin vermeyeceğiz. Pozitif tanı konulmuş her hastamız sağlık hizmetini muntazam bir şekilde almıştır. Temaslı taraması yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir.
*Filyasyon ekiplerimizin sayısı 11 bine çıkmıştır. Filyasyon ekiplerimiz riski azaltmakta, karantina ve tedavinin önünü açmaktadır. Görevli öncü bu birliklerin dünyada örneği olmadığını biliyorsunuz. Filyasyon ekiplerimizle bilmediğimiz hastalara ulaşıyoruz.
*Aşı bulunana kadar hastalık kendi seyrine bırakmıştır. Her gün ortalama 100 bin test yapılıyor, ister taşıyıcı ister hasta olsun herkesin tedavisi başlatılıyor. Yeni hasta ya da ağır hasta sayısı kimsenin tedavi almasına mani olmamıştır.
*Sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda. Onların cephede sizler için göğüs göğüse çarpışan kişiler olduğunu bilin. Kendinizi virüsten koruyun.
*Bu desteği vermek için elinizden geleni yapın. Hastanelerimizde hastalığa yakalanmayarak bu savaşa güç verin. Nadir yetişen insanlarımızı, ömrünü size adayan evlatlarımızı kaybettik. Size sağlık personellerimizden hep iyi haberler verebilmemiz için bize tedbirlere uyarak yardım edin.
*Virüs her gün çok sayıda kişiye bulaşmaya devam ediyor. Virüsün hareket kabiliyeti olmadığına göre bunun Türkçesi şudur, çok sayıda kişi tedbir almayarak bulaşma hızı artmıştır.
*Virüsü taşıyan herkesin tespiti ve taşıyıcıların izole edilmesi söz konusu olmamaktadır. Tüm taşıyıcıları bilmek mümkün olmadığı için herkese taşıyıcı gözüyle bakmak tedbirin temel mantığıdır.
*Kesin olan sizin yardımınız olmadan bu sorunun üstesinden gelinemeyeceğidir. Artan tehdide karşı bakanlığımız sizlere ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde kolaylaştırıcı bazı hizmetler sunuyor. Bunlardan biri HES mobil uygulamasıdır.
*Sizlerden ücretsiz olan bu hizmetten yararlanmanızı talep ediyorum. Uygulamanın indirilmediği cep telefonu kalmamalıdır. Size bölgesel risk haritalarını sunuyor.
*Girip çıktığınız mekanlar için risk değerlendirmesi yapıyor. HES uygulaması sizin risk yönetim rehberinizdir. HES salgın yönetiminde bizim içi de çok büyük bir işleve sahip. Karantinaya uymayanları bu sayede biliyoruz. Yaklaşık 140 bin kişi, karantinaya uymadığı için bu sistemle engellenmiştir.
AŞI AÇIKLAMASI
*Daha önce konuşmalarımda vurguladığım gibi, bitmemiş savaş, bitmemiş salgın yoktur. Bilimsel gelişmeler salgının sonuna yakın olduğuna işaret etmektedir.
*Aşı konusunda dünya kamuoyuna yansıyan bilgiler, umut veren, çare bildiren bilgilerdir. Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hem fikirdir.
*Faz 3 çalışması aşamasında olan 9 aşı var. İngiltere, Almanya ve Çin uygulamayı başlattı. Türkiye olarak aşı çalışmalarımızı sürdürürken tedarik teşviklerimizi başlattı.
*Çin’deki aşının Türkiye’deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesi’nde 3 sağlık çalışanında başlandı. Salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz.
*Muhtemelen alacağımız son viraj olan önümüzdeki aylarda, hastalığa yakalanmama gayretinde olalım. Çare, yeni bulaşmanın bahanesi olmasın.
GÜNCEL VERİLERİ AÇIKLADI
Bugünkü hasta sayımız bin 771. Bugün hayatını kaybeden hasta sayımız 63. Özellikle zatürre oranımız yüzde 7,1. Yüzde 29-30’lardan bu orana inmiş oldu, dört kat zatürre oranı düştü.
*Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Ağır hasta ve vefat sayısının son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum.
*Ağır hasta sayımız bugün bin 351’e kadar çıkmış durumda. Hastane doluluk oranı, bütün Türkiye’de yatak doluluk oranı yüzde 51,6, yoğun bakım ise yüzde 66,3. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 33,6.
VAKA SAYISI EN ÇOK OLAN İL KAYSERİ
*En çok vaka olan il Kayseri, yüzde 39,37. Bu ili yüzde 38,84 ile Ankara, yüzde 36,99 ile Mersin takip ediyor. Son üç günün son haftayla karşılaştırmasıyla artış yaşanan ilimizin olmaması da son derece umut vericidir. Hasta sayısında azalış olan illerimiz ise Artvin yüzde 27,1, Bartın yüzde 26,37.
*Ankara’ya baktığımızda yatak doluluk oranı yüzde 52,9. Yoğun bakım yüzde 64,8. Son ay günlük ortalama pnömoni yani zatürre vaka oranı yüzde 6,02.
*Son hafta zatürre oranı yüzde 3,02. Bu özellikle zatürre oranı bizim için önemli. Erken tedaviyle birlikte zatürrenin azaldığını ve tedavi etmede de başarılı olduğumuzu gösteren tablo.
*İstanbul’da yatak doluluk oranı yüzde 55,3. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60,2. Solunum cihazı doluluk oranı yüzde 36,9. Son ay; günlük ortalama pnömoni oranı yüzde 6,53.
*İzmir’de yatak doluluk oranı yüzde 54,1. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72,2. Dolu solunum cihazı oranı yüzde 47,8. Son ay günlük ortalama zatürreli vaka oranı yüzde 8,38.
About Post Author

Warning: Undefined array key 0 in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/parts/post-single.php on line 493
Gündem
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem

Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi
DEPREMİN AYRINTILARI
Son dakika deprem haberi geldi. Marmara Denizi‘nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 13.36’da Silivri açıklarında gerçekleşti. İstanbul’un yanı sıra Tekirdağ ve çevre illerde de hissedilen deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli panik yarattı.
AFAD VE EMSC’DEN AÇIKLAMALAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,5 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü ise Marmara Denizi’nde, Silivri’nin yaklaşık 24,65 kilometre açığında yer alıyor. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı.
SON GELİŞMELER VE DEPREMİN ETKİLERİ
Şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir hasar veya can kaybı bildirisi ulaşmadı. Bölge halkının tedbirli olması ve gelişmelerin AFAD tarafından takip edilmesi önem taşıyor.
Kaynak: AFAD
About Post Author
Ekonomi
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 3.500 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 15 Ağustos 2025’e kadar sürecek.
ALIM YAPILACAK KADROLAR AÇIKLANDI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplam 3.500 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak kadrolar şöyle sıralandı:
- 3.172 infaz ve koruma memuru
- 91 hemşire
- 52 teknisyen
- 100 destek personeli (şoför)
- 29 destek personeli (aşçı)
- 2 destek personeli (kaloriferci)
- 30 destek personeli (hasta bakıcı)
- 24 destek personeli (hizmetli)
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Personel alımına başvurmak isteyen adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şöyle:
- Türk vatandaşı olmak
- Adli sicil kaydı temiz olmak
- Askerlikle ilişiği bulunmamak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
- Sağlık yönünden görev yapmaya engeli bulunmamak
- KPSS 2024’te en az 70 puan almış olmak (P3, P93, P94)
- İnfaz ve koruma memurları için 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1994 ve sonrası doğumlu)
BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Adayların başvurularını, ilan metninde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.
İSTİHDAM MEVZUATI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?
Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak.
EN ÇOK HANGİ KADROYA ALIM YAPILACAK?
En fazla alım yapılacak kadro, infaz ve koruma memuru pozisyonu olacak. Toplam 3.500 kişilik kontenjanın 3.172’si bu pozisyona ayrıldı. Bu da iş arayanlar için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.
About Post Author
Gündem
Fatih Altaylı davasında flaş gelişme: İşte istenen ceza

Fatih Altaylı’nın İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu: 5 Yıl ve Üzeri Hapis İsteniyor
Gazeteci Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma tarihi 3 Ekim olarak belirlendi.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı hakkında hazırlanan ve “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasını içeren iddianame, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Altaylı’nın 5 yıldan az olmamak şartıyla hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
DURUŞMA 3 EKİM’DE YAPILACAK
Mahkeme, tensip zaptında Altaylı’nın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşmanın 3 Ekim’de, Marmara Cezaevi Yerleşkesi’nin karşısında yer alan duruşma salonlarında yapılmasına karar verildi.
GÖZALTINA ALINMASINA NEDEN OLAN SÖZLER
Altaylı’nın YouTube kanalında 20 Haziran’da yaptığı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. İddianamede, bu ifadelerin çözümleme tutanağına yer verildi ve tehdit suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
ALTAYLI’NIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Fatih Altaylı savcılıktaki ifadesinde şu sözleri kullandı:
“Söz konusu yayın ve cümleler bana aittir, ancak Cumhurbaşkanını ne tehdit ne de hakaret maksadım vardı. Tarihsel örnekler üzerinden halkın yöneticilere bakışını değerlendirdim.”
ERDOĞAN “MÜŞTEKİ” OLARAK YER ALIYOR
İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “müşteki” olarak yer aldı. Cumhurbaşkanı’nın avukatının 23 Haziran’da savcılığa başvurarak şikayetçi olduğu belirtildi.
VİDEO YAYINI DELİL KABUL EDİLDİ
İddianamede, video içeriğinin herkese açık şekilde yayınlandığı, geniş kitlelere ulaştığı ve bu paylaşımın “iletme kastı” taşıdığı vurgulandı. Altaylı’nın sözlerinin, Cumhurbaşkanının hayatına yönelik tehdit içerdiği savunuldu.
EN AZ 5 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR
Sonuç olarak Altaylı hakkında, “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan en az 5 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.
About Post Author
-
Ekonomi4 gün ago
Binlerce emeklinin aylıkları kesilebilir: SGK işlemlere başladı
-
Antalya Haberleri4 gün ago
Antalya’da denize girenler hastaneye koşuyor
-
Alanya Haberleri5 gün ago
Alanya’nın tanınmış doktoru hemşiresi ile uygunsuz görüntülerini yayınladı
-
Gündem2 gün ago
Manavgat’ta şüpheli ölüm: Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu
-
Ekonomi2 gün ago
Adalet Bakanlığı 3.500 Personel Alacak: İnfaz Koruma Memuru Başvuruları Başladı
-
Gündem2 gün ago
Fatih Altaylı davasında flaş gelişme: İşte istenen ceza
-
Öne Çıkanlar2 gün ago
Fenerbahçeli oyuncular maçın ortasında kavgaya tutuştu
-
Gündem2 gün ago
Son Dakika! İstanbul açıklarında deprem
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u735001514/domains/tersbakis.com/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login