Connect with us

En iyi 10 ücretsiz oyun – Bedava oyunlar listesi 2019

Her gün onlarca yeni ücretsiz oyun piyasaya çıkıyor. En iyileri hangileri? Hangi türleri severseniz sevin size hitap edecek 10 bedava oyun…

Published

on

Günümüz teknolojisinde oyun yapmak artık çok kolay hale gelmişken bu kadar çok bedava oyun arasından en iyisinin nasıl seçileceği ise tam anlamıyla bir problem. Ücretsiz ve bedava oyunlar ise pazarın çok büyük bir bölümünü oluşturuyor. Birçok bedava oyun bulunurken bazıları fazladan içeriklerini ücretli olarak sunuyor.

Tersbakış olarak sizlere güncel piyasadaki en güzel 30 ücretsiz oyunu derledik. Her birinin detaylı açıklamalarıyla oluşan listede kendinize göre bir oyun mutlaka bulacağınıza inanıyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim, liste sırası en kötüden en iyiye doğru gitmiyor. Çünkü bu göreceli bir kavram. Sizin için en iyiyi ve en kötüyü seçmek bize düşmez. Bu konu tamamen size kalmış. Kullanılan görsellerin tamamı oynanış görselleridir. Hiçbiri afiş ve göz süslemek için yapılan sahte çalışmalar değildir.

Bu konuları da hallettiğimize göre, artık en iyi 10 ücretsiz oyun listemize geçelim:

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 10. sıra: Warframe

Warframe yarattığı efsanevi atmosferle sizi oyunun içine çekmeyi başarıyor

Ücretsiz bir oyun için Warframe önemli miktarda içerik barındırıyor. İnanılmaz çeşitlilikteki silahlar, ekipmanlar ve oyun stilleriyle karşılaştırıldığında, göze çarpacak çok şey var. . Uzay temalı co-op bir oyun olan Warframe işte bu anlamda bir ilaç gibi geliyor.

Keşfedilecek devasa açık dünya alanları, geniş bir hikayesi var ve oyun düzenli içerik güncellemeleri alıyor. İçerik hacmi, en azından başlangıçta, aslında biraz yorucu olabilir. Çok sayıda oyun sistemini öğrenmek biraz zaman alıyor. Crafting (zanaat) ve eşya tariflerini bulmak da kafa karıştırıcı olabilir.

Neyse ki, Warframe topluluğu etraftaki en dostlardan biri, bu yüzden soru sormaktan korkmanıza gerek olmuyor. Biri daha önce sormuş olacak.

Warframe indirmek için tıklayın (Steam)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 9. sıra: Planetside 2

Planetside 2’yi farklı kırlan nokta 2 bin kişinin aynı anda devasa bir savaşta olması

Planetside 2, kıtasal haritalar üzerinde farklı alanları güvence altına almak için mücadele ettiğiniz bir MMOFPS’dir. Savaşa katılan 2.000’e kadar eş zamanlı oyuncu ile Planetside 2, efsanevi bir ölçeğe sahip. Saatlerce tek bir dövüşe katılabilir, birkaç saatliğine oturumu kapatıp aynı savaşı bulmak için tekrar giriş yapabilirsiniz.

Battlefield veya Call of Duty’den büyük farkı, silahların ve becerilerin ustalaşması ve seviyelenmesi için geçen süredir. Bu özel becerileri arttırmak kesinlikle uzun sürüyor. Bununla birlikte, savaşlar eziyet halini almıyor ve savaşa tek bir yönden (veya araçtan) girmekle sınırlı değilsiniz. Bu özgürlük tamamen size kalmış duruma. İstediğiniz açıdan istediğiniz araçla saatler savaşmak. Kulağa hoş geliyor.

Planetside 2 indirmek için tıklayın (Steam)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 8. sıra: Path of Exile

Gösterişin değil detayların oyunu olan PoE, başlı başına bir eser konumunda

Path of Exile, Türkçe anlamıyla Sürgün Yolu, Diablo ve diğer zindan temalı RPG’lerin hayranları için. Başlangıçta 2013 yılında piyasaya sürülen Path of Exile düzenli olarak düzenli olarak güncellemeler almaya devam ediyor ve şu anda en üst sıralarda ücretsiz bir oyundur.

Path of Exile, geniş yetenek ağaçları, inanılmaz bir ganimet yelpazesi, düzenli olarak gelen yeni bosslar, oyun sistemleri ve oyun stilleriyle benzersiz bir kimlik yaratıyor.

PoE, klasik bir ARPG aslında fakat bu klasik görünümünün altında ağır bir işçilik yatıyor diyebilirim. Ufak kalan hikayesi ve basit oynanış mekaniklerine ötesinde bu oyunu oynanmaya değer kılan şey detaylara verilen değer.

Oyun kesinlike hardcore oyunculara istediğini vermiş durumda. İnanılmaz detaylarıyla oyunu sadece oynamayacaksınız. Bunun yanında yüzlerce saat rehber ve bilgi okumak zorunda kalacaksınız. Detaylara başka türlü hakim olmanıza imkan yok.

Path of Exile indirmek için tıklayın (Steam)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 7. sıra: Apex Legends

Battle Royale türüne farklı bir soluk getiren Apex Legends görsel olarak doyurucu

Respawn Entertainment’ın ücretsiz oynanabilen battle-royale oyunu, Epic Games’in Fortnite’ının neredeyse tahtını almış durumda. Apex Legends hala oyuncu sayısı bakımından geri kalırken, Twitch yayın saatlerinde Fortnite’i ve izleyici sayılarıyla Şubat 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok kez aştı.

Apex Legends, en azından Fortnite ile kıyaslandığında battle-royale konusunda olgunlaşan bir tavır sunuyor. Çok daha küçük bir haritada oynanan, Apex Legends’da savaşlar çoğu zaman hızlı, yakın ve genellikle ölümcül. Bu, sona kalan birkaç takımın anında yok olacağı anlamına gelmiyor tabi. Yüzük (alan) kapanırken saklanabilirsiniz, ancak kaçınılmaz olarak, kazanan takım diğerlerini en iyi teçhizatını elde etmek için imha etmek zorunda. Kısacası bu oyunda kaçabilirsiniz fakat çok uzun süre saklanamazsınız.

Apex Legends indirmek için tıklayın (Origin)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 6. sıra: StarCraft II

Starcraft, bir neslin hayatının oyunuydu, Starcraft 2 ise sonraki neslin

2017 yılında, Blizzard StarCraft II’yi ücretsiz yaptı. Bu, tüm zamanların en iyi gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunlarından birinin artık oynanması ücretsiz olduğu anlamına geliyor. Oyunun ücretsiz teklifi, orijinal StarCraft II: Wings of Liberty tek oyunculu kampanyasını kapsıyor, ancak devam senaryoları ücretli; Heart of the Swarm, Legacy of the Void veya Nova Covert Ops. Bunun yanında bazı rekabetçi modlarda kullandığınız kahraman da ücretli oluyor. Bu kahraman sayesinde ürettiğiniz birimler ve sahip olduğunuz ekstra özellikler değişiyor.

StarCraft II’nin ücretsiz sürümü, dereceli çok oyunculu lig tablolarına da erişmenizi sağlar. Açıkçası ücretli kısımlarının yokluğu size kendini belli etmeyecek.

Oyunda 3 farklı ırk var:

Terran, en becerikli ırk olarak görülüyor, onlara sunulan birçok taktik seçeneğe sahipler ve eğer rakip onları tamamen yok etmezse bir zarara yol açabilir. Terran yapmak için insanoğlunun çevresini tam avantajlarıyla kullandığı bilinir. Birlik hayatta kalma kabiliyetini arttırmak için birlik sayıları ölçeğinde Terran, oldukça fazla sayıda hayatta kalabilen birimin bulunduğu orta zemindir.

Protos, gelişmiş ve eski bir ırktır ancak sayıları azdır. Bunu, üç ırkın en dayanıklısı ve aynı zamanda mükemmel bir destek birimi seçimi yaparak telafi ediyorlar. Bu kombinasyon genellikle Protoss birimlerinin küçük kuvvetlerini daha büyük orduların üstesinden gelmek için aldatıcı olarak görür.

Zerg, tek bir akıl varlığı tarafından kontrol edilen böcek benzeri birimler ırkıdır. Zerg birimleri bireysel olarak kırılgandır, ancak diğer ırklardan çok daha büyük sayılarla bunu telafi etmekten daha fazladır. Üniteleriniz için değerliyseniz Zerg sizin için değildir. Zerg oyuncularının, savunma kuvvetlerinde bir açıklık bulundukları ve su bastıkları her şeyi bulana kadar düşman ordusunda genişledikleri, çevreledikleri ve çipleri olduğu iyi bilinmektedir.

Starcraft 2 (II) indirmek için tıklayın (Resmi Site)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 5. sıra: Dota 2

MOBA’yı tanımlayan oyun: Dota 2

İlk bin saatlik Dota 2’nizi oynadıktan sonra oyunu ancak anlayabiliyorsunuz. Dota 2 dünyanın en kapsamlı MOBA oyunudur. Oldukça karmaşık mekanikleri yüzünden oyunu binlerce saat oynamanız gerekir.

Başarı, sayısız faktöre bağlı. Konumlandırma, takım çalışması, psikoloji, tempo… Hepsini hesaba katmalısınız. Baktığınız her katman altında tamamen başka bir oyun konsepti ortaya çıkar.

Diğer MOBA’lar rotasyonlu ücretsiz bir hero havuzu sunarken sizden devamını satın almanızı ister. Dota’da her kahraman tamamen ücretsizdir. Oyunun çekiciliğinin bir başka bölümünü yansıtan canlandırıcı cömert bir iş modelidir aslında bu.

En yakın rakibi League of Legends ile arasında sürekli bir kıyaslama yapılır. Dota 2’yi oynayacaksanız şunu bilmeniz gerekiyor. Çok uzun saatlerinizi harcamanız gerekecek fakat gerçek strateji ve gerçek akıl oyunlarıyla oldukça zevk alacaksınız. Dota 2 basitlikten en uzak MOBA oyunudur.

Dota 2 indirmek için tıklayın (Steam)

DOTA 2 vs LOL karşılaştırması için tıklayın! Hangisi daha iyi? İşte cevabı…

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 4. sıra: League of Legends

Eğlence ve aksiyonun çok üst düzeyde olduğu bir MOBA

Warcraft III modunun Dota’nın yaratıcılarının yaptığı bu çığır açan ücretsiz oyunda bir şampiyon seçin ve savaşa katılın. League of Legends’ın otomatik eşleştirmesi, çeşitli karakterlerin atılması ve bozulmamış haritaları bu son birkaç yıl içinde çok oyunculu bir oyun haline getirdi ve 2019’daki en iyi ücretsiz oyunlardan biri olarak tarihte adını söyletecek.

Kesinlikle agresif bir oyun deneyimi, ancak iyi takım çalışması ve dikkatli taktikler ödüllendiren bir deneyim. Biraz da öğrenme eğrisi var, ki Dota 2’ye göre daha kısa süren bir öğrenmeden bahsediyoruz. Kısascası oyun düğmesine bastıktan kısa bir süre sonra eğleneceksiniz.

Dota 2 gibi, League of Legends da birçok üst düzey oyuncuyu kendine çekiyor ve en iyi turnuvalarda 1 milyon doların üzerinde ödül havuzu bulunuyor. Sıkça karşılaştırılan Dota 2’ye göre daha yüzeysel bir oyun olmakla birlikte Dota 2’den ayrılan çok sayıda kendine özgü öğe barındırıyor.

LoL’de oyuncuların en çok şikayet ettiği konu ise oyuncu kitlesidir. Türkiye’de LoL oynuyorsanız yaş ortalamasının ciddi anlamda düşük olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu çok sayıda sorun ortaya çıkarırken çoğu kişiyi oyundan soğutabiliyor. Dota 2’de Rus faktörü bir nebze engellenebilse de LoL’deki yaş faktörü engellenmekten çok uzak. Oyunun yapımcıları ise bu rahatsız edici faktörü ortadan kaldırmaya pek hevesli değil.

League of Legends indirmek için tıklayın (Resmi Site)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 3. sıra: The Battle for Wesnoth

Senaryolarına kitap yazılabilecek nadir oyunlardan biri, bir eser

Çok kült bir oyuna geldik. Battle for Wesnoth, özellikle Linux tabanlı oyuncuların başucunda durmaktadır. Çünkü oyunun felsefesi açık kaynaklı ve ücretsiz olması. Tıpkı Linux gibi.

Battle for Wesnoth, fantastik sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Oyun tanıdık bir örüntü izler: Birkaç ünite ile başlayarak, kaynak almalı, birlikleri toplamalı ve “Ork şefini öldür” ya da “Haritadaki karavana eşlik et” gibi önceden belirlenmiş hedeflere ulaşmalısınız.

Birimler tecrübe kazanır ve ilerler, daha güçlü hale gelir ve yeni yeteneklerin kilidini açar. Diğer birçok oyunda, bu yalnızca ‘lider’ veya ‘kahraman’ birimlerinin yapabileceği bir şeydir. Bu da, taktiklere bir dokunuş katıyor. Yani bu şekilde sıradan bir okçu bir kahramana dönüşebilir. Hatta senaryoların ilerleyen bölümlerinde bu kahramana dönüşen tecrübeli birimleri tekrar savaşa çağırabiliyorsunuz. Bu eşsiz bir taktiksel özellik.

Tipik bir senaryoda, bir lider, biraz altın ve lidere bağlı birkaç askerle oyuna başlarsınız. Bazen liderin yanında ikinci önemli kişi bulunur ve lider ile önemli kişinin ölümü oyunu size kaybettirir. Dövüş sisteminde şans önplana çıkıyor ve şans bazen oyunu tepe taklak ters çevirebiliyor. Bazen bu durum biraz yorucu olabiliyor.

Her strateji severin en az bir kez tecrübe etmesi gereken bir oyun. Grafikleri sizi yanıltmasın. Kalitesi kesinlikle denemeye değer.

The Battle for Wesnoth indirmek için tıklayın (Resmi Site)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 2. sıra: World of Tanks

Ağır metallerin savaşında tarafınızı seçin

World of Tanks, zırhlı savaşa dayalı ilk çok oyunculu çevrimiçi aksiyon oyunudur. Kendinizi dünya çapındaki tüm oyuncularla İkinci Dünya Savaşı’nın destansı tank savaşlarına atın. Cephaneliğiniz, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Sovyetler Birliği’nden gelen 150’den fazla zırhlı aracı, tarihi doğrulukla dikkatlice detaylandırıyor. Esnek bir araç yükseltme ve geliştirme sistemi, oyunda herhangi bir araç ve silahı denemenize izin verir.

Düşmanlarınızı hızlı ve manevra kabiliyetine sahip hafif tanklarla yok etmeyi, düşman hatlarında çok amaçlı orta tanklarla derin darbeler yapmayı tercih edin, muhalif zırhlı kuvvetleri ortadan kaldırmak için dev tankların gücünü kullanın ya da uzun menzilli obüslerle ağır bir keskin nişancı olun. Her ünite tipi kendi avantajlarına sahiptir ve gerçek bir tank ası ile çalıştırıldığında çok etkili olabilir. Ama tek başına büyük bir tank komutanı olmak kazanmak için yeterli değil.

World of Tanks’de her şey ekip çalışması ile ilgili. Zafer, her biri savaş alanında kendi rolünü oynayarak, savaş becerilerinizi ekibinizin diğer üyelerinin yetenekleriyle birleştirerek elde edilir. Tankın gücünü bu oyunla gerçekten hissedeceksiniz.

World of Tanks indirmek için tıklayın (Resmi Site)

En iyi 10 ücretsiz oyun listemizde 1. sıra: The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls evreni kart savaşıyla birleşiyor

The Elder Scrolls: Legends, iki rakip (oyuncuya karşı oyuncu veya oyuncuya karşı bir bilgisayar rakibi) arasında sıra tabanlı eşleşmeler etrafında dönen bir kart oyunudur. Oyuncu ve rakibi, sağlık durumunun sıfıra düşürülmesi amacıyla, belirlenmiş miktarda sağlıkla bir karakter ile temsil edilir.

Diğer kart toplama ve savaşma oyunlarının aksine eşsiz bir özelliği içinde barındıran TES: Legends, iki koridora sahip. Oynadığınız kartlar iki farklı koridorda savaşır ve bazı kartlar bu koridorlarla yer değiştirebilirken bazıları ise çapraz olarak saldırı yapabilir.

The Elder Scrolls Legends indirmek için tıklayın (Steam)

DAHA FAZLA BEDAVA OYUN LİSTESİ DE YOLDA!

Listemizde pek çok oyunu göremediğinizin farkındayız. 10 oyunluk listemizi en kısa sürede genişleterek sizlere çok daha fazla oyunun kapısının aralayacağız. Bilinmeyen en iyi oyunlar listesi, en iyi strateji oyunları listesi, en kaliteli MMORPG oyunları listesi, en iyi ücretsiz FPS oyunları listesi gibi pek çok listemiz hazırlanmaktadır. Gelişmeleri takip edin ve sakın yeni listelerimizi kaçırmayın!

MUTLAKA EKLENMESİ GEREKEN BİR OYUN MU VAR? HEMEN BİZE YAZIN! YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ! BİR YORUMUNUZ HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR.

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gündem

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Published

on

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde alıcılı ve dalgalı bir seyir izleyen gram altın için şaşırtan tahmin bu kez hükümete yakın isim Necmettin Batırel‘den geldi.

Necmettin Batırelgram altın fiyatlarının yakında uçuşa geçeceğini söyledi.

İşte Necmettin Batırel’in o altın tahmini:

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock‘un iştiraki iShares, spot Bitcoin ETF çıkarmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC‘e) başvuru yapması sonrası Bitcoin hızlı ralli yaşamıştı. Şirket Bitcoin‘in değerine endeksli hisse senedi gibi alınıp satılan araç çıkarmak istemişti. SEC, bir sürprize imza atarak ilk kaldıraçlı Bitcon ETF‘ye onay verdi. Yani vadeli satışlara izin verildi, peşin satışlara değil. Bu yüzden 31 bin 400 dolara yükselen Bitcoin‘in değeri 30 bin 400 dolara düştü. Teknik analize göre 30 bin 700 üzerinde tutunamazsa 29 bin 350 ardından 28 bin 200 dolar desteklerine dönecek. Son 12 ayda fiyatı yüzde 43,28 artan Bitcoin’in hızlı yükselişinden sonra kar satışlarıyla düzeltme yapması kaçınılmaz. Kripto paralardaki yoğunlaşma altının Haziran ayında sert düşüşüne yolaçtı. 1910 dolarla dip yapan ONS yaşanan son gelişmeler üzerine yeni haftaya 1928 dolarla başladı.

Uluslararası Finans Enstitüsüne göre ilk çeyrek sonunda küresel borçlar 305 trilyon dolarla rekor düzeye ulaşmış durumda. Hane halkı borçları 57.6; kamu borçları 85.7; banka borçları 69.8; finans dışı şirket borçları 91.9 trilyon dolar oldu. Şiddetli borç krizi doları ve altını güçlendirecek. Düşük küresel ekonomik büyüme, yüksek faiz oranları, önemli borç yükleri ve yüksek enflasyon krizi tetikleyecek. Dolar ve altın sistem tehdit altına girdikçe ve yeni bir para sistemi önerildiğinde değerini katlayacak.. Onsun uzun vadede önce 5 bin ardından 8 bin dolara yükseleceği tahminleri yapılıyor. Hisse senetlerinden kaçış hızlandıkça yani piyasalar eridikçe altının onsu 2023 Ekim ayına kadar 3 bin dolara ulaşacak diyenler var.. Hisse senedi piyasaları 1982’de başlayan 41 yıllık boğa hareketinin sonuna yaklaştı. ABD merkez bankası 2022 Haziran ayında yüzde 9,1 ile zirveye ulaşan yüksek enflasyonu durdurmak amacıyla faiz oranlarını 500 baz puan artırdı. Ama yüksek faiz ekonomik büyümeyi sekteye uğrattı, işsizlik artıyor İmalat sektörü endeksi Haziran’da 46.3 ile hayal kırıklığı meydana getirdi.

Continue Reading

Gündem

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Published

on

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı hamleler yapıldı. Fakat şimdiye kadar istenilen sonuç alınabilmiş değil, Renault, yeni hamlesiyle pazardaki tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Renault küresel bir marka. Dolayısıyla sadece Avrupa değil, Asya’daki rekabete de ayak uydurması gerekiyor. Bunun için de ortalamanın üzerinde olan fiyatları biraz daha aşağılara çekmeleri gerekiyor. Nitekim bunu da yeni Clio versiyonuyla yapacaklar.

Hali hazırda Renault Clio, Türkiye’de de olduğu üzere en ucuz binek HB otomobillerden biri. Nitekim bu durum pek çok ülkede aynı şekilde diyebiliriz. Lakin özellikle Asya pazarında Clio’dan çok daha ucuz olan otomobiller var.

Bilindiği üzere Çin, ucuz otomobil üretme konusunda bir dünya markası. Bu otomobillerin Türkiye ya da Avrupa’da çok fazla görülmemesinin temel nedeni ise Çin ve Hindistan’daki yoğun talep. Zaten bu iki ülkede 2.5 milyara yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bu talebi karşılamak çok da kolay değil.

Continue Reading

Ekonomi

Borsada en çok kazandıran hisseler

Borsa, seçimden sonra ciddi bir artış gördü. Yurt dışı yatırımcının ağırlığı artarken yerli yatırımcının da gözü kulağı borsada en çok kazandıran hisseler gibi bilgilerde… Peki borsada en çok hangi hisse kazandırdı? Borsa 100 en çok kazandıran hisseler neler?

Published

on

Borsa İstanbul 100 endeksi bu hafta boyunca 6.400 bandındaki dirence takıldı. Hareketli bir seyir izleyen BIST100 endeksinde günlük hacim 90 milyar TL’yi bulu. Haftanın son iş gününde ise en çok yükselen sektör sigorta oldu. Ardından gıda, holding, teknoloji ve metal ürünleri yer aldı. Bankalar ise kısmi bir düşüş gördü. Yatırımcıların gözünde ise merak edilen konu en çok kazandıran hisseler oldu.

BIST100 en çok yükselen hisseler neler?
BIST100 en çok yükselen hisseler neler?

Peki Borsada en çok kazandıran hisseler neler? İşte BİST 100 en çok kazandıran hisseler:

BRYAT
TUKAS
BIOEN
ASUZU
DOAS
Bu hisseler arasında BRYAT ve TUKAS tavan fiyatından işlem gördü.

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler ise;

CANTE
ALFAS
PENTA
YKBNK
VAKBN

Continue Reading

Kaçırmayın

Gündem9 ay ago

Altında 900 liralık deprem: Büyük felaket geliyor

Gram altında anormal yükseliş durdurulamıyor. Hükümetin faiz kararlarının da pek etkisinin olmadığı altın piyasasının geleceğini Necmettin Batırel yorumladı. Son dönemde...

Gündem9 ay ago

Renault çıldırdı! 310 bin liraya Clio satıyorlar: Hemde Türkiye’de

Son dönemde Türkiye’de otomobil fiyatlarının normalin üzerinde seyrettiği inkar edilemez bir gerçek. Bu durumu normale çevirmek için hükümet tarafından bazı...

Gündem9 ay ago

Yaz aylarının kabusuna doğal çözüm! Sivrisineklere veda edin…

Birçok insan, sivrisinekleri uzak tutmak için çeşitli yöntemler denemiştir. Sinek kovucu spreyler, elektrikli sinek öldürücüler veya sineklikler gibi çözümler etkili...

Gündem10 ay ago

‘Tek eşli erkek kendini kontrol ettirsin’ Müslüman Alimler Birliği üyesinden şok sözler

Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi ve Türkiye temsilcisi Abdullah Yolcu, sosyal medyada tepki toplayan sözleriyle gündeme geldi.

Gündem10 ay ago

Tarikat kursunda ahırda kendini asmıştı! O Fahri imam serbest kaldı

Şanlıurfa'da yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 'fahri imam', ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da yaşayan 12 yaşındaki...

Gündem12 ay ago

270 Bin liraya sıfır otomobil! Yanlış okumadınız: İkinci el fiyatından bile ucuz

Türkiye’de ikinci el otomobil fiyatları bile milyon rakamları görmüşken, Çinli dev giriş seviyesindeki otomobiller ile Türkiye'ye giriyor.

Gündem12 ay ago

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı:2.7 milyar lira hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı itibariyle gerçekleştirilen yaşlılık ve engellilik aylığı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu....

Gündem12 ay ago

“Petrolde ciddi sıkıntılar yaşanabilir” Dünya piyasalarını tedirgin eden açıklama: Benzin ve Motorine yeni zamlar mı geliyor?

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı, bazı ülkelerin üretim ve yatırımla mücadele etmesi nedeniyle 2024'te küresel piyasalar için petrol arzının talepten...

Gündem12 ay ago

Selçuk Geçer: Zengin olmak isteyen parasını buna yatırsın

Daha çok dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede yatırımcıya en çok kazandıracak formülü...

Trending