Connect with us

Politika

AK Parti’nin HÜDA PAR’la görüşmesine İYİ Parti’den olay yorum: 6’lı masa, Cumhur İttifakı olmuştur

AK Parti’nin HÜDA PAR başta olmak üzere farklı partilerle ittifak görüşmeleri yapmasına İYİ Parti’den dikkat çeken bir yorum geldi. Yeni 6’lı Masa’nın Cumhur İttifakı olduğunu söyleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Şimdi biz artık Millet İttifakı’yız, adımız da buna dönüştü. Kanaatim odur ki 6’lı masa, Cumhur İttifakı olmuştur. Onların da diğer partilerle birlikte sayısını topladığımızda artık yepyeni bir 6’lı Masa var.” ifadelerini kullandı.

Published

on

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin milletin kader anlarından bir tanesi olacağını söyleyen Zorlu, “14 Mayıs tarihinin artık kesinleşmesiyle birlikte bu seçim tarihi milletimizin kader anlarından bir tanesi olacak. Gerek depremin ardından felaketin yaralarının sarılması için gerekse bugüne kadar ortaya koyduğu karar ve politikalarla artık liyakatten, başarıdan hızla uzaklaşmış bunu rafa kaldırmış bir iktidara tamam mı, devam mı denilecek bir kader günü olacak.” dedi.

“AKŞENER, DEPREM BÖLGESİNDEKİ İNCELEMELERİNE DEVAM EDECEK”

Zorlu, şunları söyledi: “Gündemimizin yoğunluklu kısmı deprem. Bu yaraların sarılması, vatandaşlarımızın hak kayıplarına uğramaması ve ülkemizin hızla bir normalleşme iklimine götürülmesi. Genel başkanımız hafta sonu cumartesi Hatay’da, pazar günü Kahramanmaraş’ta deprem bölgesindeki incelemelerine devam etti. Bunlar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Hatay’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş da Kahramanmaraş’ta Sayın Genel Başkanımızla bir aradalardı.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU MESAJI

Açıkça görülüyor ki deprem felaketinin sarılmasında da bu iki değerli büyükşehir belediye başkanımızın 14 Mayıs’taki kazanılacak zaferle birlikte cumhurbaşkanı yardımcılıklarını üstlenecek olmaları milletimizin umudunu artıran, bu icracı ve çözüm odaklı projelerin hayata geçirilmesi noktasında da milletimizin güvenine mazhar olabilecek çok ciddi bir fotoğrafı da gözler önüne sermiş durumda.

“KUTUPLAŞTIRICI SİYASET DİLİ DEVAM EDİYOR”

Özellikle ilk 72 saatlik dönemde mevcut siyasi iktidarın tüm devletimizin imkanlarına rağmen bu iradeyi sahaya yansıtamamış olması; hızlı karar alamayıp özellikle o ilk saatlerde enkaz arama kurtarma çalışmalarında devlet kapasitesini hayata geçirememiş olması maalesef kayıplarımızın artmasındaki önemli hususlardan biri olmuştur. Bununla birlikte hala bu depreme rağmen ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaset dilinin devam ediyor olması; merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki dengenin böylesine bir günde birliktelik havasıyla yoğrulması gereken bugünlerde bir kutuplaşma aracı olarak kullanılması esasında iki büyükşehir belediye başkanımızın seçim sathı mahalinde neden ve niçin, nasıl bu fotoğrafın içerisinde olmaları gerektiğinin de milletimize kanıtlayan çok önemli kaynaklardan bir tanesi olmuş durumda.

“ÜRETİM SIKINTISIYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ”

Bölgedeki tarım ve hayvancılığın en az hasarla atlatılması konusu. Bu illerimiz Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yaklaşık yüzde 10’unu, ülkenin tarım alanlarının yüzde 16,2’sini, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların toplamını esas aldığımızda bunların da yüzde 15,6’sını bu illerde barındırıyor. Eğer biz tedbirlerimizi hızlı alıp gerçekten bunları hayata geçiremezsek bilhassa yaz aylarıyla birlikte hem hayvansal hem de tarımsal anlamda bir üretim sıkıntısıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu bizi zaten derinleşen ekonomik sıkıntılarla birlikte daha da yüklenmiş sorunlarla baş başa bırakacaktır.

“ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ÖTELENMELİ”

İYİ Parti olarak hayata geçirmeye kararlı olduğumuz bazı başlıkları paylaşmak istiyorum. Çiftçilerin var olan borçları ve varsa icra takipleri en az iki yıl süreyle bir yılı faizsiz olarak ötelenmelidir. BAĞ-KUR, SSK primleri ve ödemeleri üç yıl süreyle ötelenmelidir. Telef olmuş hayvanların tazmini, sakat yaralı olanların kesime gönderilmesi, sağlam olanların ise toplu ya da bölümler halinde geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir.

“BARINMA ALANLARININ OLUŞTURULMASI GEREKİYOR”

Geçtiğimiz günlerde bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı oradaki esas alınan madde telef olan hayvanların yerine yenilerinin gönderileceği konusuydu. Bunları gönderdiğinizde şu anda barınma alanları yok. Öncelikle tazmin edilip, barınma alanlarının oluşturulması gerekiyor. En önemlisi bunun karşılanacağı bütçe 2023 bütçesinin tarımsal destekleme ödeneği den alınacakmış. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’nın topladığı bağış paraları 20 milyar gibi önemli bir paraydı. Neden buradan karşılamıyorsunuz? Neden diğer 70 ilimizin tarımsal destekleme bütçesinden bunu aktarıyorsunuz? Bunların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

“MERA VE ORMAN ALANLARINA KESİNLİKLE DOKUNULMAMALI”

Deprem bölgesinde tarımsal üretimin devam edebilmesi için bir iş gücü gerekliliği var. Biz özellikle depremden de etkilenen, bu konuda ciddi bir kapasitesi olan Şanlıurfa’nın dikkatle irdelenmesi ve geçici işçiler konusunda oradan taleplerin yönlendirilmesinin iki kat daha fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Kentlerin yeniden imara açılmasında bilhassa mera ve orman alanlarına kesinlikle dokunulmamalı, bina yapılmamalı. Yoksa bunun önünü alamayız çok daha farklı problemlerle karşı karşıya kalabiliriz.

YABANCILARA MÜLK SATIŞI

İYİ Parti olarak en başından bu yana özenle, hassasiyetle takip ettiğimiz bir konu; yabancılara toprak, mülk satışı hususu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu konudaki tekliflerimizi yaptık ama ret olundu. O da şuydu; yabancılara bu bölgede toprak, mülk satışı tamamen yasaklanacak. Ayrıca bu bölgede diğer vatandaşlara da bir süreliğine durdurulması çağrımız vardı, kabul görmedi. Bunun sonuçlarını Türk milleti olarak hepimiz takip etmeliyiz, demografimizi ilgilendiren çok önemli bir konu. Bu bağlamda tarım arazilerini, tarlaların, zeytinliklerin, arazilerin yabancı ülke vatandaşlarına mutlaka satılmasının tamamen önlenmesi, bu konunun üzerinde titizlikle durulması gerekiyor.

“448 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ”

Koronavirüsle mücadele sürecinde de hep beraber gördük. Bir kez daha müşahede ettik ki 6 Şubat’taki depremin ardından bulundukları yerleri terk etmeyen hatta ve hatta başka şehirlerden vatan sevgisiyle, gönüllü bir biçimde buralara gelen başta hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Maalesef bu depremde 94’ü doktor, 448 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, 528 sağlık çalışanın ise yaralandığı bilgisine sahibiz. Maalesef siyasi iktidarın ‘giderlerse gitsinler’ söylemiyle daha da derinleştirdiği bir neticeyle karşı karşıyayız.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Türk Tabipler Birliği’nin belirttiği rakamlara göre 2022 Ocak ayından 2023 Şubat başına kadar 2 bin 936 hekim yurt dışına çıkmak için iyi hal belgesi almış. Bu ülkemizin, milletimizin kabul edebileceği bir tablo değil. Biz buradan söz veriyoruz; hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza önlüklerinize biz sonuna kadar sahip çıkacağız. Sizin hak ettiğiniz yaşam koşullarına kavuşmanız bu kutuplaştırıcı iklimin arasında işinizi yapamaz hale geldiğinizi biliyoruz. Mesleğinizin toplum içindeki saygınlığını hedef alan bu girişimlere de kesinlikle izin vermeyeceğiz.

“BİZ BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Seçime 62 gün kaldı. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Millet İttifakı bir bütün içerisinde 14 Mayıs seçimlerine hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı takvim gereğince bugün Genel İdare Kurulumuzda seçim takvimine yönelik bazı hususları belirginleştirdik.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI

Milletvekili aday adaylarından alacağımız ücret konusunda; erkekler için 30 bin lira, kadınlar için 15 bin lira, engellilerden herhangi bir ücret almayacağız yine gençlerimizden de 15 bin lira aday adaylığı başvuru ücretini almayı uygun buldu Genel İdare Kurulumuz. Bununla birlikte 15-22 Mart tarihinde aday adaylığı müracaatları yapabilecekler. Adayların belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacağına dair Sayın Genel Başkanımıza Genel İdare Kurulumuz tam yetki verdi. Sayın Genel Başkanımızın özellikle büyük şehirlerde üye tabanlı bir yoklama yapma arzusu öteden beri mevcuttur. Bunun üzerinde bir çalışma yürütülecek. Nihai kararımızı da önümüzdeki günlerde çok geç kalmadan paylaşacağız.”

“İRADEMİZİ ESAS ALIYORUZ”

Zorlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hem belediye başkanlığı hem cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini yürütüp yürütemeyecekleriyle ilgili bir soruya Zorlu, şu yanıtı verdi: “Bunlar çözülmeyecek noktalar değildir. Önemli olan irademizdir. Sayın Genel Başkanımızın önerisi ve Millet İttifakı’nın ortak mutabakatıyla varılmış bir karardır. Artık biz merkezi yönetimle yerel yönetimlerin bir arada, bir güç birliği içinde bu deprem sonrası felakete hazırlanmasını çok önemsiyoruz. Bu problemler aşılır, biz milletimize verdiğimiz taahhüt, bu karanlık tabloyu ortadan kaldırmak isteyen bütün güçlerin bir arada yer almasını esas alan, milletimizin iradesini ve isteğini bu sandığa olabildiğince yansıtacak bir girişimi hayata geçirmektir. Biz irademizi esas alıyoruz.”

“İLKELERİMİZ EN BAŞINDAN BERİ BELLİ”

HÜDA PAR’ın katıldığı Cumhur İttifakı’nın genişleme çalışmalarının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine Zorlu şunları söyledi: “Türk siyasetinin şu anda en açık, şeffaf, milletiyle bütün gerçekleri olabildiğince paylaşan, milletine yüreğini açmış bir genel başkanla ilerleyen bir siyasi partiyiz. Bizim ilkelerimiz en başından beri belli, bunları da ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu çerçevede iş birliği süreçlerini nasıl ilerleteceğimize yönelik görüşlerimizi de kamuoyuyla paylaştık. Bahsettiğiniz siyasi partinin elbette görüşlerini biz de biliyoruz. Parti programlarında Anayasa’daki vatandaşlık tanımı dahil olmak üzere değiştirilmesine yönelik pek çok vaatleri söz konusu. Kanaatim odur ki bu sorunun muhatabı İYİ Parti değil, bu karara ortak olan Cumhur İttifakı’nın değerli paydaşlarıdır.

“6’LI MASA CUMHUR İTTİFAKI OLMUŞTUR”

Millet İttifakı’nın bugüne evrilişi içerisinde bu ittifaka yönelik olarak bilhassa Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştiriler şöyleydi: ‘Çok seslilik’, ‘Nasıl yönetecekler?’, koalisyonları çağrıştıran birtakım iddialar söz konusuydu. Biz bu çoğulculuğun, çeşitliliğin, güç birliğinin ülkemize iyi geleceğine inanıyoruz. Ancak şimdi biz artık Millet İttifakı’yız adımız da buna dönüştü. Kanaatim odur ki 6’lı Masa, Cumhur İttifakı olmuştur. Çünkü onların da diğer partilerle birlikte sayısını topladığımızda artık yepyeni bir 6’lı Masa var.”

Continue Reading

Politika

Ahmet Hakan’dan AK Partili Göksu’ya sert tepki: “Bilinçli saptırıcı”

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk’te sunduğu program sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun montajlanmış bir videosunu paylaşan Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’yu eleştirdi.

Published

on

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti İBB Grup Başkanı Tevfik Göksu, Tarafsız Bölge’de konuştu. Önemli açıklamalar yaptı. Özellikle “Kentsel Dönüşüm” konusunu çok güzel anlattı. Esenler’deki dönüşümün öyküsünü anlattı. Fakat program sırasında elindeki cihazdan İmamoğlu’nun bir konuşmasını dinletti. Buna göre İmamoğlu, “ İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunu yüz yılda bitmez” diyordu.

Ben programdayken CHP’li Gürsel Tekin’in uyarısıyla fark ettim. Meğer İmamoğlu, “20 yıldaki hızla gidilirse İstanbul’un sorunu yüz yılda bitmez” demiş. Yani cümlenin başı kesilmiş ve bambaşka bir anlam çıkmış. Program sırasında üstüne basarak birkaç kez uyardım Tevfik Göksu’yu… “Öyle dememiş” dedim. Görevimi yaptım yani.

Benim başıma da çok geliyor bu tür şeyler. Adam, televizyonda söylediğim bir cümleyi alıyor. Başını kesiyor, sonunu kesiyor. “Bak ne demiş” diye millete linç ettiriyor. Benim başıma geldiğinde feryat ettiğim bir saptırma, İmamoğlu’nun başına geldiğinde susamazdım.

Buradan herkese sesleniyorum: Önünüze getirilen her videoya hemen inanmayın. Başına sonuna mutlaka bakın. Ortalık bilinçli saptırıcı kaynıyor.

Ahmet Hakan, Hürriyet

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu’nun bir videosunu katıldığı CNN Türk yayınında izleten AK Partili Tevfik Göksu, “İBB Başkanı önce ‘5 yılda bu işi bitirim’ demiş, sonra ‘bize 100 yıl lazım’ diyor” sözleri ile İmamoğlu’nu eleştirdi.

Ancak İmamoğlu’nun gerçekte, “20 yıldır yapılan hızla hareket edersen bize 100 yıl lazım” dediği ve Göksu’nun izlettiği videoda bu kısmın montajlandığı ortaya çıktı.

Continue Reading

Politika

Cumhurbaşkanı adaylık ücreti netleşti: Aday olabilmek için milyoner olmak gerekiyor

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin ne kadar ücret ödeyeceği de netleşti. YSK Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adayı olacakların 555 bin lira ödeyeceğini duyurdu.

Published

on

Türkiye 2023 seçimlerine kilitlenirken, cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin de ne kadar ücret ödeyeceği netleşti. Buna göre, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları 555 bin 980 TL ödeyecek.

YSK BAŞKANI YENER’DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Yener, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiştir. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin ilke ve esasları belirlenmiştir.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI 555 BİN 980 TL ÖDEYECEK

Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenler için yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olduğu tespit edilmiş, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir.

GÖRME ENGELLİLERİN OY KULLANMASI KOLAYLAŞACAK

Ayrıca kurulumuz 2022 yılında getirilen görme engelli vatandaşlarımızın oy vermesini kolaylaştıran düzenlemenin nasıl uygulanacağına ilişkin ilke ve esasların tespiti çalışmalarına başlamış olup bu düzenlemeler devam etmektedir.”

Continue Reading

Öne Çıkanlar

MHP’nin hedefinde Ali Sunal var! Bahçeli’nin danışmanı verip veriştirdi

Deprem felaketinin ardından Güldür Güldür Show’da yaptığı konuşmayla sosyal medyada gündem olan Ali Sunal’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’ten tepki geldi

Published

on

Güldür Güldür Show isimli komedi programının sunucusu tiyatrocu Ali Sunal, merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan depremlerin ardından yaptığı konuşmayla sosyal medyanın gündemine oturdu.

“NORMAL OLAN, VATANDAŞ OLARAK HESAP SORMAK”

Sunal yaptığı konuşmada, “Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ‘Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum’ dememesi normal midir sizce? Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak.” dedi.

“ALİ SUNAL HER HALİYLE CHP’Lİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün’de kaleme aldığı yazıda Sunal’ı sert sözlerle eleştirdi. Çiçek, yazısında “Kemal Sunal’ın siyasi görüşü nedir bilmiyoruz dedik ama oğlu Ali Sunal her hâlinden CHP’li ve sol düşünce havuzu içinde olduğu bellidir. Güldür Güldür programına Eren Bülbül’ü, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anımsatan hiçbir görselle çıkmayıp ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ şeklindeki afiş ve fotoğraflarla çıkmasından, Ekrem İmamoğlu gibi Türkiye’deki en çapsız, gayrimilli düşünceleri olan CHP’li Belediye Başkanı’yla olan samimiyetinden, Güldür Güldür programındaki hükümeti ve hükümet yanlılarını aşağılayan ama CHP ve kuyrukları için ‘Eksikliklerinizi görün’ tarzında yol gösteren skeçlerinden bu hâli çok net anlaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

“HADİ BAKALIM BU HAFTA ONLARA DA DEĞİN”

Yazısının devamında Ali Sunal için “Durduğu yere hizmet ediyor” diyen Çiçek, şöyle devam etti: “Elbette bunlar için bir yasaklama yoktur. Durduğu nokta neyse ona hizmet etmeye çalışıyor. Güldür Güldür programının oyuncu kadrosunun büyük bölümü de zaten sol düşünceye mensup olduğu için bu hizmet daha seri ve düzenli olmaktadır. Ali Sunal, elbette hükümetin eksiği ve yanlışı varsa eleştirilir. Ama muhalefetin depreme karşı karnesi de ortada… Hadi bakalım bu hafta da cesaretin varsa Güldür Güldür programında onlara da değin… Çapsız, vizyonsuz, hizmetsiz Ekrem İmamoğlu sana kızar mı yoksa?”

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem10 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem1 sene ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem1 sene ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem1 sene ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem1 sene ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending