Connect with us

Politika

Kılıçdaroğlu ölümle mi tehdit ediliyor? “Durum çok ciddi, zırhlı yolladılar”

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine yönelik suikast tehditleri bulunduğuna ilişkin haberlere “Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler; tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız” sözleriyle yanıt verdi.

Published

on

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Millet İttifakı’nın adayı olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını söylemişti. Özel, “Durum ciddi. Zırhlı araç yolladılar Kılıçdaroğlu kabul etmedi. Bu tehditler aslında seçimi bir korku iklimine taşımaya yönelik” ifadelerini kullanmıştı.

“BEN KİMİ GÜÇLER TARAFINDAN LİNÇ EDİLMEK İSTENEN BİR SİYASETÇİYİM”

Kendisine yönelik tehditler bulunduğu haberlerine ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Bu türden haberlerin aynı zamanda bazı mahfillerin propaganda enstrümanı olduğunu da biliyorum” dedi.

“İLK SEÇİMLERDE İKTİDARI DEVRALACAĞIZ”

Bu tip haberler üzerinden toplumda korku ve endişe yaratılmak istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat Sabuncu’ya yaptığı açıklamada “Kimsenin endişesi olmasın. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler; tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız ve cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Politika

Ahmet Hakan’dan AK Partili Göksu’ya sert tepki: “Bilinçli saptırıcı”

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk’te sunduğu program sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun montajlanmış bir videosunu paylaşan Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’yu eleştirdi.

Published

on

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti İBB Grup Başkanı Tevfik Göksu, Tarafsız Bölge’de konuştu. Önemli açıklamalar yaptı. Özellikle “Kentsel Dönüşüm” konusunu çok güzel anlattı. Esenler’deki dönüşümün öyküsünü anlattı. Fakat program sırasında elindeki cihazdan İmamoğlu’nun bir konuşmasını dinletti. Buna göre İmamoğlu, “ İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunu yüz yılda bitmez” diyordu.

Ben programdayken CHP’li Gürsel Tekin’in uyarısıyla fark ettim. Meğer İmamoğlu, “20 yıldaki hızla gidilirse İstanbul’un sorunu yüz yılda bitmez” demiş. Yani cümlenin başı kesilmiş ve bambaşka bir anlam çıkmış. Program sırasında üstüne basarak birkaç kez uyardım Tevfik Göksu’yu… “Öyle dememiş” dedim. Görevimi yaptım yani.

Benim başıma da çok geliyor bu tür şeyler. Adam, televizyonda söylediğim bir cümleyi alıyor. Başını kesiyor, sonunu kesiyor. “Bak ne demiş” diye millete linç ettiriyor. Benim başıma geldiğinde feryat ettiğim bir saptırma, İmamoğlu’nun başına geldiğinde susamazdım.

Buradan herkese sesleniyorum: Önünüze getirilen her videoya hemen inanmayın. Başına sonuna mutlaka bakın. Ortalık bilinçli saptırıcı kaynıyor.

Ahmet Hakan, Hürriyet

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu’nun bir videosunu katıldığı CNN Türk yayınında izleten AK Partili Tevfik Göksu, “İBB Başkanı önce ‘5 yılda bu işi bitirim’ demiş, sonra ‘bize 100 yıl lazım’ diyor” sözleri ile İmamoğlu’nu eleştirdi.

Ancak İmamoğlu’nun gerçekte, “20 yıldır yapılan hızla hareket edersen bize 100 yıl lazım” dediği ve Göksu’nun izlettiği videoda bu kısmın montajlandığı ortaya çıktı.

Continue Reading

Politika

Cumhurbaşkanı adaylık ücreti netleşti: Aday olabilmek için milyoner olmak gerekiyor

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin ne kadar ücret ödeyeceği de netleşti. YSK Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adayı olacakların 555 bin lira ödeyeceğini duyurdu.

Published

on

Türkiye 2023 seçimlerine kilitlenirken, cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin de ne kadar ücret ödeyeceği netleşti. Buna göre, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları 555 bin 980 TL ödeyecek.

YSK BAŞKANI YENER’DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Yener, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiştir. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin ilke ve esasları belirlenmiştir.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI 555 BİN 980 TL ÖDEYECEK

Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenler için yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olduğu tespit edilmiş, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir.

GÖRME ENGELLİLERİN OY KULLANMASI KOLAYLAŞACAK

Ayrıca kurulumuz 2022 yılında getirilen görme engelli vatandaşlarımızın oy vermesini kolaylaştıran düzenlemenin nasıl uygulanacağına ilişkin ilke ve esasların tespiti çalışmalarına başlamış olup bu düzenlemeler devam etmektedir.”

Continue Reading

Öne Çıkanlar

MHP’nin hedefinde Ali Sunal var! Bahçeli’nin danışmanı verip veriştirdi

Deprem felaketinin ardından Güldür Güldür Show’da yaptığı konuşmayla sosyal medyada gündem olan Ali Sunal’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’ten tepki geldi

Published

on

Güldür Güldür Show isimli komedi programının sunucusu tiyatrocu Ali Sunal, merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan depremlerin ardından yaptığı konuşmayla sosyal medyanın gündemine oturdu.

“NORMAL OLAN, VATANDAŞ OLARAK HESAP SORMAK”

Sunal yaptığı konuşmada, “Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ‘Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum’ dememesi normal midir sizce? Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak.” dedi.

“ALİ SUNAL HER HALİYLE CHP’Lİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün’de kaleme aldığı yazıda Sunal’ı sert sözlerle eleştirdi. Çiçek, yazısında “Kemal Sunal’ın siyasi görüşü nedir bilmiyoruz dedik ama oğlu Ali Sunal her hâlinden CHP’li ve sol düşünce havuzu içinde olduğu bellidir. Güldür Güldür programına Eren Bülbül’ü, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anımsatan hiçbir görselle çıkmayıp ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ şeklindeki afiş ve fotoğraflarla çıkmasından, Ekrem İmamoğlu gibi Türkiye’deki en çapsız, gayrimilli düşünceleri olan CHP’li Belediye Başkanı’yla olan samimiyetinden, Güldür Güldür programındaki hükümeti ve hükümet yanlılarını aşağılayan ama CHP ve kuyrukları için ‘Eksikliklerinizi görün’ tarzında yol gösteren skeçlerinden bu hâli çok net anlaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

“HADİ BAKALIM BU HAFTA ONLARA DA DEĞİN”

Yazısının devamında Ali Sunal için “Durduğu yere hizmet ediyor” diyen Çiçek, şöyle devam etti: “Elbette bunlar için bir yasaklama yoktur. Durduğu nokta neyse ona hizmet etmeye çalışıyor. Güldür Güldür programının oyuncu kadrosunun büyük bölümü de zaten sol düşünceye mensup olduğu için bu hizmet daha seri ve düzenli olmaktadır. Ali Sunal, elbette hükümetin eksiği ve yanlışı varsa eleştirilir. Ama muhalefetin depreme karşı karnesi de ortada… Hadi bakalım bu hafta da cesaretin varsa Güldür Güldür programında onlara da değin… Çapsız, vizyonsuz, hizmetsiz Ekrem İmamoğlu sana kızar mı yoksa?”

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending